Etikettsajten
Läst 600 ggr
eskils
2019-09-01, 22:07

Hittekattens Dag söndag 1 september

Hittekattens dag firas första söndagen i september och är en tradition sedan 2005. Dagen när alla hittekatter och katthem får stå i centrum. Stöd ditt katthem med en gåva eller bli stödmedlem i SVEKATT!

Här kommer några förslag på vad du kan göra på eller inför Hittekattens Dag:

  • Skänk pengar till ett katthem/förening.

  • Bli stödmedlem i SVEKATT  bankgiro 840-7827

  • Skriva en insändare till din lokala tidning om vikten av kastrering och ID-märkning.

  • Beställ tid för kastrering och ID-märkning av dina egna katter så snart som möjligt (om du har okastrerade/omärkta huskatter).

  • Inventera din omgivning vad gäller hemlösa katter.

  • Tänd ett ljus för alla hemlösa katter.

👍

eskils
2019-09-01, 22:13
#1

(Texten ovan är hämtad från den senaste tråden om Hittekattens Dag som jag kunde hitta.)

Lena
2019-09-04, 11:26
#2

Vi har en del information på facebook. Bland annat ett bildspel. Men i stora drag stämmer det du skrivit fortfarande.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus "Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"
eskils
2019-09-04, 12:54
#3

#2 Hoppas jag inte skrev något felaktigt!

Försökte hitta och kopiera hit bildspelet men lyckades ej. Är inte så bra på det tekniska och inte hemmastadd i facebook. Hittade dock denna text:

"Hittekatter i Sverige sätter fokus på de hemlösa och utsatta katterna, vilket är en så vanlig företeelse i Sverige att det blivit landets största djurskyddsproblem. Djurskyddet Sverige räknar med att det finns runt 100.000 - 150.000  hemlösa katter  i Sverige.

Var med och förändra situationen till det bättre samt höja huskattens status. Allt under mottot "Ingen kan göra allt, men alla kan göra något och tillsammans kan vi göra underverk".

En annan viktig fråga är att stödja varandra när det gäller god katthållning, ju bättre vi blir att ta hand om våra katter desto bättre blir situationen för katterna i Sverige.

Hittekatter i Sverige är en facebooksida som samverkar med sajten Hittekatter iFokus. Hittekatter i Sverige har även två facebookgrupper. Kattgruppen samt Hittekattsgruppen."

Upp till toppen