Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
13. Kattprat i allmänhet

Spelar det någon roll vad katten heter?

2018-01-27 09:58 #0 av: Uppkatten

Som volontär på katthemmet funderar jag ibland på om kattens namn påverkar hur snabbt den hittar ett nytt hem. Ja, det låter kanske lite märkligt, för det är ju enkelt att byta namn på katten (om man vill det), men jag undrar ändå om människor inte undermedvetet påverkas av vad katten heter...? Jag gissar t ex att en barnfamilj kanske väljer att adoptera den svarta katten "Batman" snarare än den svarta katten "Crying in the wind" eller den svarta katten "Les Miserables"....??? Hur tänker ni - på ert katthem - när ni namnger katterna? Tror du att kattens namn ö h t spelar roll i adoptionsprocessen på ett katthem?

Jag är inte ute efter att värdera hur folk "väljer" sin kommande familjemedlem (d v s jag vill inte ha hundra kommentarer om att folk är idioter om de väljer katt baserat på bl a kattens namn) utan det jag funderar kring är hur vi eventuellt påverkar (positivt eller negativt) katternas chanser att snabbt hitta sina nya familjer.  Kan kattens namn t ex göra att katten blir kvar onödigt länge på katthemmet...?

Min gissning är att besökare på katthem styrs av många olika faktorer, men att även sådant som katternas namn, färgen på väggar och möbler, hur starkt det luktar från kattlådorna o s v  påverkar adoptionsprocessen.  Hur tänker du?

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2018-01-27 10:00 #1 av: moondancer

För min del så betydde katternas namn inget när jag adopterade dom. (Dock fick dom nya namn när dom kom hit).

Men jag tror att många faktiskt (både medvetet och omedvetet) låter katternas namn ha stor betydelse när det gäller valet av katt.

Anmäl
2018-01-27 10:10 #2 av: CayKantos

Jag tror många dömmer på det ja. Min katt hade ett "asfult" namn för en katt enligt mig, Rasmus, men jag tänkte det ändrar jag när han kommer hit.. men nänä nu äe han min lilla Rasbäbis ! Älakar hans namn.

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av Mirthful Galleria, kom gärna in och kika!

Anmäl
2018-01-27 10:12 #3 av: Kirnzy

Jag tror också att namnet har en del betydelse.
Dels om det är något namn som man gillar så kanske man blir mer fäst vid katten, att man tycker den är sötare osv.
Också för att namnet kan spegla personligheten, eller att man tänker att det speglar personligheten. Jag tror att en del människor (bland annat jag) har olika uppfattningar om hur katten är om den heter Strössel och en som heter Magnus, även om man kanske har umgåtts med den så kan det ändå sätta sig en del i början.

Anmäl
2018-01-27 10:13 #4 av: CayKantos

#3 ja tänker också det med personligheten :)

Just another crazy animal lover Skämtar

Ägare av Mirthful Galleria, kom gärna in och kika!

Anmäl
2018-01-27 10:14 #5 av: [Rhonda]

Jag är inte påverkad av namn. Det är så olika hur vi är.

Anmäl
2018-01-27 11:17 #6 av: Maria

Nej namnet påverkade inte mig ett dugg när vi adopterade. Jag bytte bara till hans nuvarande namn.

/Maria

 

Anmäl