Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
11. Kattsjukdomar & problem

Moderlös kattunge, beteende?

2019-03-07 02:39 #0 av: Rafflan

Kattungarna förlorade sin mamma när dem var 1 vecka, dem föddes upp på flaska med en vuxen katt som stod för "uppfostran", men dem fick aldrig någon riktig mammakatt. När min kattunge var 12 veckor flyttade han hem hit, mina katter har adopterat honom bra, leker, tvättar, mm. Dock har jag upptäckt att han gärna snuttar på filtar.
Vet att kattungar som inte får växa upp med sin mamma kan få konstiga beteenden, dock är frågan, ska jag säga "nej" och försöka lära honom att inte snutta på filtar, eller bara låta det vara? 

Anmäl
2019-03-07 08:45 #1 av: Uppkatten

Att katter snuttar är ett relativt vanligt beteende som jag förstått det, och har förmodligen med trygghet etc att göra. Jag skulle bara låta det vara. Hade själv en hankatt förr i tiden som nog var lite för liten när han lämnade mamman. Han snuttade hela livet, men mest bara på min dyra ulltröja från en hemslöjdsaffär. Det fick bli hans snuttetröja till slut och han snuttade tills det blev stora hål i tröjan. Jag uppfattade bara att det var tryggt o mysigt för honom när han gick iväg till sin snuttetröja och ofta ropade han och ville att jag också skulle vara med där och vara med och gosa.

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2019-03-07 12:23 #2 av: Vixxen

Håller med #1
Det är en myt att snuttandet beror på att de blivit tagna från mamman för tidigt. Vet ett flertal snuttande katter som bott ihop med sin mamma hela livet.

                                                                                               

Anmäl
2019-03-07 17:57 #3 av: Rafflan

Okej, då får han fortsätta med det, det är ju som sagt inget störande för oss då han bara gör det på filtar :)
Han gör det när han kommer till oss och vill mysa/sova, då snuttar han lite på filtarna och sedan somnar han.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.