Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
05. Kattens status

Klokt om omplaceringar fr Tigerharen

2013-02-22 19:54 #0 av: Lena

Här är en läsvärd och mycket klok artikel som Tigerharen har skrivit om omplacering av ägda .katter

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2013-02-22 20:08 #1 av: Alexej


Om det är Linn som har skrivit artikeln då är det nog Evas katthem hon menar: I min hemstad har ett väldigt fint katthem kommit till. Min mor berättade för mig att hon hört flera personer som gått i tankar att skaffa katt och som slagit bort oron kring ansvaret man står inför med resonemanget: ”Kan vi inte ha kvar katten kan vi alltid lämna den till katthemmet”. Människor räknar plötsligt med att kattehem och djurhem är en kostnadsfri återvinningsstation för husdjur som man tröttnat på.

Vi tar alltid tillbaka en katt också efter flera år, just för att vi vet hur svårt det kan vara att omplacera en katt. Men vi räddar inga katter för att de avlivas eller slängs ut när det skulle krisa. Så det borde kännas bra för kattköpare att veta att de kan lämna tillbaka en katt. Det kan ju hända vad som helst. Vi fick ett samtal av en kvinna i Stockholm som försöker förtvivlad hitta ett nytt hem till katten pga allergi som inte går att göra något åt. Hon försöker iaf.

Det är ett elände med alla katter. Många som annonserar överallt och försöker men ingen chans. Det finns helt enkelt för många katter och för få kattköpare.

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2013-02-23 12:26 #2 av: Alexej


Tycker det är en självklarhet att ett katthem borde ta tillbaka en förmedlad katt. Jag jobbar inte med att få en skygg katt tam osv för att den sedan avlivas när ägaren pga någon anledning inte kan behålla katten eller hittar själv ett bra hem.

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2013-02-24 13:38 #3 av: Katthemsmatten

Stockholms Katthem har samma princip - ansvar för katten under hela dess levnad.

Det finns en sak jag ständigt förundras över och det är att allergier uppkommer företrädesvis före jul-, påsk- sportlov och de är oerhört svåra och man måste hjälpa katten från en kväll till nästa morgon. Och katten är alltid dödshotad. Av sin ägare. Som köpt den på Blocket.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.