Etikettbortsprungna-upphittade-katter
Läst 793 ggr
Uppkatten
2018-11-13, 23:01

Var bör man få annonsera efter bortsprungen katt

En tio-årig kille efterlyser familjens bortsprungna katt men får sin efterlysning "bortstädad". https://www.expressen.se/kvallsposten/jack-10-efterlyste-sin-katt-da-plockades-lappen-ned/ Hur tycker du, var bör man få resp. inte få sätta upp efterlysningslappar? Hur länge bör lapparna få sitta uppe och vems ansvar är det att så småningom ta bort lapparna?

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.
Uppkatten
2018-11-14, 11:35
#1

Själv tycker jag att man bör vara mer "tolerant" mot efterlysningar av bortsprungna husdjur, och inte jämställa det med annan affischering, då det handlar om levande varelser som riskerar att råka illa ut om de inte återfinns. Det är dags att höja djurs - och inte minst kattens - status!

Däremot är det inte kul med gamla efterlysningslappar som sitter trasiga och nötta kors och tvärs över stan, och där man inte vet om katten är återfunnen eller inte.

Jag tycker att det är djurägarens ansvar att skyndsamt städa bort inaktuella efterlysningslappar eller att uppdatera med nya fräscha lappar (gärna med datum på) om katten fortfarande är borta. På så sätt hjälper man både sin egen och andra bortsprungna katter bäst (d v s folks uppmärksamhet kan riktas mot "rätt" katter).

Och nedskräpning är aldrig kul för någon…

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.
Upp till toppen