Annons:

Hittekatter i Fokus - sajten med fokus på de utsatta katterna

Hittekatter iFokus är sajten som sätter fokus på de hemlösa och utsatta katterna, vilket är en så vanlig företeelse i Sverige att det blivit landets största djurskyddsproblem. Runt 100.000 hittekatter räknar man med att det finns i Sverige.

På Hittekatter iFokus träffar du andra kattälskare som vill försöka förändra situationen samt höja huskattens status. Allt under mottot "Ingen kan göra allt, men alla kan göra något".

En annan viktigt fråga är att stödja varandra när det gäller god katthållning, ju bättre vi blir att ta hand om våra katter desto bättre blir situationen för katterna i Sverige.

Hittekatter iFokus är en sajt som tar ställning. Vi är emot avlivning som lösning på Hittekattsproblematiken. Vi förordar istället förebyggande metoder som kastrering och TNR (Trap Neuter Return) projekt. Information till kattägare är en annan viktig bit.

Innan du börjar skriva på vårt forum är det viktigt att du känner till våra skrivregler och trivselregler. I den här artikeln "ditt ansvar som medlem" förklarar vi lite mera ingående vad reglerna innebär och vad du bör tänka på. Den här sajten blir vad vi alla gör den till!

I Avdelningen FAQ - vanliga frågor hittar du länkar till viktiga frågor/ämnen.

Vill förtydliga att Hittekatter iFokus inte är en omplaceringssajt för kattägare som vill omplacera sin/sina katter. Vi kan ge goda råd vad man bör tänka på i liknande situationer, men vi bedriver inte någon omplaceringsverksamhet för katter som redan har ett hem. Avlivningshot är inte tillåtna, inlägg där sådant förekommer kommer att tas bort.

Har du en katt som du behöver omplacera hänvisas du till iFokussajterna Djurannonser iFokus eller  Omplacering iFokus. Gäller även de föreningar eller privatpersoner som hjälper andra kattägare att omplacera sina katter.

Hittekatter finns även på Facebook! Vi har en Facebooksida som heter Hittekatter i Sverige och en Facebook grupp som heter Kattgruppen. Välkommen dit också!

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus: Uppkatten

Medarbetare i Hittekatter i Fokus:

johnnys girl  SVEKATT  Lena

Som medarbetare hjälps vi även åt med rollen som moderator i Forumet. (Det vill säga se efter så att det som skrivs inte bryter mot skrivreglerna, trivselreglerna eller andra lagar som gäller på internet eller i Sverige).

Länka gärna till oss! Här nedan hittar ni banners till Hittekatter i Fokus:

Mvh Lena Lindell