Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
07. Djurskyddsfrågor

Misärhem, katt

2017-10-01 08:46 #0 av: Uppkatten

Ännu ett misärhem där katter farit illa... https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/kattdom Det är så ledsamt när det blir så här, och att det ofta hinner gå så långt innan det upptäcks/något görs... Som vanligt undrar man om avlivningen av en av katterna verkligen var befogad... och man undrar också om mannen har fått den hjälp som han sannolikt behöver... Så här ska ingen katt/människa behöva leva. Att - som katt - hållas instängd under sådana här förhållanden, utan möjlighet att kunna ta sig ut, måste vara extremt stressande.

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2017-10-01 08:49 #1 av: Uppkatten

Ytterligare ett fall där katter farit illa i sitt hem.... http://www.vasabladet.fi/Artikel/Visa/158801 Det här påminner om ett ärende jag själv träffat på, men i lägenheten i Vasa kom hjälpen dessvärre för sent...

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2017-10-02 12:29 #2 av: Katthemsmatten

Och det här är bara två fall av många årligen. Katterna far illa och skador på luftvägarna är vanliga. Ammoniak är inte nyttigt att andas in vare sig för katter eller människor. Katterna får ju hjälp när situationen uppdagas, men vad gör man med människorna? Det är i allmänhet inte elakhet som får folk att agera så här. De tycker ofta att de hjälpt katterna och förstår inte vanvården.

Vi lever i ett på många sätt fattigt land där vi inte har råd att ha en fungerande psykvård. Nedmonteringen för något trettiotal år sedan har fått förödande konsekvenser med stort personligt lidande.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.