Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
2. Hittekatter i Fokus

Vad kan just du göra för hittekatterna?

2006-08-09 18:32 #0 av: Lena

Det är lätt att känna sig maktlös när det kommer till hittekattsproblematiken och att glömma de möjligheter som vi alla har, som på sikt kan förändra situationen till det bättre. Det behöver inte alltid vara stora dåd som får feta rubriker i tidningen. Även de mycket små insatserna har stor betydelse. Det handlar mera om att vi blir riktigt många som drar vårt lilla strå till stacken. Eller som Röda Korset slogan lyder ”Ingen kan göra allt, men alla kan göra något”.

Hittekatternas situation i Sverige är ingen munter historia. Varje vecka möts vi av tidningsrubriker om olika katt öden runt om i landet. I massmedia förkunnas hur människans grymhet drabbar de små och oskyldiga djuren. I merparten av dessa fall är det en eller flera katter som är offret. Många gånger infinner sig en känsla av maktlöshet och trötthet hos den sanna kattälskaren. Allt för ofta tar någon så kallad profet till ordet och förordar i auktoritära ordalag att massavlivning av alla hemlösa katter är den enda sanna lösningen på problemet. Det är då det gäller att försöka se till de små detaljerna, att tänka att havet faktiskt består av många droppar vatten. Om vi alla bidrar med vår lilla droppe får vi till sist en ganska stor vattensamling, som kan försätta till och med de största och högsta bergsmassiven.

Foto: Linda Carlgren

Foto: Linda Carlgren

Vad kan just du göra för hittekatterna?

Vi har alla olika förutsättningar, våra plånböcker är olika tjocka, någon är bra på att skriva, någon annan har talets gåva medan en tredje är bra på att snickra..... Det som är så bra med arbetet för de utsatta katterna är att vi alla behövs utifrån våra egna förutsättningar. Det är helt enkelt så många olika saker som katterna behöver vår hjälp med att det finns en uppgift för oss alla. Just du och din insats behövs för en katt som har det svårt någonstans i Sverige!

 

Skänka pengar

För den som kan avvara en slant kommer naturligtvis alltid pengar till användning i arbetet för de hemlösa katterna. Tänk på att inget bidrag är för litet! (Många bäckar små blir snart en stor å). Om du vill stödja ett enskilt katthem hittar du länkar till flera av katthemmens hemsidor under rubriken "Länkar" här Hittekatter i Fokus. På hemsidorna finner du uppgifter om konton där man kan sätta in pengar, samt vad det kostar att bli medlem. Om du inte vill bli medlem kan du istället skänka penninggåvor efter vad du har råd med. På många katthem kan du även vara fadder för en namngiven katt.

Foto: Linda Carlgren

Foto: Linda Carlgren

Skänka saker, material, kattmat mm.

Många av katthemmen tar tacksamt emot olika gåvor i form av kattleksaker, matskålar, tillbehör, byggmateriel, kattmat, kattsand, lakan, handdukar mm. Oftast hittar du uppgifter om vad de kan behöva på deras respektive hemsida. Då och då anordnas även loppmarknader för att få in pengar till verksamheten. Släng därför inte dina överblivna saker och urväxta kläder. Även dessa kan hjälpa en kisse i nöd.

 

Vara en hjälpande hand i verksamheten

Bor du i närheten av ett katthem? De flesta katthemmen är i behov av volontärer för att klara arbetet med och runt katterna. Det handlar om en rad olika uppgifter som att städa och tömma kattlådor, ge katterna mat, leka med katterna, följa upp adoptioner, transporthjälp för katter som ska till veterinärer etc. Dessutom behövs då och då mer praktisk hjälp från händiga personer som kan snickra, lägga golv och måla. Om du är datakunnig kan du kanske bli Webbmaster för katthemmets hemsida.

Foto: Linda Carlgren

Foto: Linda Carlgren

Opionsbildning

Gillar du att skriva? I så fall kan du vara med i opinionsbildningen för att höja kattens status. Ett arbete som bland annat innebär att författa debattartiklar och insändare till tidningar, skriva brev till politiker, hålla i namninsamlingar och liknande. Det finns även ett färdigt material som kan användas för att sprida information tillomgivningen. Det är den så kallade kattstatuskampanjen för ett bättre kattliv - se särskild artikel. Affischmaterialet är bara att skriva ut från en vanlig skrivare för att sätta upp i närområdet. En annan metod är att svara på annonser där kattägare skänker bort kattungar eller säljer kattungar som är under 12 veckor. Arbetet med att höja kattens status är något som pågår ständigt i vår vardag. Varje gång du i ett vanligt samtal informerar någon om hur viktigt det är att kastrera, ID-märka och vaccinera sina katter gör du en viktig insats för katten. Inte minst genom att själv vara en god förebild som kattägare bidrar du till att höja kattens ställning.

 

Bygga nätverk

Tillsammans blir vi starka, det gäller i alla sammanhang och är inget undantag i arbetet för de utsatta katterna. Att bygga nätverk med olika former av kontakter är en väsentlig och viktig del. Genom nätverken kan vi stödja varandra, kläcka nya idéer och utbyta erfarenheter. Internet är en effektiv kanal där vi kan mötas varandra oavsett geografisk placering. Via nätverken kan vi även odla kontakter med politiker, journalister, tjänstemän, sponsorer och veterinärer.

 

Sponsorer

En fruktsam metod är att hitta sponsorer, olika företag som vinner på att synas i sammanhang med katter och i gengäld betalar för det med foder, kattsand, andra produkter eller penningbidrag. Det kan till exempel vara försäkringsbolag, fodertillverkare, Zoo-butiker, Bostadsbolag mm. 

 

Foto: Linda Carlgren

Foto: Linda Carlgren

Adoptera en katt

Funderar på att skaffa en katt eller utöka den kattskara du redan har? I så fall är det en välgärning att adoptera en katt från ett katthem. På katthemmet kan du få hjälp att hitta en lämplig katt. Du hjälper dessutom faktiskt två katter på samma gång, dels katten du köper men även den katt som får "din" katts plats på katthemmet.

 

Den här artikeln är långt ifrån en fullständig förteckning över vad du kan göra till förmån för hittekatterna i vårt avlånga land. Det finns säkert minst lika mycket till att skriva. Den visar dock på bredden av uppgifter som alla har det gemensamt att de gagnar arbetet för hemlösa katter och bidrar till att höja huskattens ställning.


//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2006-08-09 20:50 #1 av: Engla

Jättebra artikel. Själv skänker jag (eller min katt Blixten) pengar till Katthemmet Kompis varje månad. Nu på lördag ska vi åka dit och lämna kattmat. Jag brukar köpa hembakat av KKS när de står på Stortorget i Karlskrona. Vi är också stödhem till en av deras katter, lilla My. Min sambos mamma skänker pengar till dem. Det finns jättemycket man kan göra!!

Anmäl
2006-08-09 21:10 #2 av: Jenna-Gun

Ta hand om dem, som behöver det.

Jag är fadder till en katt på Hittekatten i Piteå

Skänker en skärv då och då när jag har råd.

 

Anmäl
2006-08-09 21:19 #3 av: ladykatt

Jag brukar sprida information om huskattens situation och betoning på kastrering och märkning, ringa till folk när jag hittar olämplig annons om för unga kattungar eller kattungar som skänkes, tar hand om katter som skulle annars dö eller vara hemlösa... nu kan jag tyvärr inte ta hem flera stycken än de som jag redan har... ja, en enda till kanske då.... ;-)), rekommenderar folk som ringer och frågar efter kattungar att vända sit till något katthem och ta en kattunge/katt därifrån... ja, det är mycket som man kan göra....

kram/ Ladykatt

Anmäl
2006-08-16 19:46 #4 av: brutt

 Jag är fadder och betalar in samma summa var månad till KkS.Försöker göra allt som står i min makt för att Kolonin i Norrköping Slottshagen ska stabiliseras och katterna där ska ha det så bra som möjligt Det har handlat om att fånga in katter i vintras som sedan blev utplacerade och det handlar om närvaro i området och hos katterna och även kontakter med de företagare som har ett antal okastrerade katter där.Just nu har vi kastreringar på gång samt bygger ett vinterbonat katthus veterinärbesök ingår.Har nu en liten kattunge som var i bedrövligt skick när vi hittade den i karantän efter veterinärbesök hemma hos mej.Han är nu jättebusig men får inte träffa mina fyra andra katter än pga.att han hade öronskabb som nu behandlas.Sedan kan man bjuda till lite extra och skänka en slant till någon insamling som är till förmån för andra hemlösa (sjuka )katt.Stödjer även som medlem en del katthem och grupper som har hemlösa katter som prioritet.Det finns massor att göra.

 

 

Anmäl
2006-08-16 20:17 #5 av: brutt

 Glömde skriva att kolonikatterna i Slottshagen blev och blir utplacerade genom KKS finns på deras hemsida.Min personliga uppfattning är att var ort i hela Sverige ska ha en stödgrupp till för katter som far illa och katter som är hemlösa.Detta borde var kommun ordna med snarast.Närvaro är viktigt för att förstå behovet.

Anmäl
2006-08-17 00:51 #6 av: Lena

#5 Tack för att du och KKS arbetar med kattkolonin i Slottshagen. Ni arbetar ju efter TNR som det verkar, vilket jag tycker verkar vara en mycket bra metod när det kommer till kolonier med hemlösa katter.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2006-08-17 01:14 #7 av: brutt

 Jag har från början bara hängt med på ett hörn en annan tjej var initativtagare.Nu är vi på den punkten att företagare som inte kastrerat id-märkt sina katter tidigare bett oss om hjälp rent praktiskt med infångandet mm.och det var inte en dag för tidigt.Detta gäller alltså bara de katter som företagarna ser som sina och de får behålla enligt djurskyddsinspektören förutsatt att de id-märks,kastreras och sköts om på ett bra sätt med veterinärbesök osv.Denna kolonin har tydligen funnits så länge som 12-15 år inte klokt.Fördomarna mot kastrering id-märkning är och måste ha varit det största hindret eftersom kolonin funnits så länge helt vansinnigt.

 

Anmäl
2006-08-18 02:30 #8 av: essut

Jag är fadder åt olika katthem, är medlem oxå i några. Bruka skänka pengar till nån katt som behöver akut veterinärvård.

Har adopterad en tjej från Örebro katthem för ca 2 veckor sen.

 

 

Anmäl
2006-09-09 00:46 #9 av: evangeline

Jag kämpar som ett djur för att få igång ett katthem här i norr nu när katthemmet i Piteå ska avvecklas. Vi är många inblandade redan och det behövs, ska gudarna veta.

Sätter upp affischer, ringer om felaktiga annonser, försöker fånga in hemlösingar, köper saker av KKS...

Önskar varje dag att man vore miljonär!!

Evangeline

Anmäl
2006-09-09 01:37 #10 av: Lena

#9 Ni jobbar verkligen hårt däruppe i Norr! Det är oerhört viktigt att det kommer till stånd ett katthem i dessa Sveriges Nordligaste delar. Hur ställer sig kommunen till att hjälpa till? Vid tidigare diskussioner verkade det som att Piteå kommun var välvilligt inställd till stödja en nylansering av ett katthem.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2006-09-10 12:28 #11 av: Engla
I fredags åkte jag till Katthemmet Kompis och överlämnade loppisgrejer och nästa vecka ska jag baka till deras öppet hus. http://www.katthemmetkompis.se/oppet_hus.shtml
Anmäl
2006-09-10 13:00 #12 av: Lena

#11 Trevlig verksamhet de har där på Katthemmet kompis med loppis och att man kan komma förbi för en fika. Lycka till på de öppna huset den 17/9!

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2006-10-01 11:04 #13 av: majvi

Det är flera som oroar sig för  de hemlösa katterna inför vintern så jag tycker att det är dags att påminna om att det finns faktiskt saker man kan göra även om man inte vill ta in en hemlös katt.

Anmäl
2006-10-01 11:44 #14 av: Lena

#13 Absolut! Det är jätteviktigt att man inte känner sig maktlös utan istället får klart för sig att man kan göra stor nytta med små insatser. Det är det här jag brukar tjata om hela tiden "Ingen kan göra allt, men alla kan göra något" en slogan som används av Röda Korset och Göteborgs Katthjälp.

T.ex om det behöver samlas in pengar till något speciellt ändamål för hittekatters räkning blir det ju jättemycket pengar om alla skänker en tia var. Sedan är det viktigt att man tänker på sig själv som en ambassadör som kan ge information till sin omgivning om vad god katthålling innebär. Det finns så mycket man kan göra för att världen ska bli lite bättre för våra katter.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2006-10-05 16:06 #15 av: [helenal]

jag har inte ens märkt något med insamling i göteorg..:S

Anmäl
2006-10-05 17:18 #16 av: Faxlin

Jag brukar lägga en slant i de olika burkar som finns tsatta. Men här är inte plånboken tjock. Tyvärr då jag gärna vill hjälpa. Har till exempel ett antal nya katthalsband här hemma som ligger. Jag köpte dem billigt för att skänka till något katthem. Men det har liksom inte blivit av. Känns lite avigt att komma inknasande på ett katthem och säga, hej, jag vill skänka lite grejer. Inte mycket men det här kan ni få.
Man känner sig rätt liten liksom.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2006-10-05 22:45 #17 av: majvi

ÅsaF du kan ju kontakta katthemmet på mailen eller telefon först och fråga om de är intresserade av katthalsbanden. I fall du är osäker på om de verkligen vill ha dom .

Jag har hämtat gamla träskidor utan bindning, en gammal,tung men fungerande symaskin och andra saker som jag inte vet hur vi ska kunna sälja men ibland blir jag förvånad när jag står på torget och säljer loppisprylar .Folk kan köpa saker som jag tror aldrig kommer att bli sålda.Men de kanske inte går åt första gången man står men femte.Då är man iochförsig trött på att packa upp och ner den där prylen.

Anmäl
2006-10-06 01:17 #18 av: Lena

#15 Hej Helenal! Bor du också i Göteborg! Vad kul för det gör jag också. Vi har inte så många katthem här tyvärr. Ett av de som finns är Göteborgs Katthjälp. Sedan finns Göteborgs Djurskyddsförenings djurhem. Till båda kan man skänka pengar eller andra saker.

Göteborgs Katthjälp

Göteborgs Djurskyddsförening

#16 Åsa ingen gåva är för liten. Halsband är alltid bra för katthemmen att ha i olika sammanhang. Om du tittar i länklistankan du säkert hitta något katthem i din närhet där.

#17 Folk samlar på allt möjligt så visst kan man sälja det mesta. Det har jag också märkt när jag stått på loppis eller sålt på internetauktioner.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2006-10-06 01:24 #19 av: Radisa
helenal förhoppningsvis kommer du snart kunna se göteborgs djurättsaktivister på stan på onsdagar och lördagar (vid kopparmärra). Jag kommer vara med ibland och det kommer finnas både material och bössa för djurhemmet Tigerharen. Samma organsation ska sälja prylar på kvibergsmarknad den 29/10 och då kommer delar av tigerharens webshop finnas där.
Anmäl
2006-10-06 01:39 #20 av: Lena

#19 Vad bra Radisa! Då kanske vi kan ses också där i vimlet :)

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2006-10-06 03:04 #21 av: Faxlin

#17: Var ju en idé att maila dem. ;-)

#18: Vet att vi har två stycken i Gävle så katthem finns det i alla fall. Brukar ju sy fleecefiltar och hängmattor och sådant till mina illrar och katterna. Sådant vet man ju inte heller. Fast det är klart, de lär väl behövas lite mysgrejer för dem att byta med om inte annat. Men jag har fått för mig att det ska vara köpta grejer och fina saker man kommer med. Duger liksom inte att dyka upp med en av mina gamla (hel och ren) transportburar bara för att jag blivit hagalen och köpt en nymodell liksom. Jaj, jag vet inte. Kanske måste ta mig i kragen att ringa och tränga mig på och fråga om de behöver lite hjälp av en halv senil, djurtokig kärring. ;-)

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2006-10-06 03:05 #22 av: vanessa

Alla gåvor är så efterlängtade och önskade. Halsband. En burk mat. En klapp. Vad som helst är bra. Och vi älskar att få halsband - för vi har så många svarta katter och svartvita katter att vi sätter halsband med olika färger på dem för att kunna skilja dem åt. För är man inte där dagligen så är det svårt att skilja vissa ansikten åt :-).

Man kan hjälpa till med att ta lappar från hemmen och sätta upp. Man kan göra så mycket, som kostar ingenting. Allt, jag menar allt är välkommet.

www.djurhjalpen.nu

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2006-10-06 21:37 #23 av: majvi

Det är nog så att halvsenil djurtokig kärring kan stämma på mig och en del andra också.Nen vilka är det som står på loppis då man måste vara på torget kl 0600 för att få plats ?Inte bara en lördag utan flera..Jag har stått ute för att fånga katter i regnet, i kyla kl 4.00 på morgonen 2400 på natten.En katt fångades in efter 9 månader-men då hade vi inte möjlighet att stå varje kväll och en annan efter 4 månader.Det är lite svårt på vintern då maten i fällan fryser och katten har oregelbundna tider.Vilka är det som står varje kväll i flera veckor för att fånga in en kattfamilj och om det är så att kattmamman och en kattunge drar iväg när de första kattungarna har fångats in matar man för att se om de inte kommer tillbaks när det har lugnat sig.När jag tänker efter är jag nog inte bara djurtokig utan tokig i allmänhet.Men kontentan av det hela är att djurtokiga halvsenila kärringar behövs så väl.

När det gäller transportburar är det många katthem som är glada över att få dom bara dom är hela.Det hade t.ex.inte varit kul om katten som vi jagade i 9 månader innan hon fångades in hade förts över till en transportbur där överdelen lossnade.

Det var ett tag sen jag var in på Gävlekatthemmens hemsidor men då var det åtminstone ett av dom som stod på loppis vissa dagar.I såfall är det bara att gå dit och titta på grejerna och så börjar man prata katt.Vem vet vad det kan leda till..

Anmäl
2006-12-27 21:17 #24 av: Lena

Läste an artikel i Göteborgsposten häromdagen som handlade om miljökatastrofer, krig och annat elände. Rubriken till artikeln var väldigt slående. "Det största hotet av alla är känslan av hopplöshet" stod det. Så himla sant. Om vi förlorar hoppet och tänker att det inte tjänar något till att vi bryr oss och gör något överhuvud taget, det är då det blir riktigt illa. Det stämmer på allt även på de utsatta katterna.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2006-12-27 23:01 #25 av: modellflickan

Jag brukar skänka pengar och mat till behövande katthem. Jag tar även in hemlösa katter som får min vård och kärlek. Därefter försöker jag hitta hem åt dom. Jag lider så med hemlösa katter och kommer hjälpa till så gott jag kan så länge jag lever. Det hoppas jag verkligen fler gör.

Anmäl
2006-12-28 00:44 #26 av: Lena

#25 Det är jättebra och fint gjort.

Om alla drog sitt lilla strå till stacken på något vis då skulle vi inte ha dessa problem. Och som sagt det behöver inte vara stordåd heller för att det ska göra en skillnad. Det tror jag är viktigt att påpeka. Många drar sig för att göra något alls då de tänker att det de gör är för litet för att räknas eller betyda något. Men så är det ju faktiskt inte. Allt är bra och betydelsefullt på sitt sätt.

Sedan är det beundransvärt med alla eldsjälar som gör så där fantastiskt mycket gott för katter.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2006-12-28 00:52 #27 av: morgan_kks

En del tips som står på KKS hjälpa till-sida
http://www.kks.nu/hjalpa_till/hjalpa_till.html

OBS, läs sidan neutralt, bidra på samma sätt även till ditt lokala katthem. Fattas ngt på listan via länken som kan rädda KKS katter så kontakta mig gärna så kan jag lägga till det.

Nu dock sova, gonatt!

Morgan

Anmäl
2006-12-28 18:40 #28 av: Hawknestgrove

Skänker en slant till KKS, DJurens Samaritttjänst, Jämtkatten, Kattfonden ochNelliefonden varje månad. Så stickar jag och vilkar till KKs och abbonnerar påKKSmöss som sedan ges till andra som behöver dem. JAg  undrar, finns det ingent katthem som jag skulle kunna komma och hjälpa till på i någotsånär närhet där jag bor? JAg bor som sagt i Strömstad

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2006-12-28 22:52 #29 av: vanessa

Alla sätt är bra. En del saker kostar inte, tar ingen tid och hjälper en massa. Som att beställa affischen "En okastrerad katthona föder ca 120 ungar under ett liv. Var tror du att de tar vägen?"
Den är gratis och sätts gärna upp i områden där lösspringande katter ofta finns samt där stall och ladugårdar finns.
http://www.djurskyddet.se/material/index.asp

Sprida information muntligt, skänka allt möjligt. Som en klöspelare som man själv tröttnat på, leksaker som inte ens egna katt gillar. Känner man någon som kan ge pennor med tryck, så ber man dem att trycka med katthemmets namn och så kan de sälja dem. Och så vidare. Det finns inga fler gränser än fantasin. /Vanessa 

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2007-03-31 01:29 #30 av: Lena

Puttar upp! / Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2007-03-31 01:54 #31 av: maggan47

jag har adopterat 2 stycket utefödda kissar från katthem, dessutom har jag  fadderkatter, på Stockholms  katthem och Djurhjälpen, köper kattleksaker från KKS shop, och är med i Stockholms kattkastreringsgrupp, där jag i morgon igen ska jobba i Husby, med våra infångade katter, så har jag ju "lyxkatten Lucas perser" också förståsSkrattandeMaggan47 som blir imponerad över allas insatser, med att ta in hemlösa katter och fånga in

Anmäl
2007-03-31 13:05 #32 av: Simson

Förra våren/sommaren/hösten skickade jag var vecka ett sms till Sthlm City's sms-tjänst (gratistidning i Sthlm) där jag skrev:
SKAFFA INGA SOMMARKATTER I ÅR!! Att katter klarar sig själva ute är en MYT. De plågas ihjäl.

Dessa sms tas in i tidningen och det är många som läser den i lokaltrafiken. Det kostar lite extra men vad gör väl det?

Det kändes bra att om inte annat så för att irritera dessa människor som släpper ut katterna vind för våg. Hoppades på att barn och ungdomar läste så de hade det med sig hem.

Nöter man in ett budskap tillräckligt länge så sitter det... (här skulle en smiley med djävulshorn suttit bra Flört)

Akutgruppen hade tidigare en sms-tjänst där man kunde skicka ett sms till ett nummer och då hjälpa till med en tia som smset kostade...tyckte jag var en bra grej...alla har råd med en tia då och då.

I övrigt har jag fadderkatter. Och hjälper till på katthem.

Anmäl
2007-03-31 13:46 #33 av: vanessa

Vilken otroligt bra idé Simson! Som sagt, all hjälp tackar alla katterna för. De som är hemlösa, och de som värnar sina artfränder. /Vanessa

Kata(rina), f.d. Vanessa som är mitt mellannamn.

Anmäl
2007-03-31 16:42 #34 av: Lena

#32 Smart idé med ett sådant budskap på SMS! :)

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2007-03-31 18:39 #35 av: Simson

#33, 34: Det var några som svarade med egna sms-medd. i tidningen och tyckte jag höll på och skrek för mycket...men vem bryr sig om dem?! Flört

Anmäl
2007-03-31 19:49 #36 av: Puma77

Funderar på att skänka två par örhängen eller något som jag gjort. Vet inte om det är något som kan vara nåt. Färgerna varierar en hel del på örhängena för jag gör många olika sorter. Jag har ju aldrig haft intresset för att virka o sticka utan det har varit andra i familjen som klarat det galant.

Bilden är den sorts örhängen det handlar om men det skiljer sig åt.

Anmäl
2007-03-31 22:30 #37 av: Lena

#36 Jättesnygga! Många katthem har ju basarer regelbundet där de säljer olika alster till förmån för katterna. Det skulle säkert vara ett välkommet tillskott. :)

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2007-04-05 11:18 #38 av: Puma77

Nu har jag haft kontakt med Susanne och fått adressen för att sända iväg mina örhängen. Så när jag hittat rätt kuvert för dem så dröjer det väl inte alltför länge innan de dyker upp hos dig MorganFlört

Anmäl
2007-07-25 14:07 #39 av: Engla
Lena; Får jag kopiera in denna text på Katthemmet Kompis blogg? Tycker att den är så bra!!
Anmäl
2007-07-25 14:39 #40 av: Lena

#39 Självklart! Alla texter som jag har skrivit är det fritt fram att använda. Skulle det vara någon annan skribent så skriv och fråga denna först. Bara bra om vi kan hjälpas åt att föra ut budskapen till yttervärlden.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2007-07-25 20:48 #41 av: Engla
Tack Lena!! Den publiceras strax!
Anmäl
2007-07-26 21:35 #42 av: anniii

Igår kväll, inatt och idag har jag varit med och passat en kattfälla. Det är ju något som är "lätt" att hjälpa till med. Igår fick vi in två kattungar, idag en. Ikväll hoppas de att få in den sista kattungen.

Att sätta upp lappar på anslagstavlor för den lokala kattföreningen är ett annat sätt att hjälpa till om man inte har tid eller plats för att ta hand om stödkatter, passa fällor mm.

I övrigt virkar jag KKS myntamöss, bakar och skänker pengar.

Allas insatser behövs och de räddar liv!

Anmäl
2007-07-26 21:44 #43 av: Engla

# 42 Vad skönt att ni fick in tre igår...Vi missade ju tyvärr två första dagen! Håller tummarna för den sista nu!

Anmäl
2007-07-26 21:46 #44 av: karins

#42 #43 Är det bibliotekskatterna ni fångar in? och där är då en kvar!

Anmäl
2007-07-26 21:47 #45 av: Engla

Jepp, det är bibblankatterna. Jepp, en kvar. Vad jag vet nu.

Anmäl
2007-07-26 21:49 #46 av: karins

Men vad duktiga ni varit, Var det svårt att få in dom?

Anmäl
2007-07-26 21:50 #47 av: Engla

Jag var bara med första dagen. Nej, inte svårt. Bara jobbigt när de två lyckades smita....Ledsen

Anmäl
2007-07-26 22:12 #48 av: karins

Hade ni fått in dom i buren då...när de lyckades smita eller?

Anmäl
2007-07-26 23:39 #49 av: anniii

Nu ska jag gå upp och kolla ifall Morgan och Libbe har fått in den sista. Han har svansat runt fällan tidigare ikväll!

Blev så kär i den lille röde jag plockade fram bakom en kakelugn idag! De på bibblan hade lyckats få in honom på ett kontor. Han är bara för charmig. Väl i transportburen gosade han massor med min hand. Och tuggade lite på ett finger. Så himla gullig!

Anmäl
2007-07-27 01:04 #50 av: Lena

#49 Härligt att höra att ni fångat in flera stycken småttingar nu! Toppenbra gjort! Aploåder och rosor! :)

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2007-07-27 03:59 #51 av: karins

Förstår att du blev kär i den röde, han ser så söt ut! Har ni fått in den sista än? Så skönt att höra att de kommit in. Jag har tänkt mycke på dessa katter! Rosor till dig Anni, Morgan, Libbe och Engla.

Anmäl
2007-07-27 04:09 #52 av: MorganP
#51 Familjen samlad (se sista inlägget)
Anmäl
2007-07-27 04:19 #53 av: karins

Det var många som hjälpt denna kattfamilj. Vad glad jag blirGlad

Anmäl
2007-07-27 07:53 #54 av: anniii

Jag blev väldigt lättad när Morgan ringde och berättade att den siste hade gått i fällan! Även jag vill tacka alla som hjälpt denna kattfamilj och alla andra hemlösa katter för den delen!

Anmäl
2007-07-27 13:06 #55 av: Lena

#52 Kanonbra nyheter! Vilket bra samarbete och vilket bra jobb ni gjort! Jag är imponerad!

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2007-07-27 23:03 #56 av: Engla

Kan också säga att det kändes så skönt att den sista busen kom in till sist...

Anmäl
2007-07-29 15:18 #57 av: storAnnette

Jag är fadder till Hittekatten i Piteå (fd Fyrkantens katthem).Jag är kontaktperson till dem också och får den vägen in en del larm om katter i nöd.Kan bara ta in en katt i sänder (fast snart kommer det att bli två ett tag) - jag gör det jag kan det är det viktiga.

Sedan brukar jag virka möss till Kattakuten också,nu under sommaren ligger det nere men hösten kommer snart  (först ska jag ha semester bara).Tänkte försöka ha en syjunta då så blir det roligare! 

Jag söker förstås också ständigt hem till katter,tillfälliga eller permanenta.

PS:Jag kastrerar (hos veterinär förstås) alla katter jag får tag på också.DS. 

 

Anmäl
2007-07-29 15:48 #58 av: elena

Är medlem i stockholms katthem och djurhjälpen i Vaxholm. Varje jul skänker jag lite pengar dit. Brukar oxå skänka saker till deras loppmarknader Åker dit ibland och lämnar några burkat kattmat, slitna handdukar mm. Köper varje år deras kalendrar och ger bort i julklapp.

Sätter upp afficher på anslagstavlor. Pratar ofta med folk om katters utsatthet och hur viktigt det är att kastrera t.ex.

Några gånger har jag skrivit insändare i lokaltidningen och de har kommit in.

 

Anmäl
2007-07-30 22:19 #59 av: supermoccine

puttar lite åt linsenhejhej :)

Låt inte din ålder vara ett hinder. Alla kan inte göra allt, men alla kan göra något, som det brukar heta.

Anmäl
2007-09-04 14:15 #60 av: Engla

Ikväll ska jag baka en massa muffins till Katthemmet Kompis, som de ska sälja på Emmaboda marknad nu till helgen! Ska försöka att inte äta upp allt själv. Räcka ut tungan

Anmäl
2007-10-26 00:49 #61 av: Lena

Puttar upp med anledning av en annan diskussion.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2007-10-26 00:52 #62 av: Engla

Den här artikeln är verkligen super!Skrattande

Anmäl
2007-10-28 20:15 #63 av: Erika91

Puttar upp denna artikel efetrsom det är så bra tips i den! Det finns så mkt man kan göra men man tänker inte på att det har sån stor betydelse.
Men själv har vi ju en katt från ett katthem men det känns så fjuttit att bara ha hjälpt en till ett hem, även om det är en till ett bra liv!

Anmäl
2008-01-01 14:34 #64 av: Lena

Puttar upp denna artikel igen, då det kan vara ba med lite tips om vad vi kan göra för att hjälpa nödlidande katter.

#63 Tänk inte så att det är fjuttigt att ni bara hjälpt en. Om alla gjorde det hade vi inte längre haft några problem i Sverige när det gäller hamlösa katter. Dessutom hjälpte ni två katter då kissen ni adopterade lämnade plats åt ytterligare en kisse i nöd.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2008-01-01 14:50 #65 av: Puma77

Lena skulle jag kunna få kopiera denna artiekl till min Thindras blogg? Givetvis länkar jag hit som jag brukar. Vill att ännu fler ska få upp ögonen och verkligen gör slag i saken. Har ju innan artikeln om katten inte är rumsren.

Anmäl
2008-01-01 14:53 #66 av: Lena

#65 Självklart - bara bra om den får spridning.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2008-01-01 14:58 #67 av: Puma77

Tackar, nu e de fixat.

Anmäl
2008-03-17 23:53 #68 av: Lena

Puttar upp på förekommen anledning!

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2008-03-18 09:43 #69 av: emjon

Mycket bra artikel och kissarna behöver all hjälp de kan få och alla har vi olika förutsättningar hur vi kan engagera oss.

Själv är jag medlem i Djurskyddet Mariefred, Djurfrämjandet, Djurhjälpen och Södertälje Katthem. Tidigare hade vi flera hittekatter från Stockholms Katthem och även genom Doso. Eftersom skygga katter har svårt att få hem valde vi att adoptera några dels från Södertälje Katthem och även Djurhjälpen.  Akutgruppen gör ett fantastiskt arbete för hemlösa kissar och då kändes det rätt att hjälpa till med två jourkissar genom dem.

Besöker gärna katthemmen på öppet hus där man kan köpa saker till både sig själv och kissarna och pengarna går till katthemmet. Eftersom mitt hjärta är fullt av katter pratar jag gärna om katternas situation med folk jag träffar.

Alla bäckar små............    

Anmäl
2008-03-18 13:05 #70 av: Jenna-Gun

Kanske säja från mej medarbetarstatusen.

Det finns de som inte tycker det jag gör är nått som tillför sajten nått.

Anmäl
2008-03-18 16:06 #71 av: brutt

70.Det hoppas jag verkligen inte!

Anmäl
2008-03-18 17:12 #72 av: Hawknestgrove

Jenna, vaddå? Du som är den bästa länkletaren vi har, bl a.....

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2008-03-18 17:43 #73 av: Jenna-Gun

Hehe det räcker nog inte.

Jag har inte de möjligheterna att hjälpa katter så mycket som vissa.

Kan ge en slant här och där.

 

Anmäl
2008-03-18 17:50 #74 av: Hawknestgrove

JA, jag tycker du är bra. JAg kan inte heller upplåta mitt hem för kissar, så där är vi lika, även i fallet att vi skänker så mycket vi nånsin kan.

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2008-03-18 18:05 #75 av: Jenna-Gun

Jo det blir en hel del

 

Anmäl
2008-03-18 18:11 #76 av: emjon

Jenna_Gun du drar nog ditt strå till stacken på många andra sätt och alla har inte möjlighet att öppna sitt hem för en kisse. Var och en av alla här som är engagerade  hjälper till på det sätt man kan.  

Anmäl
2008-03-18 20:13 #77 av: [Daisy-Moa-Elsa]

#73 Som Lena skriver i sin artikel

"Vi har alla olika förutsättningar, våra plånböcker är olika tjocka, någon är bra på att skriva, någon annan har talets gåva medan en tredje är bra på att snickra..... Det som är så bra med arbetet för de utsatta katterna är att vi alla behövs utifrån våra egna förutsättningar."

Hur kan nåt vara för litet bara för nån annan kan ge mer rena pengar? När det kommer till att hjälpa hittekatter tycker då jag iallafall inte att det finns nåt för litet. Att vara volontär på ett katthem kostar inga egna pengar men vad det ger, att upplysa ger inget konkret klirr i kassan men behövs så otroligt väl...ja listan kan göras lååååång med alla värdefulla insatser. Så glöm lägga ner jobbet för hittekatter #73 Flört

Anmäl
2008-03-18 20:24 #78 av: Puma77

Jenna. Du gör nog mer än du tror även om man inte kan ta in katter och skänker lite då och då men en av de stora bitarna som ibland kan glömmas. (#77 nämnde det ovan) det är att föra budskapet vidare. Få folk att inse problematiken med katterna i Sverige. Utan den skulle det inte bli någon skillnad alls.

Anmäl
2008-03-18 20:56 #79 av: Jenna-Gun

Jag älskar att skapa bilder att förhoppningsvis glädja någon.

Som till födelsedagar etc.

Jenna

Anmäl
2008-03-18 21:10 #80 av: Lena

#70 Dumheter Jenna du är en klippa som jag behöver ha att luta mig emot. Dessutom har du gjort massor för hittekatter på alla möjliga sätt och vis genom årens lopp. Både i stort och smått! Jag tänker ofta på dina privata kastreringskampanjer där då fått många av dina grannar att kastrera sina katter. Sedan älskar jag dina fina bilder. :) Allt detta behövs så innerligt väl.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2008-03-18 21:22 #81 av: johnnys girl

 

Somliga gör mer,andra mindre. Var och en utifrån sina egna förutsättningar.  Det viktiga är att man gör någonting.

Ständig uppassare till griniga Luffar´n, Snygga Smilla, Busiga Mina, Skygga Tingeling, Charmören Flea och hunken Roffe.
Volontär på Stockholms Katthem
www.katthemmet.nu www.svekatt.se

 

Anmäl
2008-03-18 21:28 #82 av: Alexej

Och med din blogg har du säkert hjälpt många katter:)

http://www.gunsparadis.me.uk/katterna.htmLänken öppnas i nytt fönster

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2008-03-18 21:33 #83 av: MorganP

#79 Varifrån tror du att du inte tillför hittekatter.ifokus något? I s f gör inte jag det heller. Alla är vi olika, vi bidrar på olika sätt för att hjälpa nödställda katter. Går du går jag. Förresten, bara älskar din avatar Skrattande

Anmäl
2008-03-18 21:43 #84 av: Jenna-Gun

Ok jag är bara så nere just nu.

Har bekymmer för mina barn. Fast de är vuxna och borde klara sej.

Hönsmamma även där.

Tack för att ni peppar mej.

 

Jenna  

Anmäl
2008-08-24 17:01 #85 av: Lena

Puttar upp denna artikel som alltid är lika aktuell.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2009-04-08 16:07 #86 av: Alexej

Puttar upp

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2009-05-14 19:52 #87 av: buster65

Puttar upp för en mycket bra artikel!

 

Alla kan vi göra något!

 

Kram till alla som kämpar på där ute för katterna! Massor av de finaste Rosor till er!

Anmäl
2009-05-14 20:16 #88 av: Hawknestgrove

ja nu får jag bryta här och virka humlor. JAg har sålt skinnet innan björnen är skjuten.....Flört

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-05-14 20:57 #89 av: buster65

hi hi Gunilla, tur att du inte ska virka björnar!Skrattande 

Anmäl
2009-05-15 14:04 #90 av: essut50

Mycket bra artikel tycker jag..

Tyvärr kan jag inte ta emot katter i mitt hem, min "gubbe" tycker det räcker med två från Örebro katthem..Gråter Har pratat med honom att vara jourhem, men han vet att om nån katt kommer hit så kommer den inte härifrån. Han kan inte lämna tillbaka den..Sån är han...

Mitt bidrag är att jag är fadder hos några katthem, ger bidrag till nån katt som behöver pengar akut och stickar mina "kattungar" som Gunilla säljer på Tradera..

Jag brukar transportera katter med tåg till olika jourhem/ permanenta hem.

Anmäl
2009-05-17 12:54 #91 av: miss-starfield

Som sagt varenda liten grej hjälper ju i det långa loppet. Alla har vi ju olika förutsättningar, men ingen hjälp är ju för liten för att räknas. Glad Många bäckar små...

Själv har jag precis tagit in en dräktig hona och försöker nu hjälpa de andra katterna här ute. Det går åt en hel del mat just nu, men men hellre det än att de äter sopor.

Jag funderar på att bli medlem i kks och försöka hjälpa till lite där när jag har tid, tyvärr har jag inte mycket tid. Två småbarn, häst, hund, katter och heltidsstudier tar väldigt mycket tid.

Anmäl
2009-06-15 21:38 #92 av: lil-sis

Har tre kastrerade och märkta hittekattshonor hemma och skulle gärna betala kastreringar till höger och vänster men pengar är en bristvara ett bra tag framöver. Men när jag är "back on track" igen så blir det nog lite sådant, tror jag.

Anmäl
2010-07-29 15:38 #93 av: Lena

Puttar upp en gamal men på många sätt aktuell artikel.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2010-07-29 17:16 #94 av: Delfinen

Sitter ständigt och funderar på vad jag kan göra för att hjälpa till. Och får nästan panik när jag upptäcker allt jag INTE kan göra.

Jag bor i ett kollektiv där jag visserligen har 3 egna rum men utan dörrar mellan rummen. Så bli jourhem är helt uteslutet för mig då jag inte kan ge en avskilld plats. Söker visserligen desperat efter annat boende så kanske med tiden det kan ändras.

Bor i en byhåla där det är en bit till något katthem vad jag vet och har varken körkort eller bil och urusla bussförbindelser så hjälpa till på ett katthem är också uteslutet *muttrar*

Är fattig arbetslös med endast aktivitetsstöd så pengar är det alltid brist på här.

Så frågan blir vad i herrans namn kan jag göra? Har gjort lite kattleksaker som jag skickat till Gunilla men vill göra mycket mer. Hjälpa flera. Kan skänka till dom som står på loppis, skänka saker jag gör till dom som har basarer etc men vart skickar jag dom *mutter mutter*

Min kunskap och möjligheter märker jag stoppar vid stickning och virkning Skrikandes

 

Anmäl
2010-07-29 17:29 #95 av: Lena

Kattleksaker är en bra början!

Sedan är det allt det här med att sprida information och att vara aktiv på den här typen av sajter. Bygg nätverk som jag skriver om i artikeln.

Man kan vara aktiv och kontakta politiker t.ex nu inför valrörelsen.

Hålla koll på annonsforum där folk säljer katter. Kontakta forumen om man ser att annonsörena skänker bort katter, säljer kattungar under 12 v eller hotar med avlivning i annonsen.

Du kan sätta upp lappar om vikten av kastrering etc. i ditt närområdet.

Om du klickar på bannern: Nya Kattstatus - till ett bättre kattliv längst ned i mitt inlägg kommer du till en sajt med mycket bra material som du kan använda.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2010-10-14 19:57 #96 av: Lena

Vill göra PR för denna artikel!

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2010-10-23 19:31 #97 av: 740tjejen

Hej hur går man tillväga om man vill öppna upp ett hem för övergivna katter. Bor i Dalsland, och vitt jag vet finns inget katthem här. Mvh Hanna

Anmäl
2010-10-31 18:02 #98 av: Erika91

Anmäl
2010-10-31 18:35 #99 av: Erika91

Jag har informerat, hållt lektioner samt redovisningar för eleverna på Gamlebygymnasiet om de hemlösa katternas situation. En gång hade jag även en diskussion och två frågor jag då tog upp var varför inte så många gjorde något åt problemet och hur vi som hjälper katterna, alla på olika sätt, kan bli bättre. Reflektionerna jag fick var att inte så många kände till problemet, dels för att man inte såg till så många hemlösa katter. De tyckte även att vi skulle bli bättre på att informera.

 

Efter att ha pratat med politikerna ute på stan och på en valdebatt, så är det inte förvånande att allmänheten inte vet hur stort problemet är när inte ens många politiker vet det. Det är deras jobb, och hur ska de då kunna förbättra om de ingenting vet?

 

Efter att ha börjat på folkhögskola, har jag märkt att okunskapen även är stor där. Så frågan är, varför vet de ingenting? Personligen tycker jag att katthem och privatpersoner har varit bra på att annonserat och informerat ut. Med synpunkt på en sak, när en del katthem annonserar skriver de "bara" att man ska rädda en katt därifrån. Kanske man måste bli bättre på att ta till helheten och berätta vilket stort problem det är. För en del kanske tror att, eftersom det finns ett katthem, så finns det hemlösa katter, men så pass några att det inte är ett så stort problem.

 

Eftersom jag märkt att okunskapen är så pass stor hos de unga anser jag att det är den kategorin vi måste rikta oss in på lite extra.
 

Sedan en annan viktig sak, som jag vet har varit uppe på hemsidan många gånger, SAMARBETE! Alla strävar efter samma mål, varför inte dra nytta av varandra och försöka undvika att hamna i bråk hela tiden? Varför inte uppmuntra, det går så mycket lättare! Att bara prata med någon annan som är insatt gör att man orkar så mycket mer. För tillsammans kan vi flytta berg.

 

För ärligt talat, om jag inte hade pratat med någon som är insatt och försöker göra något åt problemet, eller några beundransvärda ord på vägen, skulle jag nog aldrig orka jobba så pass mycket som jag gör idag. Det är viktigt att ha den pelaren att luta sig tillbaka på. För då orkar man så mycket mer och finner alltid mer styrka att arbeta.

Anmäl
2010-10-31 23:12 #100 av: Alexej

Hej Erika, du har inte övergett oss:)

Så sant det med samarbete. Jag måste också bli bättre på det. Men det är inte lätt när man är trött och tycker att den andre gör fel...Men jag skulle ha gett upp för länge sedan utan uppmuntran från andra.

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2010-11-01 00:00 #101 av: Erika91

Självklart inte :) Jag läser mycket här när jag har tid, men skriver inte så mycket längre.. 

Självklart måste man ju få säga sina åsikter också och påpeka de fel man tycker, men då på ett vuxet sätt. Men vad jag har hört/läst från dig Alexej så brukar du sköta det bra! :)

Anmäl
2011-11-18 16:32 #102 av: jollycox

Puttar upp en bra artikel. Jag kände mig så hjälplös och då gick jag in här för att se om det fanns någon sån här artikel. I helgen ska jag virka massa kattleksaker för jag älskar att virka men vad gör jag av dom sen? säljer på tradera och skänker pengarna till katthem? skänker leksakerna till katthem? skickar till någon som säljer på loppis eller liknande?

Anmäl
2011-11-18 20:33 #103 av: Camillhe

#102

Många katthem har försäljning av virkade kattleksaker och det finns flera eldsjälar representerade på denna sajten.

Här finns en lista på godkända insamlingar och där hittar du namn och email till flera som säkert gärna skulle vilja få leksaker.

Anmäl
2011-11-18 20:41 #104 av: Luecca

#102 vi i Göteborg (Gothiakatten) tar gärna emot virkade kattleksaker! Vi skulle tex kunna sälja via hemsidan eller på loppisar. Vi ska stå på julmarknad den 3 december och då hade det varit kul att ha lite sånt Skrattande

/Rebecca, sajtvärd på Bulldogg iFokus

Anmäl
2012-04-08 09:03 #105 av: Krullsvans

Bra tråd man blir inspirerad av.

Anmäl
2012-04-08 09:59 #106 av: Delfinen

Härligt att jag hittade denna tråd just nu. Känner mig deppig över att jag inte kan göra så mycket för dom små liven.

Skäms varje gång jag ser hur folk skänker pengar. Vet att även den lilla pengen är värdefull men vad gör man när man inte ens har den lilla pengen?

Jag virkar och stickar har leksaker och filtar ligger här men vet inte vad jag skall göra med dom. Gör figurer av små pärlor men där är materialet så gott som slut. Stickar väskor av mattraser (vad jag nu skall ha dom till men hade brist på sysselsättning)  Ideerna är slut på vad jag kan tillverka. För tillverka är nog det enda jag kan just nu p.g.a pengabrist.

Är med på marknad i vanliga fall 2 gånger om året men det är segt att få folk att köpa till förmån för katterna. Har även saker ligger till försäljning på ett cafe i byn men lika segt där.

Vet inte om det beror på att vi inte har några hemlösa katter här och det blir lite för mycket på avstånd för folk att inse behovet av hjälp.

Finns inga loppisar där jag bor, inga katthem, har försökt sprida lite information men då problemen inte finns här i byn så pratar man för döva öron.

Kanske skulle försöka flytta till en ort där hjälp behövs bättre? Har inget emot att flytta. Tål att tänka på.

Tack för att jag fick gnälla av mig lite.

 

Anmäl
2012-04-08 11:32 #107 av: lillmymlan

Delfinen... flytta till mig i Norrköping, jag tar emot dig med öppna armar! Kyss

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket.
*Nalle Puh*

Anmäl
2012-04-08 11:50 #108 av: Delfinen

*107

Har haft mina funderingar på att flytta till Norrköping, har kikat runt lite men tyvärr inte råd att ta en lägenhet i Norrköping. Kanske om jag någon dag får ett riktigt jobb (vilket är långsökt) att jag söker mig till Norrköping.

men jag vet.....har du ett litet katthus eller kattgård kan jag alltid bli en av dina missar och busa med dom övriga små Tungan ute

 

Anmäl
2012-04-08 13:03 #109 av: lillmymlan

Jag bygger en kattgård bara du kommer KyssTungan ute

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket.
*Nalle Puh*

Anmäl
2012-04-08 13:10 #110 av: Delfinen

wow vilket erbjudande......få bo i lillmymlans kattgård....kurr kurr MJAU

Anmäl
2012-04-08 13:47 #111 av: Katthemsmatten

Delfinen, det är väl fantastiskt att du är så kreativ och händig! Kontakta t ex 9Liv och andra här inne som håller på med auktioner till förmån för hemlösingar. Dina alster kan säkert vara välkomna som auktionsobjekt och/eller lotterivinster. Bloggkatten Wikki har 'Tasserier' man kan delta i och som inte kostar mer än några tior att delta i. Det gör att många är med och det blir ganska rejäla summor som går till hjälp för hemlösingar. Där kan det säkert vara välkommet att få ta emot några av dina saker att auktionera ut.

Om du är mer specifik i vad för material du behöver kanske vi andra kan leta i gömmorna och skicka till dig så du kan förfärdiga något som sedan går vidare till behövande missar. Sajtvärdar, jag hoppas att jag inte bryter mot någon regel med mitt förslag. Redigera i så fall. Tack!

Anmäl
2012-04-08 16:43 #112 av: Delfinen

*111 Mer specifik i vad jag behöver för material?

Det jag använder till mina pärlsaker är en specifik sorts pärlor jag tyvärr måste hålla mig till då jag inte designar själv utan syr efter mönster jag har köpt. Dom pärlorna heter Toho pärlor 11/0. och som jag köper av en kvinna från skåne. Dom är ganska dyra och inte så vanligt att folk har sånna ligger hemma så jag får nog spara och köpa dom.

Även om jag har lite garn kvar så går alltid garn hem. Tunnare till leksaker och tjockare till filtar. Har lite garn, vadd och mynta kvar så jag kan fortfarande göra en del.

Hade tänkt sticka liggunderlag av mattrasor  för missarna men upptäckte att det inte var så bra att ha textiler i kojor så där får jag tänka om. Tänkte även på att göra sittunderlag av samma material som men är bara på funderingsstadium ännu.

Har även små stickade påsar jag tidigare lagt torkad lever i och som jag tror det var hawknest som fick och skickade vidare till försäljning. Men är förbjuden av övriga här i huset att torka mer lever (fnissar)

Gör även sånt som inte kanske är direkt kattrelaterat som stickade väskor, stickade dukar, (stickar det mesta) men är inte säker på att det går att sälja.

Är även öppen för fler förslag om någon behöver ha något som skulle kunna inbringa en slant för dom små.

Anmäl
2012-04-08 18:09 #113 av: Lena

#111 Nej då det är bara bra med kreativa lösningar och förslag.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2012-05-19 12:13 #114 av: Lena

Puttar upp!

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2012-11-23 23:44 #115 av: monstermash

Puttar upp återigen nu när vintern närmar sig!

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2012-11-24 00:44 #116 av: [Zlarviig]

När jag blir myndig och har skaffat ett jobb och eget hem så vill jag vara jourhem åt katter. Jag vill adoptera katter som har haft det tufft och som behöver mig. Katter som har mindre chans att bli adopterade. Ärrade katter med en tråkig färg eller konstiga öron eller som är skygg m.m. Jag vill bli en volontär på ett katthem eller kattstall. Och jag tänker försöka hjälpa varenda hemlös katt jag ser.

Anmäl
2012-11-24 09:24 #117 av: Alexej

Tycker det bästa man kan göra är att påverka sin omgivning genom att berätta om hemlösa katter. Alla känner nog någon som inte har kastrerade katter, nån kompis, släkt, granne, ridskolan osv.

Det kostar inget men gör så mycket skillnad!

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2012-11-24 09:44 #118 av: Lena

Det förebyggande arbetat är allra viktigaste och något vi borde satsa både mera tid och resurser på. Idag arbetar vi mest med att ta hand om katter som redan råkat illa ut, vilket naturligtvis är viktigt. Men det allra bästa hade varit att det aldrig hade behövt hända.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2014-02-21 07:22 #120 av: Lena

En gammal artikel men fortfarande lika aktuell! 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2014-02-21 21:24 #121 av: [Forest]

Jätte fint skrivet :) Här köper jag kattmat och sand och ger det till lokal katthem just för att jag tycker att alla som hjälper katter i nöd behöver lite klapp på axeln för sin insats :) 

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2014-02-22 12:14 #122 av: Lena

#121 Jättebra gjort av dig! Hjärta Jag är säker på att det uppskattas mycket av katthemmet. 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2014-02-22 21:37 #123 av: Katthemsmatten

#121 Jättebra. Jag tar för givet att du kollat att den sand du köper fungerar bra som komplement till den sand de själva köper så katterna inte behöver få allt för många förändringar under tiden de vistas på katthemmet. 

Bara som ett tips till er som brukar skänka förnödenheter: alla katthem blir glada för gåvor, men för att katterna inte ska behöva utsättas för allt för många foderbyten (ffa) är det bra om ni kollar vilken sorts foder de använder. Alla katthem som arbetar med hemlösingar har möjlighet att ta emot och använda alla typer av foder eftersom man kan fördela till olika matare så att katterna i olika kolonier får samma typ av foder under en längre period. Om ditt lokala katthem inte har möjlighet att stödja/hantera kolonier, kolla först vad det föredragna fodret heter så blir mottagaren dubbelt glad. Och jag kan lova dig att det inte är det allra dyraste fodret man använder. Mjau blötmat är ett av de bättre fodren man kan ge katter och det är också ett av de mest prisvärda. En tetrapack kostar ca 11.-. 

Anmäl
2014-02-23 16:25 #124 av: Lena

Puttar upp! 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2014-06-20 15:57 #125 av: Lena

Hjärta

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2014-11-01 09:44 #126 av: Lena

Viktigt att vi inte glömmer bort våra egna möjligheter att bidra till en bättre värld vad gäller hemlösa katter. Allt börjar hos oss själva. 

"Ingen kan göra allt, men alla kan gör något och tillsammans kan vi göra underverk!"

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2014-11-03 16:56 #127 av: Katthemsmatten

Så sant!

Anmäl
2014-11-06 00:15 #128 av: Jessicahagstrom94

Jobbat på Gefle katthem i snart två år som volontär, var även deltidsanställd under några månader i år och nu är det kanske på gång att jag ska få heltid där. 

Jag fotar och tar hand om deras hemsida, kör dessutom katter till sitt nya hem eftersom vi inte är så många som har körkort där tyvärr.

Det finns sammanlagt 4 katter därifrån i familjen, bland annat min egna katt Oskar och jag/vi kommer fortsätta adoptera från katthemmet när det blir läge för en till katt.

Jag gör mitt bästaHjärta

Medarbetare @ Katter Ifokus.
Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.