Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
07. Djurskyddsfrågor

Dumpade kattunge i brevlåda...

2017-07-11 21:30 #0 av: Uppkatten

Då var det dags igen då.... En kattunge hittades dumpad i brevlådan och en annan i en kartong på altanen.... http://www.nsk.se/2017/07/11/katter-dumpas-i-brevladan/ Det är hög tid att få stopp på den här typen av djurplågeri. En väg dit är obligatorisk kastrering av utegående katter, samt krav på ID-märkning och ägarregistrering.

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2017-07-17 00:24 #1 av: Tarotstollan

Fruktansvärt! Ändå ett litet + att de lämnade katterna hos en som brydde sig om dem, det visar ju på att katt dumparna  visste var de skulle lämna dem.

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2017-07-18 16:29 #2 av: Uppkatten

#1 För katterna är det förstås bättre att bli dumpade där de har chansen att bli upptäckta och där det finns någon som försöker hantera situationen genom att hjälpa katterna. Värre om katterna ställdes ut i skogen i en stängd bur eller liknande, något som också sker.... Men en kattunge i en brevlåda behöver hittas rätt omgående för att ha en chans att klara sig... Där finns varken vatten eller mat.... Vad som dock är allvarligt är att kattägare inte tar sitt ansvar, utan dumpar såväl kattungen - som ansvaret för kattungen - hos någon annan, som då förväntas lösa kattägarens problem åt kattägaren (utan att "mottagaren" har samtyckt till detta). Kattägaren har inte tagit sitt ansvar och kastrerat sin katt/sina katter och så förväntas någon annan hantera problemet med kattungarna... Det sliter hårt på landets katthjälpare att behöva ta hand om katter som redan HAR en ägare, men som lämpar över ansvaret på det här fula sättet på de som ägnar stora delar av sin fritid åt att hjälpa katter... Det vore rimligare om landets katthjälpare i första hand fick använda sin tid och omsorg åt de katter som saknar en ägare... Katthjälparen får - som privatperson - inte heller ha hur många katter som helst, och dumpade kattungar medför förstås också dessutom kostnader för den som tvingas ta hand om kattungarna... 

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2017-07-18 22:47 #3 av: Tarotstollan

Ja, alla skulle vinna på det om de som vill ha djur inser att det är lika krävande att ha djur som barn, med  exakt samma behov!
Skaffar man dem har man ett livslångt ansvar!

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.