Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
13. Kattprat i allmänhet

Lakritz har kommit

2013-12-15 15:37 #0 av: Maria

Vår hittekatt Lakritz (Mofasa) har kommit.

Han ligger nu i gästrummet och Moritz har varit och hälsat på honom med en del morr och fräs.

Jag tror att det kommer att gå bra.

Jag är så spänd och har tagit "mammaledigt" från jobbetSkämtar

/Maria

 

Anmäl
2013-12-15 21:45 #1 av: silversol35

Mysigt!!! 😀

Anmäl
2013-12-15 23:34 #2 av: Lena

Men så roligt att han har kommit till er nu! Du får berätta hur det går och lägga ut foton sedan. Det kommer att gå jättebra ska du se. Att det blir lite morr och fräs första dagarna är helt normalt och brukar klinga av efter hand. 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2013-12-16 09:29 #3 av: Maria

Jag har sovit med honom i gästrummet inatt och vi har haft ett galler i dörren och Moritz har fräst utanför några gånger.

Han var uppe och gick omkring och undersökte rummet. Han slickade lite på maten och så gick han på lådan 2 gånger.

Däremot fräser han åt mig när vi får ögonkontakt så jag får ta det långsamt med honom.


/Maria

 

Anmäl
2013-12-16 10:01 #4 av: emjon

Åh så härligt att du ger en hittekisse ett eget hem med en kompis också det värmer mitt hjärta.

Även om Moritz inte är överförtjust nu som kommer han nog vänja sig och till och med uppskatta en kompis.

Glöm inte bort att ge Moritz extra mycket kärlek och gos nu samtidigt som du introducerar lilla Lakritz. Det är viktigt att inte Moritz känner sig utanför.

Härligt med "mammaledigt" för introduktion av ny kisse ocksåSkämtar   

Anmäl
2013-12-16 10:12 #5 av: Maria

#4 Nej då. Jag ska inte glömma Moritz. Det är ju lika nytt för honom som för lille Lakritz.

Båda katterna är ju vana vid andra katter så jag tror nog att det löser sig så småningom.

Det gäller bara att ha tålamodGlad

/Maria

 

Anmäl
2013-12-16 10:34 #6 av: Rödis

Om han fräser när Du tittar på honom så försök "kattblinka" med honom... annars vänd blicken åt sidan, lycka till!

Anmäl
2013-12-16 11:10 #7 av: Maria

Nu har vi haft "kroppskontakt" för första gången.Skämtar

Han rev till mig rejält och jag ryckte undan handen för jag blev rädd men andra gången så var jag beredd och då så hade han kvar klorna i min hand en stund innan han sakta släppte medan jag pratade på så lugnt jag kunde.

Han fick även godis ur den "farliga" handen men han tog det inte utan jag la det bredvid honom.

/Maria

 

Anmäl
2013-12-16 16:15 #8 av: Katthemsmatten

Sakta framåt är också framåt :-)

Medarbetare Hittekatter iFokus

Anmäl
2013-12-17 19:03 #9 av: Maria

Så nu har dag två snart tagit slut och jag har sovit hos honom två nätter. Jag ska sova där i natt igen.

Han är kvar i gästrummet och Moritz har varit inne under sängen och hälsat på honom. De har nosat på varandra utan att fräsa men de har också fräst lite granna.

Han är fortfarande väldigt rädd för mig och jag har fått några revor på handen igen men han har även ätit godis ur handen.

Jag har gått in till honom en gång i halvtimmen ungefär och legat på golvet och pratat med min "lenaste röst" Jag har kunnat peta honom på huvudet och bakom örat utan att han klöst också.

Gör jag rätt?

Har ni några tips?

/Maria

 

Anmäl
2013-12-17 22:16 #10 av: Uppkatten

Han är kring halvåret - var det så? Mina katter var lika gamla när de flyttade hem till mig. Två svarta skyggisar från en kattkoloni, de kom till mig via ett katthem. Första veckan lät jag dem mest bara vara ifred. Jag hade fått rådet från katthemmet att vara på jobbet som vanligt så att katterna fick lugn och ro där hemma :-)

Dagtid såg jag inte till ett morrhår (under den tid då jag var hemma), det var som om det inte fanns en katt (än mindre två!) i lägenheten. Men så snart jag hade lagt mig och släckt lamporna så var de framme och utforskade, åt, gick på kattlådan etc. Jag njöt av att ligga i mörkret och titta på dem!

LEK var det som lockade dem mest i början! Den ena katten lekte enbart med TYSTA leksaker (såsom t ex ett fleecesnöre) den andra katten kom fram och dödade alla leksaker som var läskiga... (d v s de som lät...). Efter en kort tid var de framme även dagtid. Jag lekte väldigt mycket med dem när de väl hade bestämt sig för att komma fram. Satt i närheten av matkopparna när de åt. Försökte vara lite grann som Magnus Uggla ("Där jag är är det alltid roligast"). Jag hade mkt "kontaktövningar" med dem då jag satt på golvet och lockade på dem med godis (varje katt hade sin "inkallningssignal"). Det var en väldigt spännande och lärorik tid! Båda katterna ville gärna ha något som stod mellan mig och de själva när vi lekte då i början, t ex en kattunnel, en kudde, en kartong eller liknande. Det verkade kännas lite tryggare så, när de kunde vara på ena sidan och jag på den andra.

Den ena katten blev "tam" efter 5 veckor här hemma, d v s lät sig klappas, hållas, lyftas, bäras. Hon blev snabbt en riktig kelgris och är så än i dag. Den andra katten har hela tiden varit mer försiktig. Hon är glad och interagerar mycket med mig (pratar, hämtar godis, vill att jag ska kasta torrfoderprickar åt henne o s v) men ännu nu efter 2½ år ca så vill hon inte låta sig hållas/lyftas/bäras. Däremot kommer hon när jag ropar på henne, hon stryker sig mot min hand innan hon får kvällsmat, hon låter sig klappas ffa när hon äter, då kan jag också kamma henne, men hon är försiktig med klappar i andra situationer.

Så ge honom tid att "landa" tycker jag. Erbjud mat, vatten, kattlåda i kattens närhet. "Gå inte på honom" för mycket nu i början. Locka med lek och godis. Kanske är han mer villig att komma fram och leka om du släcker ner lite i rummet? Lek brukar ofta följas av avslappning = positivt.

Anmäl
2013-12-17 22:24 #11 av: Maria

Inatt låg jag och tjuvkikade på honom då han var framme och undersökte allt. Han lyckades nästan välta ner lampa och krukväxt från fönsterbrädanGlad Han åt och gick på lådan också.

Tack för tips.

/Maria

 

Anmäl
2013-12-19 11:54 #12 av: Maria

Jag har sovit i gästrummet sedan han kom.

Han har t.om hoppat upp i sängen en gång och var vid mina knän ända tills jag rörde handen.

Idag har jag tagit bort gallret för dörren och helt plötsligt när jag satt vid köksbordet så hörde jag ett väsande från uterummet och där satt både Moritz och Lakritz. De nosade på varandra även utan att fräsa.

Det är främst mig han är rädd för men jag kämpar på. Jag ger honom godis hela tiden och hans matlust är det inget fel på.

Han är jätteduktig att gå på lådan också.

Jag har försökt att leka med honom men han backar hela tiden. Däremot så leker han i smyg med sakerna när jag gått har jag settSkämtar

/Maria

 

Anmäl
2013-12-19 16:57 #13 av: Katthemsmatten

Härligt att det går så bra, både mellan katterna men också att han i någon mån börjar acceptera dig även om det just nu mest är en fråga om att utnyttja dig som foderautomat. Glad

Att han börjar leka i smyg är ett tecken på att han börjar slappna av. Ge honom en liten tid så ska du se att han snart kommer att våga leka med dig. Kanske till en början genom att du försiktigt slänger saker över golvet, men senare även med saker som du håller i.

Medarbetare Hittekatter iFokus

Anmäl
2013-12-19 18:58 #14 av: Lena

Verkar mycket lovande alltsammans tycker jag. Att han äter bra, är nyfiken och även leker är mycket goda tecken.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2013-12-22 08:30 #15 av: Maria

Idag har Lakritz varit hos oss en vecka. Han får gå fritt i huset och håller sig mycket inne i sitt rum. Han ligger mer på fönsterbrädan nu och inte bara under sängenSkämtar

I morse var han framme i vardagsrummet och gick runt. Han gick in på gästtoaletten där vi har kattlådan till Moritz och där har vi en kattlucka i dörren och han fattade med en gång, så nu har han använt den lådan också.

Han är väldigt matglad och han är uppe och rör sig på nätterna mycket har jag förstått.

Moritz är så snäll mot honom. Det fungerar jättebra och Moritz verkar ha "levt upp"

/Maria

 

Anmäl
2013-12-23 08:25 #16 av: Maria

Nu ska jag inte tjata merSkämtar men måste bara berätta att inatt så har de "rejsat" hela natten. Leksaker och mattor huller om buller.

Igår kom Lakritz fram och lekte med mig när jag höll en mus i ett snöre. Moritz ville också vara med.

Hans nyfikenhet börjar ta överhand från rädslan men som sagt det går långsamt men jag är så lycklig för varje litet framsteg.

/Maria

 

Anmäl
2013-12-23 08:34 #17 av: Uppkatten

#16 Härinne gillar vi att läsa om sån´t här, så fortsätt gärna att berätta om Lakritz och hur det går för er. Låter som att det har gått otroligt bra så här långt!!! Ballong

Anmäl
2013-12-23 08:36 #18 av: Maria

#17 TackHjärta

/Maria

 

Anmäl
2013-12-25 07:35 #19 av: Maria

På julaftonskvällen så lag jag mig på golvet i gästrummet för att leka med Lakritz och då kom han fram och buffade mig i ansiktet. Han fjäskade och mer eller mindre klättrade på mig. Det var så att mina tårar började rinna.

När jag satt i köket så kom han upp i mitt knä och han fjäskade och åmade och kråmade sig och låg t.om på rygg i knät.

Av alla de katter vi har haft så har jag aldrig hört någon kurra såg högt som LakritzGlad

Moritz är så snäll och nu delar de både kattlåda och matskålar.

Jag är så lycklig.

/Maria

 

Anmäl
2013-12-25 09:31 #20 av: silversol35

Låter som det går jättebra. Så mysigt med buff!!! 😺

Anmäl
2013-12-25 09:44 #21 av: Uppkatten

Bättre julklapp än så kan man nog inte få...! Hjärta

Anmäl
2013-12-25 10:00 #22 av: karroe

Vad underbart! Hjärta

Anmäl
2013-12-25 11:51 #23 av: Lena

#19 Underbar läsning detta! Precis som Uppkatten skriver älskar vi att läsa om katternas framsteg. Det kan helt enkelt inte bli för mycket av den varan. Vi ser fram emot att få fortsätta att följa Lakritz. Du gör att fint arbete med katterna och har precis den rätta inställningen. Hjärta

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2013-12-25 15:15 #24 av: Elsklingenelsa

Härligt att höra att Mofasa/Lakritz har fått det så bra! God fortsättning...:)


//Elsa

Anmäl
2013-12-25 15:55 #25 av: [eskils]

Tack bumbleboo för berättelserna! Roligt att läsa!

Anmäl
2013-12-28 07:57 #26 av: Maria

Sedan julafton har det bara gått framåt.

Lakritz är så gosig och Moritz får nästan hjärtattack. Så mycket har han inte sprungit sedan hans kompis dog i våras.

De jagar varandra runt hela huset så mattorna ryker. Sedan somnar de ihop.

Det är riktigt rörande att se.

Svårt att se två så mörka katter på bildSkämtar men de delar i alla fall sovplats redan.


/Maria

 

Anmäl
2013-12-28 09:17 #27 av: emjon

Underbart att läsa om kissarna och att de ger varandra en härlig tillvaro. Gissade redan tidigare att Moritz skulle uppskatta sin nya kompis.

Extra roligt att det gick så oerhört snabbt för Lakritz att finna sig tillrätta och att kissarna funnit varandraHjärta


Anmäl
2013-12-28 11:31 #28 av: Lena

Fantastiskt så bra det gått för Lakritz! Härligt att de blivit bästisar så snabbt. 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2013-12-28 11:56 #29 av: Maria

Ja, jag hade räknat med att det skulle ta lite längre tid faktiskt så jag är såå glad och förvånad.

/Maria

 

Anmäl
2013-12-28 13:56 #30 av: Lena

#29 Ibland finner katterna varandra med en gång. Min erfarenhet är att hemlösa katter som varit i kolonier eller på annat sätt är vana med katter smälter in i den nya kattgruppen med en gång. Det brukar däremot ta lite tid om det varit en ensamkatt som är mer van vid människor än med andra katter. 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2013-12-28 14:25 #31 av: Maria

#30 Det låter ju ganska logiskt när du beskriver det så faktisktGlad

Han har ju varit mer skeptiskt mot mig och min man hela tiden även om det också verkar släppt.

/Maria

 

Anmäl
2013-12-31 16:18 #32 av: Maria

Nu har det vänt totalt. Lakritz är världens gosigaste katt och är som en orm i famnen och buffar in ansiktet hela tiden.

Jag kan bära honom och han älskar att klänga på mig och min man i soffan. En underbar liten kattHjärta Här kommer en ny bild när han äntligen är stillaSkämtar


/Maria

 

Anmäl
2013-12-31 17:12 #33 av: Lena

#32 Det är ju helt fantastiskt det här! Och så snygg han är dessutom! En svart panter! Hjärta

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2014-01-01 08:57 #34 av: siberlina

han är lik min hittekatt,som jag tog hit för 5 år sen

Anmäl
2014-01-01 09:03 #35 av: Maria

#33 Javisst är han en snyggingGlad

#34 Vad roligt. De kanske är släktSkämtar

Det gick i alla fall jättebra i går med alla smällare och fyrverkerier. Jag var ganska orolig för vår katt som dog i våras var sååå otroligt rädd och det var så jobbigt sådana här helger. Moritz bryr sig inte alls.

Lakritz visade sig vara hur cool som helst däremot.

"Fyrverkerier....Vad kul.....Måste sitta i fönstret och kollaGapskrattar

/Maria

 

Anmäl
2014-01-01 10:49 #36 av: siberlina

har han en prick på halsen

Anmäl
2014-01-01 11:06 #37 av: Maria

#36 Ingen prick men några strån som ser gråaktiga ut.

/Maria

 

Anmäl
2014-01-01 12:50 #38 av: Lena

#35 Så skönt att han inte reagerade negativt på fyrverkerierna. Det kan vara ett aber annars det där. 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2014-01-21 11:00 #39 av: Maria

Här kommer en ny bild när han ligger i husses knä.

Foto: Lakritz på rygg i husses famn.

/Maria

 

Anmäl
2014-01-21 11:42 #40 av: Paddan88

Härlig läsning! Vad roligt att han tydde sig så fort

Anmäl
2014-03-08 13:28 #41 av: Maria

Idag har vi öppnat ut till trädgården för första gången sedan vi skaffade Lakritz.

Moritz är såååå glad och har gått runt på sina favoritställen och Lakritz trycker under badkaretSkrattar

Vi vet ju egentligen inte vad han har för "minnen" av utomhusvistelse eftersom han blev infångad i bur när han var cirka 4 månader.

Nu är det öppet i alla fall och han får ta den tid han behöver.

/Maria

 

Anmäl
2014-03-09 13:33 #42 av: Maria

2:a dagen med dörren öppen och nu ligger Lakritz i gästrummet. Ett steg åt rätt håll i alla fall.

Tänk att en öppen dörr kan vara så farligSkämtar

/Maria

 

Anmäl
2014-03-09 15:53 #43 av: Paddan88

På fredag är det min tur att få hem min lilla hittekatt. Kul att läsa din tråd och se hur det går för Lakritz. Hoppas det går bra för min Midna sen också.


Anmäl
2014-03-09 16:40 #44 av: Maria

#43 Åh, du får skriva och berättaGlad

/Maria

 

Anmäl
2014-03-09 16:55 #45 av: Paddan88

http://hittekatter.ifokus.se/discussions/52dec1face12c478b6001060-sagan-om-midna?discussions-1

Har en egen tråd om henne. du får gärna läsa i den någon gång. Är det ok om jag frågar dig om råd framöver eftersom jag är helt grön vad gäller skygga katter? kan ju i så fall göra det över pim så jag inte spammar din tråd om Lakritz.Skrattar


Anmäl
2014-03-09 17:06 #46 av: Maria

Nu har jag läst hela tråden och det ska bli så spännande att höra hur det går för er alla.Glad

Roligt att både din och min är helsvarta båda två.

Du får gärna fråga om råd men jag är själv grön då detta är min första "adopterade" infångade lilla vildis./Maria

 

Anmäl
2014-03-12 19:11 #47 av: Lena

Det är ganska vanligt det där att katter med hittekattsförflutet inte vill gå ut mera sedan de kommit in i stugvärmen. De har antagligen för många dåliga minnen förknippade med utomhuslivet. 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2014-03-12 19:18 #48 av: Maria

#47 Ja, det är så vi har funderat på också...

/Maria

 

Anmäl
2014-03-13 15:47 #49 av: Paddan88

Min Midna är en riktig utekatt men hon var ju iofs bara 8-10 veckor när hon gick i fällan och hon är född på sommaren under en väldigt varm och torr period så hon slapp uppleva hemlöshet under årets mindre varma dagar.

Hur går det med Lakritz? Är han närd med att vara inne och njuta av solen som fönstren släpper in eller har han börjat bli nyfiken på världen utanför?

Hur gammal var han när han kom in? Och vilken bakgrund har han? :)

Anmäl
2014-03-13 16:07 #50 av: Maria

#49 Denna veckan har vi haft dörrarna stängda då det inte funnits tillfällen att vara med katterna ute.

Till helgen gör vi ett nytt försök med öppet ut till trädgården. Får se om han väljer badrummet eller solenSkämtar

Han var ungefär 4 månader när han infångades. Han är född ute tillsammans med sina 3 systrar som också fångades med mamman.

Jag vet inte om de fångades samtidigt.

/Maria

 

Anmäl
2014-03-14 18:53 #51 av: Lena

#50 Hoppas ni har bättre väder än vi har här. Lagom när arbetsveckan var slut slog vädret om med blåst och underkylt regn. Ska visst hålla i sig hela helgen...Regnar

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2014-03-14 19:17 #52 av: Maria

#51 Jag hann precis hem från jobbet innan ösregnet kom så nu vill nog varken fyrbenta eller tvåbenta gå utSkämtar

/Maria

 

Anmäl
2014-03-20 18:20 #53 av: Lena

Hur går det med Lakritz? Några nya utomhusvistelser? 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2014-03-20 18:34 #54 av: Maria

Tackar som frågar.

Det har varit ganska trist väder i Göteborg när vi har varit lediga och det har inte blivit något bra tillfälle. Moritz, den gamle, går inte gärna ut när det regnar och jag vill gärna att de är ute tillsammans. Hoppas på helgen nu igen.

Lakritz är i alla fall ett litet charmtroll. Han är en riktig "grävmaskin". Han har nog grävt ur alla mina växter i uterummet.Galen Jag säger att han hjälper mig att plantera om...

Han är otroligt lätt att hantera. Jag kan titta i hans mun. Pilla på tänderna och jag har klippt hans klor i omgångar.

Däremot så blir han jätterädd när vi får besök. Det är bara min man och jag som gäller och vår son har han så sakta börjat vänja sig vid. Sonen bor ju inte hemma så de träffas då och då.


/Maria

 

Anmäl
2014-03-20 18:42 #55 av: Lena

Vi får hoppas på vårväder nu framöver. Kan förstå att katterna inte velat gå ut så som det har varit nu det sista. 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2014-03-21 10:12 #56 av: Katthemsmatten

#54 Vad härligt att han börjar vänja sig vid sonen också. Om gäster får se honom spelar ju mindre roll. Förr eller senare blir han kanske nyfiken även på dem och sätter sig på trygg plats för att spana in dem. Huvudsaken är ju ändå att han mår bra hos er, vilket han helt klart verkar göra!

Medarbetare Hittekatter iFokus

Anmäl
2014-03-21 10:17 #57 av: Maria

Tack för svar.
Jo, han kanske alltid kommer att vara reserverad för främlingar men det spelar som sagt mindre roll.
Bra är att han och sonen, som ibland är kattvakt, börjar känna varandra i alla fall.

/Maria

 

Anmäl
2014-03-21 17:39 #58 av: Maria

Plötsligt så händer det....Glad

Lakrits vågade sig ut när Moritz var ute och de var ute ungefär en halvtimme tillsammans.

När Moritz gick in så sprang Lakritz in så han sladdade. Förmodligen livrädd att vara kvar ute ensam.Skämtar

Foto: Äntligen vågade sig Lakritz ut...

/Maria

 

Anmäl
2014-03-21 21:29 #59 av: Paddan88

Roligt att han börjar vänja sig vid er son också. Underlättar ju mycket som du säger om han ska vara kattvakt.

Ser ut att tycka det är spännande men läbbigt att vara ute. Skönt att han får ta den tid han behöver.

Roligt att läsa vad som händer ^_^

Anmäl
2014-03-22 10:32 #60 av: Lena

#58 Titta där nu börjar det lossna! Hjärta

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2014-03-30 09:53 #61 av: Maria

I går var katterna ute nästan hela den fina soliga dagen.

Vår trädgård är omgärdad av tre husväggar och ett långt staket (som är rymningssäkert)Skämtar

Han har utforskat alla skrymslen och gömt sig under buskar och jagat de småkryp som kommit fram. En stor sömnig Humla var favoriten.

Sonen har varit här igen och nu har han kunnat ha Lakritz i famnen så nu har all rädsla för honom släppt.


/Maria

 

Anmäl
2014-03-30 11:22 #62 av: Lena

#61 Härligt med en rymningssäker trädgård. :) Det är mycket intressant utomhus den här tiden på året när naturen vaknar till liv igen.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2014-03-30 12:26 #63 av: Paddan88

Här hemma är svartmyrorna en hitt. Man märker verkligen katternas facination för alla insekter. Kul att han fått så bra kontakt med din son nu. :)

Anmäl
2014-03-30 22:31 #64 av: Katthemsmatten

Underbart att även sonen nu är accepterad!

Medarbetare Hittekatter iFokus

Anmäl
2014-04-01 18:47 #65 av: Maria

Idag har katterna också varit ute i flera timmar.

Lakritz älskade det uppgrävda grönsakslandet och han for omkring bland alla jordklumpar så det rök.

Bra att han är svartSkrattar

Han grävde också en grop och kissade och Moritz tittade med avsmak. Moritz har aldrig gjort sina behov ute men hans gamle kompis gjorde allt ute halva året när det gick att gräva.

/Maria

 

Anmäl
2014-04-01 19:12 #66 av: Paddan88

Ha ha härliga Lakritz. Här hemma Var katterna också ute väldigt länge och då hjälpte det inte att Midna var svart. Hon ville så gärna rulla sig i rabatten så katten som gick in var mer brungrå av torr jord än svart :P

Anmäl
2014-04-01 19:17 #67 av: Maria

HahaSkrattar Tänk att katter kan gilla sådant.

/Maria

 

Anmäl
2014-04-05 11:00 #68 av: Lena

De har sina egenheter våra kära katter. 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2014-04-18 11:58 #69 av: Maria

Lakrits har kommit in med sitt första byte. En pytteliten mördarsnigelLipar

Han älskar att vara ute och har hittat små gömställen under buskar och bakom muren. Moritz och Lakritz jagar varandra och vi har två utgångar till trädgården så de kan springa runt, runt.

Alla leksaker vi köpt kan slänga sig i väggen. Det bästa som finns är pinnarSkämtar Han har dragit in så mycket pinnar att det skulle räcka till ett skatbo.

/Maria

 

Anmäl
2014-04-18 17:14 #70 av: Lena

Han är välkommen till oss för jakt på mördarsniglar! Lovande egenskaper det där! 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2014-04-20 07:32 #71 av: Maria

Igår var sonen och hans flickvän här på Påsklunch och vi kunde äta ute för det var så soligt och fint. Hon har inte träffat Lakritz innan och är allergisk mot katter men han vågade sig fram trots att det var första gången. Han var ute och lekte hela tiden.

Han var visserligen inte framme och hälsade på henne men han var i närhetenSkämtar

Det var väldigt positivt tycker jag.

/Maria

 

Anmäl
2014-04-20 09:00 #72 av: snällajagvill

AWWW....... SÖTTHjärta

Anmäl
2014-04-20 10:21 #73 av: Katthemsmatten

Kul med uppdateringen om Lakritz. Har aldrig hört talas om en katt som släpar in pinnar Glad

Medarbetare Hittekatter iFokus

Anmäl
2014-06-14 19:25 #74 av: Maria

En ny uppdatering.

En morgon så låg det en huvudlös mus på köksgolvetLipar Katterna är ju inte ute på nätterna så jag gissar att den har kommit från uterummet där vi har en vinranka som växer i ett "hål" i golvet.

Moritz har fångat en och annan mus men aldrig ätit av dem så jag gissar att det är Lakritz.

Lakritz är nu ungefär 1 år och vi trodde att han skulle bli en stor katt men han är ganska liten. Kanske normal men eftersom Moritz är så stor känns han så liten. Den minsta katt vi haft i alla fallSkämtar

Han är sååå charmig. Busig och kelig på samma gång och far omkring som en galning eller sover som en stock. Det finns liksom inget mellanting.

Moritz ser nästan ut att sucka när han håller på som mest men ibland får han igång "den gamle" som faktiskt har blivit lite smalare. Kanske för att Lakritz äter hans mat ocksåGlad

Trädgården har blivit en favorit och han har hittat sina gömställen under buskar och han har saboterat mina odlingar i omgångar, haha, men det må vara hänt.


/Maria

 

Anmäl
2014-06-14 20:15 #75 av: Tarotstollan

Vad härligt det är att läsa att allt har gått så bra för honom!Glad

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2014-06-20 15:59 #76 av: Lena

Tack för uppdateringen! Roligt att höra allt gått så bra! 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2014-06-20 16:02 #77 av: Maria

Här kommer en bild på kompisarna.


/Maria

 

Anmäl
2014-06-20 17:47 #78 av: Lena

Vilka myspysar! Jättesöta!

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2014-08-30 10:01 #79 av: Maria

Här kommer en ny uppdatering.

Den varma sommaren har gått jättebra och båda katterna har slöat på dagarna och det har varit full fart i trädgården på kvällarna. De äter som stollar och jag går t.om upp på nätterna och fyller på matskålenHyschar

Moritz har lärt Lakritz att fånga grodor. Roligast är att bära in dem i köket/allrummet där de hoppar omkring och jag får agera livräddare.

Han är fortfarande rädd för främlingar och det kommer kanske förbli så men vad gör det?

Han är i alla fall världens gosigaste och mest lätthanterliga katt.


/Maria

 

Anmäl
2014-08-30 10:17 #80 av: Lena

#79 Härligt att hör att det har gått så bra! Det där med främlingar brukar sitta i lite längre, men mattas i regel av över tid för de flesta före detta skyggisar. Beror lite på vad de varit med om tidigare . 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2014-09-01 11:46 #81 av: Katthemsmatten

Vad roligt med en uppdatering och att det går så bra. Lakritz fick till slut tur i livet!

Medarbetare Hittekatter iFokus

Anmäl
2014-09-03 01:28 #82 av: Tyrisen

Åh vilken goding ♥ Glad-läsning!

Anmäl
2014-10-12 18:44 #83 av: Maria

Lakritz är en riktig grävmaskin.Skrattar Tur att han är svart...Han älskar att gräva i grönsakslandet ute och runt alla blommor i rabatterna. Nu när det blivit kallare så har vi oftast stängt ut och så här såg det ut igår morse i uterummet. Han hade haft kul under natten Skämtar


/Maria

 

Anmäl
2014-10-12 19:26 #84 av: Tarotstollan

Måste ju se vad matte gömt i botten på krukan!Skämtar

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2014-10-13 11:08 #85 av: Katthemsmatten

"Undrar om det här musen har gömt sig? Nähä, men nu har jag i alla fall kollat." Skrattar

Medarbetare Hittekatter iFokus

Anmäl
2014-10-14 23:08 #86 av: Lena

Ja det där känner man ju igen! 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2015-10-15 10:13 #87 av: Maria

En liten uppdatering.

Lakritz har varit på sitt första veterinärbesök (med oss) och det gick bra.

Han blev bara så förskräckt när vi skulle lägga honom i väskan att han kissade på sigLedsen Vi har köpt en mjuk väska för att den inte ska vara så "buraktig"

Hans ena öga hade svullnat igen. Kanske när katterna lekt eller kanske någon buske i trädgården. Han är ju ganska livlig.

Hos veterinären var han så snäll. Inte ett pip eller utfall och de mätte trycket i ögat och kollade med grön vätska om hornhinnan var skadad men allt var OK så han får salva nu i 10 dagar.

De vägde honom och han vägde 4,5 kilo. Jag som trodde han var mycket lättare. Det talar väl om hur stor hans kompis Moritz ärSkämtar

Det går bra att ge honom salvan också. Tur att jag sakta har vant honom vid att pilla både här och där. I munnen, öronen, klippa klor osv.

Ögat ser redan mycket bättre ut på bara två dagar.

/Maria

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.