Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
09. Goda ideér, råd och tips!

Upphittad kattunge

2018-07-19 19:29 #0 av: Belzebubble

Hej! 

En liten kattunge promenerade rakt in in i mitt vardagsrum nyligen. På grund av hans unga ålder kändes det inte rätt att han skulle vara utekatt, så jag behöll honom tills ägaren dyker upp. 

Han är snäll och kelig vilket får mig att tro att han inte är en "vildkatt". Jag uppskattar att han är ca 16 veckor (har väldigt långa ben och oproportionella öron. så som min katt hade i den åldern...), så jag tror inte jag kommer hitta kattmamman eller eventuella syskon, men jag håller koll ifall de finns... 

Vi har efterlyst ägaren och kollat efter en chipp hos veterinär, vilket så klart saknades. Så våra chanser att hitta hans ägare känns inte så stora... Vi har även anmäld honom till polisen. 

Han mår bra hos oss men vi kan inte behålla honom. Jag skulle gärna vilja leta efter ett nytt hem till honom till priset för kastrering och id-märkning, men då har polisen sagt att vi ska lämna honom på polishuset när vi inte kan ha kvar honom... Har någon av er erfarenhet av att få ta över en katt tidigare än 3 månader enligt hittegodslagen? Eller kan man lita på att polisen kommer göra rätt och hitta ett bra hem, och inte "först till kvar"? 

Och en annan fråga. Bör vi försäkra honom fast han är en hittekatt? 

Anmäl
2018-07-19 22:51 #1 av: Uppkatten

En del katthem har avtal med polisen som gör att de får omplacera katter efter 10 - 30 dagar. Men som privatperson gissar jag att det är 90 dagar som gäller. Lämnas kattungen till polisen så måste ni verkligen försäkra er om att den kommer att få det bra, tänker jag. Ofta får de katterna komma till något katthem, men kolla vad som gäller just där du bor. Det bästa är ju om kattungen i så fall får komma till ett No Kill-katthem, t ex ett SVEKATT-anslutet katthem. Har ni provat att annonsera på VILSE om att ni har hittat kissen http://www.vilse.nu/skapa-annons/anmael-hittad-katt/ ? Kolla också om någon har annonserat där om att de saknar kissen http://www.vilse.nu/saknade-katter/ . På VILSE finns också en massa bra tips om vad man kan göra om man har hittat en katt http://www.vilse.nu/tips-raad/naer-du-hittat-en-katt/ . Det är också viktigt att du sätter upp massor av lappar i närområdet. Prova även att annonsera i stora FB-grupper så som t ex Vi längtar hem. Hoppas det blir bra för den lille!  Hjärta

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2018-08-09 10:32 #2 av: Uppkatten

Hur har det gått för kattungen?

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2018-08-09 12:48 #3 av: [Forest]

Jag hade pratat med grannar och satt upp lappar i närområdet om upphittad katt troligen kattunge och vilket kön den har.  Jag hoppas det har kommit fram en ägare och att ägaren kastrerar id märker den samt håller den inne. 

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.