Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
TNR/Skygga Katter

Dilemma...

2014-09-27 19:50 #0 av: kalindas

Lilla vackra Stjärna går från klarhet till klarhet! Idag fick jag klia henne ganska hårt på huvudet och jag såg att det var väldigt uppskattat. Som ni ser på bilden så är hon otroligt trygg och lugn och verkar bara älska att vara inne och slippa jaga eller frysa.
Nu kommer då dilemmat...
Kattungarna blir 12 veckor i mitten av November och tanken på att släppa ut henne i smällkalla vintern känns inte speciellt snällt! Kan tänkas att hon blir mer intresserad av att gå ut när ungarna är äldre, men det kan ju lika gärna vara att hon inte alls är sugen på utelivet.
Så jag funderar på att sälja henne om rätt hem dyker upp. Hade jag kunnat hade jag tagit in henne själv, för ho har hela tiden varit min favorit.
Så känner ni någon som är van vid lite skygga katter och som kan ge ett livslångt hem till denna lilla söta hona, så skicka ett PM.
Stjärna har polydaktyli eller som det i folkmun kallas, hon är skeppskatt. Bruntabby och vit, ca 2-3 år gammal.

Anmäl
2014-09-28 10:34 #1 av: Lena

Att låta henne bli TNR-katt nu när hon kommit så långt i socialiseringen är inte så lämpligt. Sedan kan man inte låta en katt som varit inomhus bli det under den kalla årstiden. Det skulle hon inte klara. TNR är lämpligt för förvilade katter som levt ute hela sitt liv. Deras underhudsfett förändras och anpassas för att klara kylan medan en innekatt som plötsligt blir utekatt lider av kylan. Därför är det mycket bättre att söka hem till kissen. Hon är ju vacker som en dag.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2014-09-28 13:43 #2 av: kalindas

#1
Det är lite så jag känner också. Hon kanske inte blir supertam, men hade man hittat ett hem där hon kunde vara innekatt och sen om hon ville hade möjlighet att gå ut lite på dagarna.
Hade hon varit jätterädd eller fått panik när hon var instängd så hade jag slussat ut henne som utekatt igen. Men som syns på bilden så är hon väldigt tillfreds med att vara inne.
Det är inte jättevarmt där de är då det är i en griskätte, men lite extra värme med värmelampa har de. Ungarna blir inte 12 veckor förrän i mitten av november och då blir det kallt ute!
Så jag hoppas att rätta hemmet ska dyka upp. I brist på annat så får hon bo där till mars nästa år (får bara fixa en kompis till henne när ungarna flyttat) och sen låta henne gå ut till våren. Förhoppningsvis så är hon då så tam så jag kan hantera henne. 

Hon är otroligt vacker! Hjärta
Jag älskar dessa tabbykatter med den svarta kajalen runt ögonen.

Anmäl
2014-09-28 17:47 #3 av: Lena

Ja det blir nog den bästa lösningen för denna fina mamma! Hjärta

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2014-10-02 15:20 #4 av: kalindas

Nu är Stjärna infångad och kastrerad. Så nu är ALLA honor här på gården kastrater! Skrattar
Nu är det bara att hoppas att det inte blir några komplikationer i såret.
Sen är det försäljning av Stjärnas fem ungar och längre fram försöka fånga och kastrera de två hanarna som går här. 
Sen är det stopp och bara hoppas det inte flyttar hit fler.

Anmäl
2014-10-02 16:47 #5 av: Katthemsmatten

Det här var minsann en riktigt glad nyhet! Skönt att du lyckades fånga in henne så hon slipper få fler kullar. Ungarna kommer säkert att gå att placera till goda hem vad det lider. Håller nu tummarna för att även hanarna ska bli kastrerade, och kanske få egna hem eller åtminstone en fristad i  kammaren där Stjärna och hennes ungar bor idag. Om de hela tiden får mat, vatten  och tillsyn av dig så blir det ett perfekt mini TNR i värsta fall.

Anmäl
2014-10-02 19:33 #6 av: kalindas

#5
Det är redan en liten mini TNR. Kan ju tyvärr inte hantera några av katterna, så de viktiga är att hålla koll att de är så friska de går utan önskvärd behandling (avmaskning/skabb). De får mat och mjuka bäddplatser har det i halmen på logen. Ska se om jag kan få in den store hanen framåt vintern när allt lugnat sig. Isåfall frå han bo med Stjärna till våren. Alternativt så får jag sätta ihop henne med en jourkatt som behöver hem. Om inget bra hem dyker upp till Stjärna i vinter, så får hon gå ut när det är varmare. Förhoppningvis mer tam och lätthanterlig. Glad
Av de fem små ungarna är två tingade och tre kvar till salu. Två av dom är "skeppskatter" som mamman. Den tredje är så charmig att jag håller på att intala mig " du behöver ingen sjätte katt, du behöver ingen sjätte katt, du behöver ingen sjätte katt, du behöver ingen sjätte katt, du behöver ingen sjätte katt"
Tror det blir lätt att hitta bra hem till dom, även med mina höga krav.

Bild på livsfarlige Charmy Hjärta

Anmäl