Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
15. Bortsprungna/upphittade katter

Dräktig katt?

2017-03-10 21:34 #0 av: M.m90

Hej!
Lång historia kort. Vi har en katt som har kommit och gått hemma hos oss i snart 3 månader.
Hon vill gå ut ibland så vi släpper ut henne då och då. Eftersom vi inte har hittat någon ägare och hon inte är chippad så har vi bestämt att hon får bo här om inte ägaren hittas. Hon verkar trivas bra.
Har precis upptäckt att hon inte är steriliserad och börjar nu fundera på om hon kan vara dräktig.
Tycker att hon är lite svullen om magen samt att "juvren" verkligen hänger ner när hon går?
Hur märker man att en katt är dräktig?
Med tanke på att juvren hänger så hoppas jag inte att hon har en kull ungar någonstans utomhus nu när vi håller henne inne längre perioder..

Anmäl
2017-03-11 00:17 #1 av: Lena

Du bör uppsöka en veterinär som är duktig på katt.  De brukar kunna se om kissen är dräktig. Tecken på att en katt är dräkigt brukar vara att spenarna blir hallonfärgade och förstorade samt att det blir ett hårlöst området runt om dem. 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2017-03-11 14:47 #2 av: Uppkatten

Skulle det vara så att veterinären säger att hon sannolikt har en kull ungar där ute någonstans, så behöver katten förstås få chansen att vara hos sina ungar... + få ordentlig tillgång på mat + möjligheter att ta med ungarna så att de också får ordentligt med mat... Och så småningom behöver hela familjen fångas in (men då ska man först ha förvissat sig om hur många kattungar det finns så ingen blir kvar där ute).

Men viktigt att kolla upp henne, för är hon å andra sidan dräktig så vill man ju inte att hon föder sina ungar utomhus....

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.