Etiketterkatthem-katthjälpsföreningarjour-akut-stödhem
Läst 4403 ggr
SVEKATT
2017-08-24, 20:13

Nödrop för Vaxholms katthem

NÖDROP FÖR ETT MYCKET SPECIELLT KATTHEM!

Katthemmet i Vaxholm har valt att skapa en fristad för alla de trasiga, sjuka, blyga, och slitna katterna. De katterna … som aldrig har haft ett riktigt hem eller varit älskade någon gång. De katterna som många andra katthem vänder ryggen till eftersom de inte är små och söta. De kostar mycket pengar i veterinärvård och tar lång tid att omplacera.

Nu har man hamnat i en akut ekonomisk kris och om det inte sker ett mirakel snarast kommer man tvingas stänga katthemmet efter september månads utgång för då är pengarna slut.

VAR MED OCH SKAPA DETTA MIRAKEL OCH RÄDDA DENNA FRISTAD FÖR KATTVÄRLDENS OLYCKSBARN!

Varje bidrag stort som smått är viktigt.
POSTGIRO 54 07 10-1 SWISH 123 362 0457
eller donera via katthemmets butik på hemsidan http://butik.katthem.nu/.

Hjälp gärna till och sprid detta nödrop genom att dela.

Katthemmet i Vaxholm är medlem i SVEKATT

Magi-cat
2017-08-24, 20:39
#1

❤️🐱 Hoppas verkligen det går bra!

Att någon värnar om de där katterna som är skygga, trasiga och "omöjliga" (fast det inte finns några omöjliga), är så bra! ❤️


💓

SonjaG
2017-08-24, 20:50
#2

Vad händer med katterna om man måste stänga?

Uppkatten
2017-08-24, 21:14
#3

#2 I sådana här lägen brukar man börja med ett intagningsstopp, d v s inga nya katter tas in på katthemmet, utan man fokuserar på de katter man redan har.

Vaxholm är ett SVEKATT-anslutet katthem, och skulle ett SVEKATT-anslutet katthem tvingas stänga så går övriga SVEKATT-katthem in och försöker ordna det för katterna (om behov föreligger). Det innebär då att andra katter (som ännu är kvar ute) blir kvar ute ytterligare en tid…

Inga katter avlivas således.

Men mot bakgrund av att det finns 100 000 - 150 000 hemlösa katter i landet så har vi inte råd att förlora ett välfungerande No Kill-katthem. Tvärtom så behöver katthemmen bli fler - inte färre!

Hjälps många åt så har vi möjlighet att snabbt få Vaxholms katthem på fötter igen! Tillsammans kan vi göra skillnad…!

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

eskils
2017-08-24, 22:16
#4

Självklart ställer vi upp och skickar varsin slant som bidrag! 👍❤️

"A friend in need is a friend indeed"

Katthemsmatten
2017-08-28, 16:52
#5

Kom ihåg att en 20-lapp skänkt har större värde än en tusenlapp tänkt! Många bäckar små gör en stor å. Det har visat sig sant i just det här fallet. Även om den akuta situationen är löst innebär det inte att katthemmet är räddat. Vi behöver alltså hjälpa dem med pengar under en bra tid framåt så att styrelsen får en chans att sjösätta rejäla räddningsprojekt och kan gå igenom hur de bäst ska agera för att inte hamna i samma situation igen. Ett tungt och tidskrävande arbete. Och under tiden kan man givetvis inte ta in fler katter utan koncentrerar sig på att ta hand om dem om redan har en fristad där.

Vi får hoppas att folk inser att man har ett eget ansvar för att inte öka på antalet hemlösa katter. KASTRERA din katt och id-märk och registrera den så den kan hitta tillbaka hem om olyckan är framme och katten försvinner ut på egen tass.

Medarbetare Hittekatter iFokus

Uppkatten
2017-09-01, 08:47
#6

I dag ser läget betydligt ljusare ut för katthemmet i Vaxholm https://mitti.se/nyheter/akutinsamling-raddade-katthemmet/?omrade=hela-stockholm ❤️❤️❤️Underbar läsning!!! Men som Katthemsmatten skriver så gäller det att fortsätta att stötta katthemmet även på sikt, men också övriga bra och välfungerande katthem, för tyvärr är Vaxholm inte ensamma om att brottas med ekonomiska bekymmer samtidigt som det är en ständig kö av katter som (snabbt) behöver få komma in….

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Upp till toppen