Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
11. Kattsjukdomar & problem

Kräkningar och hemma från veterinären

2017-04-13 08:19 #0 av: [2katter2kärlek]

förra måndagen kräktes min han katt upp hårboll. Han har haft problem från och till men ger kattmalt+ husk. Husk ger jag dagligen för att lättare bajsa ut håret.

Han va påverkad och kom inte ur kräkningen. Han fastades och sen fick börja äta men det kom upp igen och även vattnet(han drack mycket och länge)

Väl inne vätskas han upp i två dagar och tog röntgen+ kontrast röntgen+ b-vitamin.+ prover.vid hemgång fick han medicin mot illamåendet.

Vi har varit hemma sen går morse och ingen kräkning. Jag får inte i han skonkost självmant , a/d och i/d är provat. Men han äter sitt torrfoder i väldigt små portioner dock under hela dagen. Går och äter typ 5bitar per gång . Det är inte alls de mängderna han behöver men han äter själv. 

Jag har fått recept mot illamåendet och gav igår så jag tror det hjälper mycket. Det jag undrar är om jag ska låta han äta självmant med torrisarna eller ska jag köpa hem lite torsk till honom och prova det med? Är så rädd att börja på ruta ett igen o han spyr. Jag förstår att det tar tid , någon dag tills han äter normalt och får igång magen för den har varit helt tom. Jag som ägare kan bli ivrig och vilja få igång han fortare och att han ska äta normalt och bli bra så klart. Så här små ätande min katt gjort har han inte gjort på en vecka, så visst är det ett framsteg, men bra nog? 

Anmäl
2017-04-13 11:54 #1 av: Katthemsmatten

I värsta fall får man ge a/d eller i/d soppa via spruta i munnen. En katt mår inte bra av fasta. Föreslår att du ringer veterinären och ber om dennes uppfattning om hur du ska göra.

Lycka till!

Anmäl
2017-04-13 13:00 #2 av: [2katter2kärlek]

Jag har ringt de idag och ringde 3gånger igår och va inne sista gången i går morse. 

Jag har förklarat att han avskyr både i/d och a/d då vi tvångsmata detta med utblandat i vatten för ca 4dagar sen. Han klöks når han ser det.  Så veterinär och rådgivning har jag MEN jag känner att erfarenheter och stötta från andra som gått igenom detta är det jag behöver för att lugna oroliga matte. Han äter men väldigt lite. Han har trots allt varit inne 3dagar och gjort kontaströntgen så jag vill inte vara för "aggressiv" och så står vi där på ruta ett. Tänker jag fel?

De sa att det va bra att han åt själv även om det är lite. Han har dock börjat dricka själv och en del hel del. Nämnde detta oxå till veterinären. Det va vanligt efter kräkning och torrfoderintag. (2dl på en dag och han är nästan 12kg tung) Jag vaktar han dock så han inte dricker för mycket åt gången och spyr upp.

Erfarenheter och godaråd och lugna matte är det jag hoppas med här.<3

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.