Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
13. Kattprat i allmänhet

Katt-människa kommunikation

2019-04-15 13:53 #0 av: Uppkatten

"Det är uppenbart att katterna har en rad sätt att kommunicera med varandra, och helt andra sätt att påkalla vår uppmärksamhet – de jamar i princip bara i sin kontakt med människor. I de fall de tycker att det är nödvändigt." 

Ja, det kan vi läsa i DN i dag 

https://www.dn.se/kultur-noje/sprakkronika-katter-ger-katten-i-att-kommunicera/

Vad jag förstår så överensstämmer de resultaten med tidigare undersökningar. 

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2019-04-15 14:09 #1 av: kattöga

Länkeni #0 fungerar inte, men denna bör göra det: 
https://www.dn.se/kultur-noje/sprakkronika-katter-ger-katten-i-att-kommunicera/

Och visst är det så, att katterna ignorerar en - alldeles för ofta! Skrattar Och varför skulle de vara tillgängliga 24 timmar om dygnet, bara för att vi vill det? Det är ju de som äger oss människor - vi är deras slavar och ska vara tillgängliga för dem! 

Tänk vad mycket spännande man kan lära sig, när man inser att man inte är så smart som man har trott!    /   Catta-Y

Meeow! 

Anmäl
2019-04-15 14:57 #2 av: Uppkatten

Jag tänker på min skyggis (som inte är så skygg längre). Men det tog närmare ett års tid innan hon började försöka kommunicera med mig med hjälp av just jamningar. Och då var det väldigt små och spruckna jamningar som kom i det tidiga skedet. 

Så småningom blev hon superbra på att "prata med mattar". 

Hennes jämngamla kompis från samma koloni var betydligt snabbare på att börja använda jamningar, och är i dag en oslagbart tjatig katt Glad.

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.