Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
1. Allmän information om sajten

Rädda liv!

2007-03-06 04:34 #0 av: Faxlin

Ni kan rädda någons liv med det! Det är en god vän som har skrivit ner detta budskap som själv har haft stroke men klarade sig bra tack vara att där fanns någon som visste vad det gällde!

Ni kan rädda någons liv med det! Det är en god vän som har skrivit ner detta budskap som själv har haft stroke men klarade sig bra tack vara att där fanns någon som visste vad det gällde!

Inlägget gäller stroke och hur man känner igen det och vad man kan göra åt det. Skicka gärna ett mail till dina vänner också. Det kan rädda ännu fler liv!

Läkare har enats om en metod att känna igen stroke genom 3 enkla frågor:

  1. Be patienten le
  2. Be patienten att LYFTA UPP BÅDA ARMARNA
  3. Be patienten att SÄGA EN ENKEL MENING sammanhängande, till exempel:
    "Idag skiner solen"

Om han/hon har svårigheter med någon av de tre uppgifterna, tillkalla genast läkare och ambulans (Ring 112) och beskriv symtomerna.

Läkarna som härigenom har upptäckt att en grupp lekmän kan identifiera symtom som svaghet i ansiktsmusklerna, svaghet i armarna och talsvårigheter,  vädjar till allmänheten att lära sig dessa tre steg. En vidare användning av dessa steg kan möjliggöra en snabb diagnos och behandling av stroke och undvika hjärnskador.

En läkare har sagt att om var och en som får detta email vidaresänder den till 10 personer bör åtminstone Ett liv räddas!

ATT BOTA EN HJÄRNBLÖDNING ELLER STROKE
En neurolog bekräftar att om man ringer honom inom de första 3 timmarna så kan han bota helt effekten av en hjärnblödning eller propp, så kallad stroke!

HUR KÄNNA IGEN EN STROKE?
Ofta är det svårt att känna igen symtomen av en hjärnblödning eller propp i hjärnan. Tyvärr kan bristen på kunskap visa sig fatal!
Offret kan lida hjärnskador om hjälparna (det vill säga du eller jag) inte lyckas känna igen symtomerna av en stroke.

Här en nyttig historia:
Under en grillfest snubblade en deltagare och föll mjukt ner på marken. Hon försäkrade att hon mådde bra (de andra var redan färdiga att kalla på ambulans) och att hon bara snubblat på en stenplatta för hon hade nya skor.

Vännerna hjälpte upp henne och gav henne en ny tallrik med mat-hon verkade något yr, men bestämde sig för att fortsätta som om inget hänt.

Senare ringde hennes man till vännerna och sa att hon förts till sjukhus - (kl.6:00 em avled hon)
Hon hade drabbats av en hjärnblödning under grillfesten.

Om hennes man och vännerna hade vetat hur diagnosticera en hjärnblödning hade hon kanske varit i livet än i dag.

Så skicka detta till så många ni känner och lär er själva de tre stegen. De kan rädda någons liv. Kanske din far, din mor, dina barn, annan nära anhörig eller någon helt främmande person!

Tack för din medverkan


Text: CarlS

 

 

Av: ÅsaF

Datum för publicering

  • 2007-03-06

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2007-03-06 10:58 #1 av: Sidentass

Så bra att detta kommer fram också här..jag tar med med den viktiga texten och vidarebefordrar den!

Sidentass

Anmäl
2007-03-06 15:07 #2 av: Lena

Livsviktig information som vi alla bör lära oss utantill. Tack Åsa för att du tar upp det här.

//Lena

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2007-03-06 15:08 #3 av: anebit

Tack Åsa för denna lektion......

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.