Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
Tråden är låst och inga nya kommentarer kan skapas
15. Bortsprungna/upphittade katter

Två blyga ungkatter: vad göra?

2014-12-12 09:19 #0 av: Sehvrin

Min bror och hans sambo tog in fyra skygga kattungar i somras. Två har de behållt själva medan de två andra har de sökt hem till och haft ute i "stödhem" ett litet tag nu. De två som varit ute i stödhem har dock visat sig vara mer skygga och mer problematiska, bla bajsat utanför lådan och stödhemmet ska inte behålla dem. 

Helst av allt skulle jag vilja ta hand om dem,  men det är svårt då jag redan har två fd skyggisar som fortfarande är lite blyga och jag inte vill förstöra deras förtroende. Dessutom är min lägenhet en ganska liten tvåa utan dörrar, så det känns inte möjligt att ha fyra katter i den då jag inte har möjlighet att separera grupperna om det inte skulle funka. 

Jag vet inte vad jag ska göra. Jag känner mig maktlös och motarbetad då min familj (som bor i samma stad som jag och som jag träffar ofta och är beroende av som kattvakt) har en helt annan syn på skygga katter än vad jag har.

Bilden är på en av ungkatterna.

//Johanna, medarbetare på miljö.ifokus, svensknatur.ifokus och studier.ifokus

Anmäl
2014-12-12 10:51 #1 av: Katthemsmatten

Jag förstår din oro. Hur stor är lägenheten? Bor själv på 60 kvm och i övrigt som din beskrivning, där jag i perioder haft 4 katter. Att det varit i perioder beror på att några varit gamla och /eller sjuka och därför inte längre finns.

Hur har katterna det i jourhemmet? Kan det finnas någonting som stressar dem med tanke på att de sköter sina behov utanför lådan? Håller jourhemmet lådorna rena? Vilken typ av lådor och var är de placerade? Det är frågor som kan ge svar på varför de inte sköter lådbestyren som man önskar.

Anmäl
2014-12-18 14:16 #2 av: Jourhemmet

Kastrera katterna så slipper ni felkissande och bajsande. De ser ut att vara i fertil ålder.

Anmäl
2014-12-18 16:14 #3 av: Sehvrin

Jag fick tyvärr reda på det här alldeles för sent för att ha en chans att agera, så dessa två vars enda brott var att vara lite rädda är numera änglakatter Storgråter

Jag skulle uppskatta om inga fler kommentarer gjordes i den här tråden (eller helst att den låses) då jag har spenderat mycket energi den senaste veckan över att sörja dessa två och helst inte vill bli påmind om dem.

Men en sak är säker i alla fall: Det är inte katterna som kostade mig energi, utan människorna som gav upp på dem.

//Johanna, medarbetare på miljö.ifokus, svensknatur.ifokus och studier.ifokus

Anmäl
2014-12-18 16:22 #4 av: Katthemsmatten

Mycket, mycket sorgligt att höra. Jag låser tråden på din begäran.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.