Etiketthuskatten
Läst 2258 ggr
Lena
2015-07-15, 09:37

Om huskattavel!

Vi har alla ett ansvar när det gäller Sveriges största djurskyddsproblem - hemlösa katter.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus "Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"
Katthemsmatten
2015-07-15, 11:33
#1

Så sant som det är skrivet, Lena! Ta ert ansvar och kastrera era huskatter, honor som hanar. Det är bättre för katten och det minskar risken för att det ska födas ännu fler oönskade kullar. Det räcker så väl med dem som redan finns och som just nu föds hemlösa.

Påverka era grannar, vänner och släktingar att kastrera om de inte redan gjort det. För här inne är det väl inte någon som har okastrerade katter?

Medarbetare Hittekatter iFokus
eskils
2015-09-04, 11:10
#2

Den här sommaren har tusentals nya kattungar fötts pga oansvariga kattägare som låter okastrerade katter gå lösa ute eller som t o m medvetet avlar på sin katthona.

Vi får alla hjälpas åt att berätta för dessa personer att de bör kastrera sina huskatter snarast, både för att deras egna katter ska få en bättre livskvalitet, och för att de drygt 100.000 hemlösa katterna ska ha en chans att bli hjälpta. Katthemmen är redan överfulla. Det behövs inte fler huskatter!!

Veterinärförbundet ser problemet och hjälper till genom att sänka den rekommenderade lägsta åldern för kattkastrering till 4 månader. Tidigare kastrering går också bra: "Undantag från fyramånadersregeln kan göras för t ex katthemskatter, om tidig kastration underlättar för omplacering."

Jassan
2015-09-04, 15:31
#3

Önskar så att man nådde fram till de personer som avlar fram fler huskatter. Men man uppfattas bara som fanatisk då man tjatar om det..

En dag kanske man når fram till en person o sen ytterligare en…så det är bara att fortsätta tjata!😉

https://jazzans.wordpress.com/
Upp till toppen