Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer

Spånga Gymnasium Djurexpo

2012-05-12 21:11 #0 av: Katthemsmatten

Idag och imorgon har Stockholms Katthem fått möjlighet att delta i Spånga Gymnasiums Djurexpo. Hela arrangemanget görs av sistaårseleverna och de är så PROFFESIONELLA! De är inte bara duktiga på att sköta skolans djur (som kommer från jordens alla hörn) de är också enormt skickliga på att hantera den besvärligaste arten av alla: Homo Sapiens. Inte en enda gång skulle de komma på att svara 'vet inte'. 'Jag ska ta reda på det' är legio. Efter tusen sinom tusen riktigt enfaldiga frågor svarar de lika engagerat och de har en empati för minsta lilla daggmask som är helt enastående.

Bland utställarna finns bl a en f.d. elev som är entreprenör via sin kursverksamhet arbetar på skolor och med familjer för att stödja barn att känna respekt och empati för människor och djur. Man låter lärare, föräldrar och barn mötas i menignsfulla aktiviteter och komma nära djur. Bärnen får på ett lekfullt sätt kunskaå om djurs behov, språk och ur man med belöningsbaserad inlärning kan bygga upp en mycket bra kontakt med djur. Förslag på kurser som kan skräddarsys utifrån behov/önskemål är tex Lära ut till djur, Djurens behov, Djurens språk, Att ta hand om en hund/katt, Lärande bland människor.

Projekten har ofta riktat sig till klasser där det förekommit mycket mobbning och till barn som ofata känner stor prestationsängest i skolan, men även även till familjer som t ex vill skaffa hund/katt och/eller vill lära sig mer om djur på ett sätt som är rligt för alla i familjen.

Jag blev väldigt inspirerad av deras unga representant och hoppas att det här ska sprida sig över landet för att få allmänheten att tänka först och handla sedan när det kommer till frågan att skaffa husdjur. Vid nästa Öppet Hus kommer jag att bjuda in organisationer för att träffa våra presumtiva kattköpare. Här finns en win/win situation: Vi får hjälp att förmå allmänheten att tänka igenom sitt beslut att skaffa katt. Det hoppas jag gör att när man väl möter sitt livs kärlek på 4 tassar verkligen inser att det är ett långt åtagande. Lekfullt lärande får en chans att träffa precis den målgrupp de har: unga familjer, barn, ungdomar som gärna vill ha ett djur men som kanske inte alltid har så stor kunskap om djurets behov.

Om du är nyfiken på verksamheten hittar du dem på www.lekfulltlarande.se

Jag tror att vi i hittekattsbranschen har stor nytta av att samarbeta med organisationer som inte är så 'insnöade' på en sak som vi gärna blir. Det är bra att få hjälp att se på verksamheten med fräscha ögon. Då kan vi förbättra det vi är riktigt bra på och vi får hjälp att förstå vad vi är mindre bra på så vi kan släppa det och fokusera på vår styrka. Som idrottslagen gör, t ex. Glad

Anmäl
2012-05-13 11:32 #1 av: Katthemsmatten

Puttar upp för Spånga gymnasiums Djurexpo och Lekfullt lärande.

Anmäl
2012-05-13 13:29 #2 av: Lena

Det låter ju riktigt bra detta! Sådant här gör att man får hopp inför framtiden!

Håller med dig om att det är viktigt för oss Hittekattsfolk att vidga samarbetet över gränserna och hitta nya parter. Vi behöver bli bredare helt enkelt och nå fler människor!

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2012-05-13 16:26 #3 av: Marga

Putt!

Anmäl
2012-05-13 17:35 #4 av: Katthemsmatten

Har just kommit hem från den sista dagen på gymnasiet och jag är fortfarande lyrisk över allt dessa elever kan och gör. Och dessutom har vi fått möjlighet att prata med massor av barn och deras föräldrar för att försöka förmedla våra kärnvärden: kastrerar, id-märk och vaccinera. Låt inte din katt gå ute i storstaden. Och barnen lyssnar och tar in Skrattande

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.