Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
06. Kastrering, ID-märking, Vaccination

Högt tryck på katthemmet

2018-05-20 17:00 #0 av: Uppkatten

Den senaste veckan har vi fått in många upphittade katter på "mitt" katthem. Samtliga har varit okastrerade och omärkta. En lyckades jag få hem genom ett intensivt detektivarbete, en annan fick vi hem genom att en släkting till familjen kände igen katten i vår FB-annons, en tredje fick vi hem tack vare att ägarna visste hur de skulle göra när katten kom vilse (gammal sjuk katt), de var snabba med att kontakta polis och lägga ut annons på VILSE. Det känns naturligtvis bra, både att få hjälpa ungkatter och gamla sjuka katter tillbaka hem, men jag blir så bedrövad över att så få katter har ID-märkning, när det hade varit så enkelt för oss att ringa hem katterna om de bara varit ID-märkta. Istället ska katten behöva sitta på katthemmet tills ägaren ev. hittas, och det är ofta ingen riktigt bra miljö för gamla och sjuka katter. Dessutom är risken stor att vi aldrig hittar ägaren. Så än en gång vill jag vädja: id-märk och registrerar era katter så att de kan få hjälp om de hamnar vilse eller råkar ut för någon olycka där ute. Id-märkningen är kattens livlina och dess enda sätt att kunna tala om var den bor. Och glöm inte att även kastrera katten.

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2018-05-20 17:28 #1 av: MonicaLagerquist

Det är bedrövlig att folk inte har vett att ID märka och registerna sina katter.

Av de tolv döda katter  som jag hittat under åren har ingen varit märkt.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-05-21 09:34 #2 av: eskils

Ja, älskar man sin katt så ser man till att den är ID-märkt och ägarregistrerad!

https://www.arbetarbladet.se/opinion/insandare/alskade-katter-marker-man-1


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.