Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
05. Kattens status

Separatkremering av husdjur ökar

2017-11-05 14:09 #0 av: Uppkatten

Allt fler vill få sitt döda husdjur separatkremerat och få med askan hem igen. https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vastmanland/fler-vill-ha-med-djurets-aska-hem

Kanske beror det på att det i dag är mindre tabubelagt att sörja sitt husdjur, och att det har blivit mer accepterat att man lägger pengar på djuret även efter dess död.

Det hade varit intressant med separat statistik över katter. Kanske skulle det här kunna vara en indikator på hur vi människor ser på katten och dess status.

Bra att det börjar bli allt mer accepterat att man kan sörja sitt husdjur på samma sätt och lika starkt som man sörjer en människa. För många kan hunden/katten vara den individ som står en närmast.

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2017-11-05 14:22 #1 av: Hera

Jag gjorde det inte. Men inte pga min katts status utan för det hutlösa priset.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2017-11-05 14:36 #2 av: Uppkatten

#1 Jag tror priset är kring 1500:- där jag bor. Det tycker jag är OK, med tanke på att ugnen då enbart används för ett enskilt djur, och att det är en del för personalen att göra kring kremeringen.  För mig har det varit självklart att separatkremera både katter och häst över åren.

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2017-11-05 14:44 #3 av: Hera

Här var det över 2000kr. Inte ett ok pris för mig.

Tyvärr är minneslunden någonstans i Småland och jag bor i Hbg. Det känns sådär.

Tycker det är hemskt att ta sådana priser när folk sörjer. Men jag är inte förvånad. Är ju svinpriser för en begravning av människa.

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2017-11-05 15:08 #4 av: Uppkatten

Det är klart att det är ledsamt om/när folk inte har råd. Samtidigt så förstår jag att det kostar med lokaler, kylförvaring av djuren, ugnar där djuren bränns separat, personalens löner, administration o s v. I det perspektivet tycker jag ändå inte att kostnaden är orimlig. Har man ett äldre djur kan man försöka sätta undan lite pengar i god tid om man vet med sig att man vill separatkremera sitt djur. Ett annat sätt att tänka är att man istället lägger de pengar man har på nästa katt/djur som man får hand om, eftersom man ändå inte kan hjälpa sin första lilla katt längre... Säkert finns det fler sätt att se på det här.

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.