Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
07. Djurskyddsfrågor

Proposition Ny Djurskyddslag dröjer!

2014-03-18 18:52 #0 av: Lena

Propositionen om ny djurskyddslag skulle ha presenterats idag (18/3) men så blev inte fallet. Djurskyddet Sverige skriver i en artikel :

"Att regeringen haft ett så gediget underlag och under så lång tid inte lyckas få fram en proposition är oacceptabelt. Många av de djurskyddsproblem som utredningen belyser påvisas dagligen och flera av förslagen behövs verkligen. Djuren blir lidande när politikerna inte lyckas göra sitt jobb, säger Åsa Hagelstedt, Generalsekreterare för Djurskyddet Sverige".

ATL skriver "Regeringen missar sin egen deadline för en ny djurskyddslag. Den skulle presenterats i dag, tisdag". 

Anledningen till förseningen är höljd i dunkel. Det har inte heller gets några besked om nytt datum. 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2014-03-18 19:35 #1 av: Lena

Mera om den försenade djurskyddslagen i artikel i GP

"-Det jag kan säga nu är att vi har för avsikt att återkomma med hur regeringen ska gå vidare i frågan, säger hans pressekreterare Madeleine van der Veer, utan att vilja kommentera när det ska ske eller varför det tar sådan tid".

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2014-03-19 10:04 #2 av: Katthemsmatten

Kanske har man insett att det här med hemlösa katter är ett stort problem och att det inte går att bara lägga det i knät på frivilliga organisationer. Bara som en spekulation. Jag vet att man fått mycket och relevant information via SVEKATT. (Till skillnad från okunskapen/dumheterna som ingick i den första remissomgången.)

Anmäl
2014-03-19 13:36 #3 av: MewTwo

Ja och det ytliga lilla som Djurskyddet/Åsa Hagelstedt bidrog med i remisserna till nya djurskyddslagen var då rakt inget som till någon större utsträckning var genomtänkt för hittekatter/katter utan ägare. Där gjorde SVEKATT ett mycket gedignare arbete och en sak är säker:
JAG VÄNTAR HELLRE ETT HALVÅR TILL PÅ EN BRA DJURSKYDDSLAG FÖR HITTEKATTER än godtar något havdant som sedan kan tolkas tveksamt av kattfientliga beslutsfattare (Jag behöver nog inte precisera vilka!)...

Anmäl
2014-03-19 22:54 #4 av: Lena

#3 Jag är böjd att hålla med till 100%!

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2016-09-07 13:17 #5 av: eskils

Nu har den nya lagen skjutits upp igen!

"Ny djurskyddslag skjuts upp igen

Propositionen som var planerad för september 2016 blir aktuell först nästa år.

Tidigare än 2017 kommer det inget förslag från regeringen om en ny djurskyddslag. Ambitionerna om att en proposition skulle vara klar att lämna över till riksdagen denna månad har övergivits.

Elisabeth Backteman, statssekreterare hos landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S), nämner mängden av remissvar på den ursprungliga utredningen, och arbetet med två ytterligare analyser som den rödgröna regeringen tagit fram, som bidragande orsaker till att propositionen än en gång skjutits på framtiden.

Tidigast 2017

De nya analyser som krävts gäller kontrollmyndigheternas rätt till tillträde till enskilda bostäder, och frågan om sekretessbrytning när personal inom sjukvård eller socialtjänst får reda på att djur far illa.

– Vi håller nu på att bereda allt detta i regeringskansliet, och det är ett omfattande arbete, säger Elisabeth Backteman som inte vill gå närmare in på när under 2017 en proposition kan vara klar."

ATL


Anmäl
2016-09-08 14:30 #6 av: Katthemsmatten

Man kan ju undra varför den ursprungliga utredningen var så illa gjord att det blivit så många invändningar från remissinstanserna.

Anmäl