Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
15. Bortsprungna/upphittade katter

Bortsprungen katthona! Hittelön utlovas!

2015-01-05 16:59 #0 av: nellyljunggren

BORTSPRUNGEN! HITTELÖN!!!

Lilla katten Sansa bodde hos oss i tre veckor innan ägaren hittades. Hon hann vara hemma hos sin familj i en dag innan hon försvann. Hon har precis flyttat till Örnvägen från Dalby och är därför ny i området.

Sansa är tre år gammal, men ser ut som en ungkatt - hon är liten och smal. Väldigt social och orädd.

Sansa var inte alls glad över att komma hem och klagade oavbrutet i ett dygn innan hennes familj släppte ut henne.

Hon har inget halsband, inget chip och ingen tatuering!

Hon är en van utekatt men okastrerad och vi tror att hon har gått vilse i området när hon försökte hitta tillbaka till oss.

SNÄLLA HJÄLP OSS ATT HITTA HENNE!

Ni når mig på 0760 29 89 54 dygnet runt

Anmäl
2015-01-05 20:56 #1 av: Uppkatten

Ingen katt ska vistas ute med mindre än att den är kastrerad, id-märkt och ägarregistrerad. Dessutom bör den vara vaccinerad och försäkrad. Vidare så bör den ha bott in sig i sitt nya hem åtminstone ett par månader innan man stegvis börjar vänja den vid livet utomhus...

Men nu är läget som det är, och det är inte er katt... Hur långt är det från hennes gamla hem till hennes nya? Och hur långt är det från hennes nya hem och hem till er?

Lappa i alla tre områdena. Det ska vara MASSOR av efterlysningslappar. Så pass många att man inte kan röra sig i områdena utan att notera att katten är bortsprungen.

Försök också lappa mellan de här tre områdena.

Lägg även efterlysningslappar i grannarnas brevlådor på resp. plats. Det brukar ofta ge extra bra resultat!

En katt som kommer ut på främmande område gömmer sig ofta och ligger och trycker de första dagarna. De rör sig (o söker mat) ffa när det är lugnt o mörkt ute.

Ställ ut mat och vatten nära där hon släpptes ut. Ställ det lite skyddat t ex invid en vägg eller invid en buske. Genom att ställa ut mat i mörker minskar ni risken för att fåglarna kalasar på maten. Genom att mata minskar ni risken för att hon börjar vandra. En katt som stannar i närområdet blir lättare att hitta. Leta ffa i skymning-mörker-gryning. Så dags har ni störst chanser att hitta henne. Var ute MÅNGA timmar i sträck så kanske hon vågar ge sig till känna.

Erbjud gärna en fri väg in t ex genom en altandörr som lämnas öppen över natten. Ställ väldoftande mat en bit in i rummet. Utanför altandörren kan ni lägga t ex en filt med familjens doft på, använd sand från kattlådan o s v - d v s lukter som hon känner igen.

Låna/hyr en s k kattfälla från ett katthem. Be om noggranna instruktioner för hur den ska användas. Den måste kollas av ofta så här års, det bästa är att sitta i t ex en bil i närheten.

Hoppas att ni kan vidarebefordra söktips till ägarna och att de söker aktivt efter henne!!!

Kolla för säkerhetsskull också så att hon inte blivit instängd någonstans av misstag. Det är vanligare än man tror att katter lyckas ta sig in någonstans o bli instängda.

Det finns också något som heter idhund som ni kan söka på på nätet. Det är hundar som är utbildade för att söka efter försvunna sällskapsdjur. Jag har inte testat idhund själv, men det skulle kanske kunna vara till nytta i ett sånt här läge.

Håller tummarna för att hon snart är hemma igen!

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.