Etikettkattmat
Läst 2055 ggr
zorro2
2015-11-27, 10:16

kattmat

hei, en liten fråga, kompletteringsfoder innebär det at den ikke innehåller några näringsemnen alls. Og går det bra om hun får torrfoder som er näringsrik?

min lille kisse får applaws torrfoder, samt vaganza blötmat….hun tycker ikke helt om vaganza så jeg funderer på å gi henne applaws blötfoder men på några av blötmaten fra applaws så står det kompletterings foder.

Katthemsmatten
2015-11-27, 10:19
#1

Jag är inte säker, men jag tror att de avser att det ska komplettera torrfoder. Egentligen är det nog bara godis, typ gelégodis, som inte innehåller några egentliga näringsämnen. Allt annat har något som kan räknas in i den kategorin även om det inte kan anses som nyttigt för det.

Kan rekommendera dig Mjau blötfoder. Billigt och bra. Finns med sås och i gelé beroende på vad din katt föredrar.

Medarbetare Hittekatter iFokus

burmamys
2015-11-27, 10:31
#2

Ja kompletteringsfoder innebär att det inte täcker in kattens alla behov av näring, vitaminer och mineraler, och alltså behöver kompletteras. Ibland finns information på företagets hemsida om hur man ska komplettera, ett exempel är MUSHs gamla färskfoder (rå föda) "MUSH basic cat" som behövde kompletteras med blod och lite nötlever.  Numera har MUSH lanserat ett helfoder som är korrekt balanserat och inte behöver kompletteras, "MUSH vaisto cat". 

Bättre om du kan köpa ett helfoder, som t ex Mjau eller Bozita. 

Att katten föredrar torrfodret är inte så konstigt eftersom torrfoder har mer koncentrerad smak. För att hon ska bli lika förtjust i blötmaten är det ibland nödvändigt att antingen ta bort allt torrfoder, eller strössla lite torrfodersmulor på blötmaten till dess katten vant sig vid den mer utspädda smaken i blötmat. Bra också om du kan variera smaken på blötmaten, Bozita har väldigt många smaker att välja bland och tillverkas av samma företag som Mjau. 

Men allra bäst är såklart om du kan ge färskfoder, alltså barf! 😃

zorro2
2015-11-27, 10:32
#3

har testat allt, bozita, mjau ratar hun direkt. det verkar som hun ratar allt som är rödt kjött om jeg kan säga så. tonfisk og kyckling går bra. nu får hun vaganza skaldjur og fisk, har även kjöpt vaganza kjött men nei det går ikke. så jeg har nu blandat vaganza kjött med vaganza fisk eller skaldjur, og det funkar bra. 

jeg provade et tag applaws blötmaten, tonfiskmakrill og kyckling det åt hun også men det var da jeg såg at det sto kompliteringsfoder. men skulle det funka om hun får applaws torrfoder +applaws kompliterings foder. hun er inte smal eller nåt, men jeg vil jo at hun skal få bra näring også og ikke enbart godis.

zorro2
2015-11-27, 11:02
#4

er vegetarian så klarer ikke av å hantera riktiga kjött, kjött bitar själv. har testat mjaus kyckling smak samt nötfärs men nei, även bozita men nei. 

var kan jeg kjöpe den der MUSH vaisto cat?

burmamys
2015-11-27, 12:52
#5

Det borde finnas information om hur Applaws blötfoder ska kompletteras på deras hemsida. Hinner tyvärr inte läsa nu men här har de skrivit om sina olika våtfoder:

http://www.applaws.se/katt/vatfoder

MUSH vaisto cat kan man i Sverige köpa i de flesta välsorterade djuraffärer, tänker mig att samma borde gälla i Norge? Eller har den kanske inte lanserats där än?

http://www.mushbarf.com/sv/produkter/vaisto-cat

Hoppas du hittar något bra! Annars kan en idé vara att strössla torrfodersmulor på något blötfoder som är ett helfoder. Du behöver inte oroa dig så mycket om smaken på blötfodret eftersom de flesta blötfoder har ett grundrecept med både rött och vitt kött, och så smaksättning av den smak som står på förpackningen.

Upp till toppen