Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
02. Hittekatter i Fokus

Upphittad katt i Hovås/Granliden.

2017-07-02 13:48 #0 av: Zepp

Är det någon som saknar en katt i Hovås, Gbg med Chip 752097800116965?

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-07-02 14:08 #1 av: Uppkatten

Lägg ut en annons om upphittad katt på www.vilse.nu om det inte redan är gjort + lappa i området där katten hittades. Sätt då inte ut kattens chipnummer, det är bättre att ägaren får ange chip-numret för att få tillbaka katten (då vet du att det är rätt ägare som hör av sig). Härligt att ni hjälper katten!

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2017-07-02 14:23 #2 av: Zepp

Grejen är väl att Vilse.nu är lika rörigt som fejan.

Det borde finnas något mycket bättre, där man kan söka/lägga in efter ort?

Eller Chips/tatuering i örat.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-07-02 14:32 #3 av: Pyttelite

När du lägger in en efterlysning kommer du till ett gränssnitt dör du även kan ange på kartan var den hittats.

Jag håller med dig om att siten är rörig men om du söker på en katt behöver du inte fylla i ngn information alls. Efter att du skrollat ner förbi alla kartbilder hittar du sök.

Vill du registrera en katt tryck på skapa annons. Sedan får du välja (trycka på) upphittad redo bortsprungen. Därefter kan du skriva in all information om katten.

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2017-07-02 14:34 #4 av: Uppkatten

VILSE är definitivt inte lika rörigt som fejan. På VILSE kan du i dagsläget inte söka på ort - men på län. Att kunna avgränsa sin sökning ytterligare geografiskt är på gott och ont, då katter rör sig över stora områden och även liftar med bilar/andra fordon. SVEKATT har diskuterat andra sätt att kunna avgränsa sin sökning geografiskt, men att ta fram och vidareutveckla en sådan funktion kostar förstås pengar, och då får man också väga den funktionen mot annat som kanske måste prioriteras högre.

En katt kan hittas många mil från där den försvann.

Fördelen med VILSE är också att du kan avgränsa din sökning till färg, kön, pälsslag mm och slipper kolla igenom t ex hundratals annonser om svarta katter när du söker efter en röd katt.

Din annons på VILSE kommer dessutom ut på VILSEs facebook-sida, och kan då delas vidare om man så önskar.

VILSEs ambition är att samla alla bortsprungna och upphittade katter på en och samma sida - idag finns över 200 Facebooksidor om bortsprungna djur och det gör det oerhört svårt för katt och kattägare att hitta tillbaka till varandra via fb.

Chip/öronmärkning söker du förstås på via id-registren d v s SKK och SVERAKs register (samt ev. Europetnet). Men det förutsätter ju att kattägaren har låtit ägarregistrera sin katt, vilket den här kattägaren inte verkar ha gjort (om du skrivit av numret rätt).

Naturligtvis vore det önskvärt med obligatorisk ID-märkning och registrering av katt men där är vi inte i dag.

På VILSE finns också många bra tips och råd samlade om hur man gör för att hitta ägaren till en upphittad katt.

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2017-07-02 14:34 #5 av: Pyttelite

Hoppas att du förstår trots att stavningshjälpen stundtals gör det oläsligt - fråga annars igen.

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2017-07-02 14:39 #6 av: Pyttelite

Vilse.nu är en jättebra funktion men jag håller med Zepp att den inte riktigt är så användarvänlig iallafall inte i mobilen.

Det tar ett tag att få ihop hur den fungerar. Viktigt är det att Zepp eller den som hittat katten lägger in en notering så att katten snabbt blir återlämnad till sin ägare.

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2017-07-02 20:26 #7 av: Uppkatten

#6 Har du problem med VILSE i mobilen så hör gärna av dig till SVEKATT/VILSE och berätta vad du tycker är krångligt.

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2017-07-02 20:40 #8 av: Pyttelite

#7 Tack för tipset!

Ska kolla webbversionen oxå, så jag har ngt att jämföra med. :)

Annars är det verkligen bra med en "kanal" för bortsprungna katter. Just med tanke på att det blir enklare att hitta.

Resten är nog mest en vanesak.

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2017-07-03 08:57 #9 av: Uppkatten

#3 Här skriver du att "Om du söker på en katt så behöver du inte fylla i någon information alls. Efter att du skrollat ner förbi alla kattbilder hittar du sök." Så KAN man göra om man har hittat en katt och vill få veta om den är efterlyst, men då får man ju se alla upphittade katter i hela landet. Har man hittat t ex en sköldpaddsfärgad semilånghårig vuxen honkatt så är det bättre att bocka i att det är en vuxen semilånghårig sköldpaddsfärgad honkatt INNAN man trycker på "sök", för då slipper man se alla korthåriga efterlysta katter, alla efterlysta hankatter, alla efterlysta katter med andra färger o s v. D v s man kan avgränsa sin sökning och bara se de mest relevanta annonserna. Det är det som är fördelen med VILSE och som gjort att sajten snabbt har blivit Sveriges största söksajt för bortsprungna och upphittade katter.

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2017-07-03 10:21 #10 av: Pyttelite

Jo jag förstår det men i det hör fallet fanns det ingen information om hur katten såg ut. Det kan också vara bra att veta att man inte behöver fylla i alls ifall den som registrerar valt fel.

Allra bäst är det ju om den som tappat bort eller hittat en katt lägger med en bild.

I mobilgränssnittet är sök-knappen väldigt långt ber efter alla bilder. Den är dessutom så liten att reklamen tar över så man får verkligen leta efter knappen.

Sen tyckte inte jag att det var självklart att förstå att skapa annons innebar en efterlysning/ rapport om upphittad katt.

All information finns på sajten men alla har inte samma tålamod och det är inte alltid så att det är naturligt för en som inte varit där förr. Dessutom är vi lite olika på hur vi tar till oss information och vi har olika behov i vårt letande.

Inga rätt eller fel - det finns bara olika sätt :)

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl
2017-07-03 10:42 #11 av: Uppkatten

#10 Jag för de åsikterna vidare till SVEKATT/VILSE. GladDen typen av information är värdefull eftersom VILSE hela tiden vidareutvecklas och förbättras.

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2017-07-03 19:27 #12 av: Zepp

Nu har katten varit borta några dygn!

Men i dag kom den tillbaka.. och mor lutar allt mer åt att den har ett hem i närheten?

Iallafall, mor är typ Crasy cat women, så jag litar lixom inte helt på hennes omdöme, den verkar frisk för övrigt .

Grejen är att om chippet vore registrerat så hade vi åtminstone haft någon ledtråd.

Nästa grej är att skaffa halsband med kapsel och där lägga i ett medelande.. om då någon hör av sig så är lixom saken ur världen.. och katten kan komma och gå på äldreboendet som den vill, bara vi vet att den har ett hem!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.