2017-10-27 18:13 #0 av: Uppkatten

Tyvärr är det vanligt att innekatter kommer ut av misstag liksom att utekatter inte kommer hem som förväntat... Många gånger är oron stor. Man undrar var katten håller hus, hur den mår o s v. Man sätter upp lappar och efterlyser sin katt på Facebook, anmäler katten som bortsprungen hos polisen mm. Så plötsligt kommer det där efterlängtade telefonsamtalet om att någon har hittat katten. Det kan börja som ett ganska vanligt telefonsamtal, men i värsta fall märker kattägaren snart att något inte stämmer. "Upphittaren" ringer från ett telefonnummer med kontantkort eller från ett hemligt nummer. Kanske börjar "upphittaren" säga berömmande ord om katten för att så småningom övergå till att berätta att katten mår dåligt, och h*n berättar om allt ont h*n ska göra mot katten. Detta medans kattägaren blir allt mer uppskrämd, rädd och förtvivlad. Ibland vill "upphittaren" istället komma överens om en mötesplats för att "kunna lämna över katten".

Var försiktig! Polisanmäl alltid obehagliga telefonsamtal. Kom ihåg - att busringningar är relativt vanliga när man efterlyser sin katt. Du är inte ensam om att drabbas, och den som ringer på det här sättet har sannolikt inte din katt hos sig.

Om någon ringer och uppger sig ha hittat din katt så bör du tänka dig för innan du åker iväg för att hämta katten eller innan du kommer överens om en mötesplats. Ta helst med dig någon. Se gärna till att träffas där det finns gott om folk. Kan du inte få med dig någon så berätta för någon vart du åker samt uppge namn, adress och telefonnummer till den som säger sig ha hittat katten. Håll telefonkontakt med någon vän/anhörig tills du är hemma igen.  Förespegla "upphittaren" att din sambo/partner/förälder eller motsvarande väntar utanför i bilen. 

Har följt flera sådana här "fall" över åren, där "upphittaren" i slutänden t ex öppnat dörren och sagt att det är han som är katten.... Naturligtvis är det både sjukt och otrevligt.