Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
06. Kastrering, ID-märking, Vaccination

"Inte tänkt att katten ska vara ute och springa"

2020-03-25 22:19 #0 av: Uppkatten

Läser en efterlysningsannons, där kattägaren skriver att katten inte är id-märkt "för det är inte meningen att den ska vara ute och springa". 

Jag förstår inte hur människor kan resonera så galet. För även om kattägaren tänkt att katten ska vara innekatt så är det ju väldigt vanligt att katter kommer ut av misstag. 

Och vill man då inte att ens katt "ska vara ute och springa" så är det ju extra viktigt att katten är id-märkt och ägarregistrerad, så att katten (snabbt) kan få hjälp att komma tillbaka hem igen...

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2020-03-25 22:25 #1 av: Herveaux

För mig låter det lika logiskt som att man inte har en försäkring på ägodelar "för det är ju inte tänkt att de ska bli stulna", ungefär. Yrar

Hoppas kattstackaren kommer tillrätta - och blir ID-märkt. 

// Harley
Sajtvärd Star Stable
Medarbetare Film, Hamster, Guldhamster och Hundar
"Your differences make you important and special"

Anmäl
2020-03-25 22:37 #2 av: OberonsMatte

Ja, utekatter brukar även andra boende i området känna igen och veta var de bor, men innekatter är det kanske bara ägaren själv som känner igen. En innekatt beter sig också så annorlunda om den kommer ut av misstag att det är stor risk att det dröjer lång tid innan någon ens får syn på den. Ibland så lång tid att ägaren gett upp hoppet för länge sedan och alla efterlysningar försvunnit..

Sajtvärd Katter iFokus

Anmäl
2020-03-25 23:15 #3 av: Chinesecrestedlover

#0 Ja, det var ju också ett sätt att se på saken...suck...hur tänker folk?

Jag har inga som helst planer på att mina hundar ska vara ute och springa heller...skillnaden är dock att jag (till skillnad från personen du nämner) har mina hundar BÅDE chippmärkta och öronmärkta för att snabba på tiden från försvinnande tills de kan komma hem igen (alla har inte chippläsare, men alla kan läsa i örat) ; OM det som inte får hända, ändå skulle hända och de skulle försvinna. 

Man försäkrar ju inte heller för att man vill att saker ska gå åt h...vete, men det är ändå väldigt bra att ha en försäkring när det väl kommer till kritan och behövs. Lätt att vara efterklok...men smartare att tänka efter före liksom. 

Otroligt glad att jag hade försäkring när ena hunden blev inlagd (p.g.a. kraftiga kramper) och behövde intensivvård (var nedsövd ca 24h och behövde syrgas och konstant övervakning m.m.) under flera dygn...notan hamnade nämligen trots bra försäkring på ca 30 000 kr utöver det som försäkringen täckte. Var dessutom och "nosade" på försäkringens tak då... Försäkringen täckte väldigt mycket, så det är inget man vill stå för själv. Min hund mår bra nu och är nästan fullt återställd mot alla odds (lite sämre balans än tidigare men inget som stör henne) men utan försäkring hade det inte varit möjligt att rädda hennes liv.  

Mvh/Chinesecrestedlover

Anmäl
2020-03-26 00:19 #4 av: MonicaLagerquist

Det är väl lika logiskt som att inte använda bilbälte för jag tänker inte krocka eller köra av vägen.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2020-03-26 06:11 #5 av: Maria

Min gamle Moritz var innekatt i alla år men var en mästare på att rymma. Min man byggde högre och högre staket runt trädgården och staketet är vinklat snett inåt längst upp med hårdplast på de sista plankorna så att klorna inte fick fäste.

Då började han att gräva under staketet så min man fick gräva ner armeringsjärn .Skrattar 

Det längsta han var borta var en halv natt i alla fall. Jag gick med ficklampa i skogen vid vårt område men vid tretiden på morgonen stod han vid vår dörr och ville in.

Han var givetvis märkt och registrerad.

/Maria

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.