Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
15. Bortsprungna/upphittade katter

Sally är borta!

2017-08-09 21:08 #0 av: Amandabergsten

Vår älskade katt Sally försvann igår 8/8 kl 16.30 i Västervik. Hon kom av misstag med i ett bilsläp fråm orten gamleby 2 mil norr om Västervik och hoppade i Västervik ut ur släpet och sprang livrädd iväg. Hon känner inte till Västervik och är förmodligen skärrad och uppjagad.

Vi letar efter henne febrilt och vill inget hellre att hon ska komma fram. Hon är en 1,5 årig kastrerad hona, brunspräcklig med en stor vit haklapp och vita strumpor. Hon är lite skygg för främlingar, men älskar godis och mat så det är bra lockbete.

Vi är förtvivlade och oroliga för att vi inte kommer hitta henne samtidigt som hon själv inte vet var hon är eller kan orientera sig tillbaka till gamleby 😔 Hennes syster Signe saknar henne och vi med ❤️

Om någon kan känna eller se något, har något tips mottar vi det mer än gärna.

Tack!
Amanda med familj

Anmäl
2017-08-09 21:21 #1 av: [AnimeV4]

Jättetråkigt! Håller tummarna! Är hon chippad eller märkt?


Anmäl
2017-08-09 21:23 #2 av: Amandabergsten

Ja hon är id-märkt och registrerad, vi har anmält henne borta hos polis, djurskydd, vilse och annonserar i lokaltidningen imorgon. Vill vara hitta henne

Anmäl
2017-08-09 21:42 #3 av: Uppkatten

Jättebra att hon är id-märkt och ägarregistrerad! Kolla också så att dina ägaruppgifter är aktuella och synliga i SKKs/SVERAKs ägarregister (beroende på vilket register hon är reggad i).

Jättebra också att du har börjat efterlysa henne.

Nästa steg är att ta del av söktipsen på VILSE och att du försöker använda dig av dem så långt som möjligt http://www.vilse.nu/tips-raad/katt-som-kommit-ut-paa-fraemmande-plats/ .

Du kan också ta kontakt med http://idhund.se/ och höra om de har möjlighet att hjälpa dig. Det KAN bli svårt eftersom du har flera katter, eftersom idhunden behöver en bra smeller, men kanske har du något som bara luktar Sally? Det kan vara värt att prata med en idhundförare hur som helst. Idhundar är utbildade på att söka efter bortsprungna katter och hundar, och brukar vara duktiga på att markera inom vilket område katten befinner sig.

En stor Facebook-sida som når ut till många är Vi längtar hem, så annonsera gärna där också om det inte redan är gjort.

Håller tummarna för att kissen snart är hemma hos er igen! Hjärta

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2017-08-09 23:11 #4 av: [AnimeV4]

Då är chansen att ni hittar henne definitivt större!


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.