Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
07. Djurskyddsfrågor

Hemlösa katter lider i onödan

2018-03-24 19:53 #0 av: Uppkatten

"Vi vet att det går att lösa problemet med hemlösa katter, men vi kan bara göra det om våra politiker hjälper till och inför krav på att katter ska vara ID-märkta och registrerade", säger man från Djurens Rätt. Ja, det är verkligen hög tid att våra politiker börjar ta problemet med hemlösa katter på allvar! Vad väntar de på?  https://www.msn.com/sv-se/news/other/kr-c3-a4v-obligatorisk-id-m-c3-a4rkning-e2-80-93-heml-c3-b6sa-katter-lider-i-on-c3-b6dan/ar-BBKBmQ0

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2018-03-24 20:11 #1 av: signemo

Borde vara samma regler som för  lantbrukare tycker jag. Det är ju djur. och de skall hållas koll på och de skall må väl. De skall ha sällskap, utrymme, m.m.m.m. Oavsett om det är en kalv,ko, gris, hund eller katt eller papegoja.

Man skall ha koll, man skall dokumentera., de skall vara märkta.. Man skall tala om när de föds, vart det flyttar.. Var man köper foder, eller vart man säljer foder- För mig är det själv klart att alla djur skall märkas. Oavsett vem som äger dem. 

Ni tycker väl jag är tokig. men jag ser ingen skillnad på om det är en gris, en ko, en kalv, en katt, en hund, en råtta ( som nån äger ) .  En del har synpunkter på att en hund o en katt är ett husdjur. Men för mig som f.d. bondmora, så betyder alla djur lika mycket för mig. Man skall värna om alla, de skall må väl o ha den omsorg de har rätt till o behöver.

Däremot skall inte göra om dem till människor, utan  lära sig hur deras speceilla behov är..

Var rädda om varandra

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.