Etikettbortsprungna-upphittade-katter
Läst 1109 ggr
misscandra
2014-12-24, 17:22

Vår fina honkatt Nisse saknas!

Är det någon som sett vår katt Nisse? Hon är orangevit med vita tassar, steriliserad men ej märkt. Mycket tillgiven men något skygg för okända människor. Försvann från Flasbjörke norr om Lotorp (Finspångs Kommun) den 22/12. Snälla ring! 📞 0122-71047, 0703-914603

Uppkatten
2014-12-24, 18:37
#1

Van utekatt som inte kommit hem alltså? Sökfrågan i de lägena är: "Vad hindrar katten från att komma hem?".

Kolla NOGA om hon kan ha blivit instängd någonstans. Kolla alla uthus, förråd, garage, växthus, lekstugor o s v i närområdet. Varje lucka, fönster eller dörr som kan ha stått öppen och sedan stängts. Det räcker inte med att öppna och locka lite eftersom många katter gömmer sig och är tysta när man letar efter dem just när de har blivit instängda. Man måste därför leta igenom varje byggnad noga. Börja med det egna huset och be sedan att successivt få söka av grannarnas fastigheter. Grannar brukar vara väldigt bussiga i de här lägena är min erfarenhet.

Fråga också om de har haft ngn lucka/dörr eller liknande öppen den dagen som katten försvann.

Du har ingen granne som rest bort över julen och där katten kan ha slunkit in i huset/garaget medans bilen packades? Det är dessvärre inte helt ovanligt. Kanske har någon varit och sett till ngt sommarhus i området och råkat stänga in katten där av misstag? Vi ser att det händer då och då.

Sök också av det område där katten normalt brukar vistas mkt noga. Katter som insjuknar eller skadas ute ligger ofta gömda och trycker.

Sätt upp efterlysningslappar minst 400 meter bortåt i varje riktning. Lägg även efterlysningslappar i grannarnas brevlådor. Ha med ett bra foto på katten på lapparna och utlova gärna hittelön.

Ring polisen på 11414 och anmäl henne bortsprungen. Fråga om de har fått in uppgifter om upphittad/trafikskadad katt som matchar. Ring tillbaka till polisen 1-2 ggr/vecka och hör efter om de har fått in uppgifter om matchande katt. Polisen är generellt dåliga på att matcha upphittade o efterlysta katter så därför är det viktigt att man ringer o frågar.

Efterlys henne på Facebook-sidor så som Vi längtar hem, Efterlysta djur, Missing Cats Sweden, Bortsprungna katter - djur.id, samt på katthemmens hemsidor.

En annons under efterlysningar på Blocket kan också vara bra.

Annonsera också på Kattpolisen i Fokus samt i lokaltidningen.

OBS! Ringer någon och säger att de har katten så åk inte dit ensam! Tyvärr händer det att folk ringer och påstår sig ha hittat katten, trots att det inte alls är så. Åk alltid minst 2 och berätta för anhöriga vart ni åker!

Eftersom katten inte är id-märkt och registrerad så bör du även mejla katthem/närbelägna veterinärmottagningar och höra om de har fått in henne.

Håller tummarna för att hon snart är hemma hos er igen!

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.
Katthemsmatten
2014-12-26, 14:25
#2

Hoppas du följer Uppkattens kloka råd. Din aktivitet är det som gör skillnad. Du kan inte räkna med att "någon" ska komma med tips om katten. Den egna aktiviteten är A och O. Och när hon väl kommer hem tar jag för givet att det blir märkning och registrering av märkningen. Det ökar chansen att återse katten högst markant.

Medarbetare Hittekatter iFokus
Upp till toppen