Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
06. Kastrering, ID-märking, Vaccination

Oansvarig kattägare.....

2012-08-01 09:37 #0 av: Lena

Kommentar från en kattägare någonstanns i Sverige:

"Att min katt inte är id-märkt beror på att jag tidigare bodde på landet och där var det aldrig aktuellt. Att han inte är kastrerad beror på att jag inte vill ändra honom, ta bort hans stolthet".

 

Ja vad sägar man?

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2012-08-01 09:50 #1 av: Alexej

Skrämmande att det var en kvinna som sa det om katten. Annars är det just en typisk kommentar från män som själva har problem med sin manlighet och livrädd för allt som har med kastrering att göra.

 

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2012-08-01 10:07 #2 av: Katthemsmatten

Har dessvärre hört samma sak betr. kastration från en annan kvinna "det är ju den finaste upplevelse man kan ha och det kan jag inte ta ifrån honom2 SIC!! Frågade om hon tyckte det var OK om han våldtog den kastrerade hona hon var intresserad av att köpa och hon stirrade helt oförstående på mig. Behöver jag tillägga att hon inte fick köpa katt av mig i alla fall.

Anmäl
2012-08-01 10:20 #3 av: Lena

#2 Skrämmande att det fortfarande år 2012 finns så mycket okunskap och felaktiga uppfattningar om katter. Ibland känns det tröstlöst! Vad ska man göra med folk?

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2012-08-14 16:50 #4 av: Lena

Puttar upp för fler synpunkter på detta!

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2012-08-14 16:58 #5 av: UlrikaD

Det finns folk som tänker så konstigt.

Var en person som lagt ut sin okastrerade hankatt på till salu för att han bråkade med husets andra katt. Utekatt var han tvunget att vara också.

Jag tipsade om att kastrera katten så kunde katterna troligtvis samsas igen och hon behövde inte sälja sin katt.

Jag tänkte väl i min enfald att hon tyckte om sin katt och helst ville behålla den.

Men jisses, vilket tredje världskrig som bröt ut. Jag skulle inte komma och tro att jag visste nåt och han skulle minsann vara okastrerad och gå ute som katter "ska".

Ja, precis, som katter ska...gå ute och bli överkörda osv.

Hon var tydligen inte så intresserad av att behålla sin katt. Vare sig hemma hos sig eller vid liv.

Anmäl
2012-08-14 18:55 #6 av: kattassen

Fick åse ett kärleksmöte mellan en hona som bor nära oss och en hane som patrullerat området i sommar. Vi har för avsikt att ta in honom och se till att han blir kastrerad, men hann inte förrän saken "var biff" för ett par veckor sedan. Jag gick då direkt hem till honans ägare och meddelade att om 8 veckor har de minst 3-4 katter till om det vill sig...

Långa i ansiktet? Hm ja det kan man ju säga. Honan hade gått på p-piller fram tills för ett tag sedan kröp det fram. Att de inte kastrerat berodde på att hon inte kunde sövas pga ett blåsljud på hjärtat. Lät dem förstå att i sådana fall skulle jag inte låta kattan föda heller. Och några kattungar hade de ju naturligtvis inte tänkt sig. Undrar fortfarande hur det tänkte där? Först p-piller sedan lägga av med det för att det är ohälsosamt i längden, men fortsätta släppa ut OSKYDDAD/OKASTRERADSkrikandes

Mitt råd var att konsulta veterinären bums och se till att hon blev kastrerad. I detta fallet rådde ingen tvekan - kattan blev väl påsatt i busken kan jag säga... (Generade tittade de på mig som två nyss påkomna tonåringarFlört). Insåg också att det inte var lönt att schasa iväg dem åt varsitt håll för de skulle sannolikt sitta i busken igen när jag vänt ryggen till...

Hanen är nu under luppen och honom kommer vi att knipsa så fort möjlighet ges.

Anmäl
2012-08-14 19:08 #7 av: Lena

Knepigt det där att många kattägare verkar helt ovetandes om det där med "blommor och bin" i katternas värld! precis som om det inte gällde just katter...

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2012-08-15 12:45 #8 av: zorro2

hei! när jag skaffade min katt, hon var min förste katt så fick jag veta att eller jag minns inte om det var någon som sa detta eller om jag läste det nånstans att det vori bra om katthonan fick en kull. Jag ifågasatta inte detta. Så jag tänkte ok hon skal få en kull. Men jag ville inte ha några kattungar för tillfället så hon fick p-piller dock endast i typ 2veckor då läste jag om p-pillerns biverkningar så då var det ingen tvekan. Bokade tid hos vet för kastrering.

Och hon ble en underbar katthona även om hon inte fick några ungar

Vad jag menar är om det där om att katthonan måste ha åtmistonen en kull att det skulle vara bra för henne, om det är många som tänker så, och tror att det skulle göra hoan till en bätre katt....och inte kastrerar katten också glöms p-pillern osv osv också tänker man inte mer på detta.

Jjag vet inte, ville bare skrive vad jag fick höra eller om jag läste det nånstans förste gången jag skaffade mig katt. Nu läste jag på och fick tag i den info jag behövde. Många kanskje inte gör det, eller har inte tid...

 

 

 

 

Anmäl
2012-08-15 13:05 #9 av: Katthemsmatten

#8 För många år sedan ansågs det vara rätt att honan skulle ha en kull, men det är som sagt många år sedan och forskning och utveckling går framåt. Tidigare skulle katter också vara ca 1 år innan de kastrerades och om jag minns rätt (jag kan ha helt fel) så steriliserades bara honorna.

Dessbättre har vi lärt oss mer om katter och kan använda oss av den nya kunskaper. Åtminstone många av oss Flört

Anmäl
2012-08-15 14:20 #10 av: Lena

Tyvärr hänger den där vanföreställningen om att honkatter bör få en kull innan de kastreras envist kvar. Den plus många andra myter om katter.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2012-08-15 17:50 #11 av: zorro2

men det är kanskje detta man skal forsöka lära folk att det bare är en myt.

men endå jag forstår mig inte på människor, tänk en liten kattkropp som skal föda ungar gång efter gång, vilket belastning på denna lilla kropp, en kvinnokropp skulle inte klara det så varför tror och tycker endel människor att en annan art skal fiksa, en som dom har tagit till sig som familjemedlem dessutom.

Forstår mig inte på människor

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.