Etikettbortsprungna-upphittade-katter
Läst 360 ggr
Uppkatten
2020-08-04, 18:58

Glömde du katten i Marocko?

För ett år sedan ska katten "Mimi" (som troligtvis heter något annat!) ha glömts kvar i en transportbur ombord på ett tåg. Nu bor hon på tågstationen i Marrakesh i Marocko, och har fått en kull kattungar. Ägaren ska vara en svensk kvinna, uppger man. 

Sant eller inte? Ja, vem vet. Men nog vore det bra om det fanns en ägare som längtar efter sin katt och vill få hem henne. 

Man jobbar just nu på plats med att få fram en chipläsare. Har katten rest till Marocko från Sverige så lär den ju vara chippad och reggad, tycker man.

https://www.gp.se/nyheter/svenska-katten-glömdes-på-tågstation-i-marocko-ägaren-efterlyses-1.32130467

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.
Magi-cat
2020-08-04, 19:46
#1

Hoppas historien får ett lyckligt slut!

Peace
OberonsMatte
2020-08-04, 22:12
#2

Mycket märklig historia…Om katten glömdes så borde ju ägaren ha blivit medveten om det och återkommit ganska snart för att hämta katten eller åtminstone försökt se till att någon annan tog hand om den…

Lite förvånande också att en stationsanställd fick veta och kommer ihåg att den som "glömde" katten för 1 år sedan var från Sverige .

Den som  överger sin  katt på en tågstation brukar nog vanligtvis göra det så anonymt som möjligt…🤔

Sajtvärd Katter iFokus
Uppkatten
2020-08-04, 22:28
#3

#2 Ja, det vore spännande om katten var IDmärkt och reggad så att vi fick veta vad som egentligen hände den där gången för ett år sedan…

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.
OberonsMatte
2020-08-04, 23:49
#5

#4 …Hm…kom ägaren alltså dit och letade efter katten efter att den glömts  i sin bur (?) på tågstationen?  Varför står det inte under hur lång tid hon frågade efter katten? Hade ägaren tänkt ta med katten hem så måste den ha varit id-märkt.

Sajtvärd Katter iFokus
Vixxen
2020-08-05, 04:11
#6

Märklig historia…

Sabah
2020-08-05, 11:50
#7

Då kvinnan både frågat efter katten och varit dit och letat så var inte tanken från början i alla fall att överge katten. Vad som hänt sedan är omöjligt att veta. Olyckligt för katten i vilket fall men hon verkar ju turligt nog vara omhändertagen av snälla människor!🙂 En eloge till människor som engagerar och bryr sig! ❤️ Hoppas att allt löser sig!

♥️♥️♥️ Se på allt i livet med kärlek och se det goda i allt som sker! ♥️♥️♥️
eskils
2020-08-05, 12:02
#8

Märklig historia som sagt. Om ägaren på riktigt ville ha tillbaka sin katt, som smet ur transportburen på stationen, skulle hon förstås ha lämnat sitt namn och kontaktuppgifter där innan hon begav sig till flyget.

Konstigt att upphittaren dröjde i ett år med att efterlysa ägaren. Och tråkigt att katten inte kastrerats under det året.

Det kan vara bluff alltihop. Någon som vill ha hittelön från lättlurade svenska kvinnor…

OberonsMatte
2020-08-05, 13:34
#9

#8 Fallet uppmärksammades NU av en person som var på genomresa, men språkförbistringarna i kontakten med de anställda på Marrakechs tågstation (som knappt talar engelska) är väldigt stora och ingen personen talat med känner till om ägaren lämnat kontaktuppgifter till någon eller om fortsatta ev. eftersökningar helt enkelt inte nått fram till rätt personer.  

Det som gått att få fram hittills är att en svensk (?)  kvinna var där och letade efter katten som försvann för 1 år sedan, men att den sågs först 2 dagar efter att kvinnan tagit ett flyg därifrån.

Sajtvärd Katter iFokus
Upp till toppen