Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
07. Djurskyddsfrågor

Stöd katthemmet!

2017-10-22 09:01 #0 av: Uppkatten

Veckan som gått har Mjau haft en kampanj som kallats för "Hemlösa katters vecka", och det är förstås jättebra att de hemlösa katternas situation uppmärksammas. Men man önskar att det - i praktiken - kunde få bli "Hemlösa katters vecka" 52 veckor om året... för katthemmen behöver ständigt hjälp på olika sätt. Det behövs volontärer som hjälper till att städa hos katterna, som kan ge katterna mat, som gosar och leker med katterna och ser till att de har det bra. Det behövs jourhem för t ex dräktiga kattmammor och för kattmammor med små kattungar. Det behövs pengar till lokalhyra, till kattsand och kattmat. Och det går åt stora summor pengar till veterinärvård (kastrering, vaccinering och ID-märkning inkluderat).

Katthemmen bedrivs vanligtvis helt ideellt och är helt beroende av gåvor, bidrag och volontärer för att alls kunna finnas. Därför är det viktigt att vi alla hjälper till att stödja seriöst arbetande katthem (t ex de SVEKATT-anslutna katthemmen). Nu står vintern för dörren. Nu behöver så många katter som möjligt få komma in för att de alls ska överleva. Fortfarande finns det högdräktiga katthonor kvar där ute, och små kattungar.

Det har fötts många kattungar i år, och tidigare studier har visat att 75% av kattungarna som föds ute dör före 6 månaders ålder om de inte får komma in. Tyvärr räcker inte katthemsplatserna till för alla katter som skulle behöva komma in. Många katter kommer att bli kvar där ute och fara illa. Många av dem kommer inte att överleva vintern. Det skulle behövas fler katthem, och att folk kastrerade och id-märkte sina katter för att vi skulle kunna börja få styrfart på problemet med hemlösa katter...

Stöd seriöst arbetande No Kill-katthem med andra ord! Även små summor är värdefulla. Skulle varje svensk skänka en krona så skulle det raskt bli 10 miljoner kronor till de svenska katthemmen... Det hade verkligen behövts!

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2017-10-22 09:37 #1 av: kattöga

Bra  och så viktigt inlägg! Tack!

Tänk vad mycket spännande man kan lära sig, när man inser att man inte är så smart som man har trott!    /   Catta-Y

Meeow! 

Anmäl
2017-10-22 11:29 #2 av: eskils

Självklart stöder man ett eller flera No-Kill katthem på olika sätt! Tummen upp 

Man kan bli medlem, vara jourhem kortare eller längre tid, ställa upp med volontärsuppdrag, skänka en slant då och då, m.m., m.m.

Här är en lista över de katthem som är anslutna till Svenska kattskyddsförbundet SVEKATT, alla är No-Kill:

Medlemsorganisationer
Akutgruppen      Stockholm
Arboga katthem
Djurens Chans
Föreningen 9 Liv Östergötland
Katthemmet i Vaxholm       länk här
Föreningen Samvetet      Uppsala
Gefle Katthem
Gotlands katthem
Gästrike Katthem
Göteborgs Katthjälp
Hemlösa katter i Helsingborg/Skåne
Katthjälpen i Kronoberg
Katthjälpen i Sundsvall
Kattstallet       Stockholm
Livbojen        Eskilstuna
Norrtälje katthem
Ronnebys Hittekatter & Co
Stockholms Katthem
Stockholms Kattkastreringsgrupp
Södertälje Katthem
Örebro Katthem

Och självklart förklarar man för alla kattägare man träffar att deras katter bör vara kastrerade, ID-märkta + ägarregistrerade! (Om de inte vet det redan)Tummen upp


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.