Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
15. Bortsprungna/upphittade katter

(O) 18/8-13 Katt i Stockholm.

2013-08-18 19:56 #0 av: Fiona1234

Hej! Det är första gången jag skriver här så ni får väl rätta mig men iaf. För ca 1-2 veckor sedan hittades en katt i vårt stall, jättemager endast en ryggrad men annars helt okej. Katten har nu stannat hos oss i ca 1-2 veckor och har fått mat, vatten och en plats att sova, nu kan vi ej ha kvar katten, katten hittades i vårt/där vi är inackoderade med våra hästars stall ( alltså inte vi som bor där men skriver denna '' annons'' åt dom då dom ej har tid för den då dom har många andra djur och måste då steriliesera den ). Katten vill nu komma till ett hem med mycket kärlek. Är det någon som har tappat bort sin katt? Hör gärna av er här! Katten har nog varit en innekatt då den gärna myser och är inne där det är varmt. I nuläget bor den i ett stall. Så om någon katt älskare vill ta emot henne så skulle det vara kanon! Hon kan nog behöva avmaskas och göra en kolla och kanske försöka se hur gammal hon är osv ( är inte så insatt i katter ). Hoppas jag skrivit rätt nu :). Hör gärna av er om ni vill ta emot henne!

Med vänlig hälsning, Sofia

Anmäl
2013-08-18 20:33 #1 av: kattassen

Kastrera, vaccinera och id-märk katten och lägg ut annonser överallt inkl. Blocket. Tag en bra peng för henne. Efterlys samtidigt naturligtvis. Det är jättesvårt att omplacera en okastrerad katt. Här på hittekatter.ifokus sitter vi alla med "stugan full" så att säga och den största möjligheten att få katten att få nytt hem är att göra som jag tipsade om.

Jättefin katt förövrigt! Hjärta

Det är så vi jobbar med hemlösa katter. Inget okastrerat får "gå löst"...SkämtarTummen upp

Anmäl
2013-08-18 20:44 #2 av: Josefa

Och om det är en hona, så kolla upp så att hon inte har lagt ungar någonstans i stallet/loftet/uthusen. Kattmammor blir väldigt magra och tunna medan de diar ungarna.

Anmäl
2013-08-18 23:00 #3 av: Lena

Här är lite tips och några länkar till andra ställen där du kan annosnera:

Om du behöver omplacera din kisse tänk då på följande:

  • Ha inte med avlivningshot i annonsen, det ger att oseriöst intryck av dig som kattägare.
  • Ta bra betalt för katten, att skänka bort sin katt ökar risken för att den kommer till fel hem.
  • Kastrera & ID-märk katten om den inte redan är det. (Gör det lättare att hitta ett bra hem).
  • Kattungar ska vara minst 12 veckor innan de lämnar mamman.
  • Var noga när du väljer hem. Träffa gärna de nya ägarna vid ett par tillfällen. Tänk på att det alltid finns ett hem till alla katter men att det kan ta lite tid innen det dyker upp.
  • Ha aldrig för bråttom. Tidsbrist är inte någon bra utgångsläge när det handlar om omplacering.

Annonsforum dit du kan vända sig vid behov av omplacering:

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.