Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
02. Hittekatter i Fokus

Massavlivningar igen _ Västsverige, Laholm

2016-08-29 02:11 #0 av: carlas

http://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4stsverige/par-hade-100-katter-trots-djurf%C3%B6rbud-1.3732719

"Ett par hemmahörande i Laholms kommun har i flera år brustit i sin katthållning. I somras fick de djurförbud - men trots detta hade de katter vid en inspektion. I veckan omhändertogs 90 av dessa. – Länsstyrelsen i Halland har aldrig omhändertagit så många katter tidigare, säger djurskyddshandläggare Sara Olsson."

"– När veterinären har gjort en bedömning kommer vi att besluta vad som ska ske med katterna. Är de förvildade eller sjuka blir det antagligen avlivning. Men är de friska och hanterbara kommer de att bli omplacerade. " [mina fetingar]

Se länken för mer. "Förvildade" kontra "hanterbara" vet vi ju vad det brukar betyda. Åtminstone 90 avlivningar. Vet att vi inget kan göra här, eller någonstans. Skriver bara för att försöka ge ett ynka litet smygrespekt. RIP små liv. HjärtaBrustet hjärta

Anmäl
2016-08-29 06:59 #1 av: Tjeja

😨💔

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2016-08-29 21:33 #2 av: MissanTissan

Avlivar dom även om någon vill adoptera?

Hälsningar, Missan och djuren! Hjärta

Sajtvärd för Border Collie iFokus

Anmäl
2016-08-30 22:24 #3 av: majvi

Från kattjourens facebook

AKUT NÖDROP - Liten föddes på fel plats & riskerar därför att dö på fredag
(Djurambulansen - nordvästra Skåne)

Djurambulansen har kontaktat oss och behöver akut hjälp för att kunna rädda Liten på bilden och de andra katterna som omhändertogs från misär (se artikeln i Hallandsposten via länk nedan).

Myndigheterna har förmodligen avlivat många av katterna redan, för enligt artikeln omhändertogs 90 katter och Djurambulansen har bara 55 kvar.

Djurambulansen gör allt för att rädda katterna och måste hitta hem innan fredag, annars är det risk att myndigheterna tar avlivningsbeslut då.

Liten föddes på fel plats. Vi tycker inte det ska få kosta honom hans liv. Din hjälp behövs akut. Vill du rädda Liten och hans familj (mamma med fem små, ca 6 v gamla, alla är väldigt snälla och sällskapliga) eller någon av de andra hotade katterna så snälla kontakta Djurambulansen direkt på 042-211118, 0708420688 (sms), eller info@djurambulans.org.

Tack för att du delar nödropet för Liten och hjälper till att leta räddningen för de stackars katterna vars öde nu är ovisst. Deras enda hopp är att många av oss hjälper till att hitta platser där de kan vara trygga. ♥️ Annars har de "räddats" för att dö...

Uppdatering

Uppdatering tisdag 30/8 - Tack vare er helt otroliga respons så har nu mer än 30 av katterna hos Djurambulansen väntande hem. Det återstår nu att finna hem till ett 20-tal katter. Det kan vi klara tillsammans!

https://www.facebook.com/Kattjouren/?fref=ts

Anmäl
2016-09-01 02:01 #4 av: carlas

#2  MissanTissan, svar JA 😨

Och till ALLA kattvänner. Läs mera om länsstyrelsernas avlivningar och kampen för de så kallat "icke hanterbara" katterna här, t ex = katterna i Vargön: http://hittekatter.ifokus.se/discussions/511ac9fcd3b4fd4c070005af-katterna-i-vargon-trad-2 Det var en jättediskussion med stort engagemang från många håll och önskar att den inte försvinner (el glöms) på hittekatter.ifokus.

#3 majvi  Tack fantastiska eldsjäl! !Blomma Men. Citat: "Myndigheterna har förmodligen avlivat många av katterna redan, för enligt artikeln omhändertogs 90 katter och Djurambulansen har bara 55 kvar."

Det är ändå här det behövs mer sakinformation. "Myndigheterna har förmodligen avlivat ..." + "Djurambulansen har bara 55 kvar".

Vad menas? Vilka myndigheter? Hur har detta gått till? Hur förhåller sig Djurambulansen till dessa? På vad sätt kan Djurambulansen ha "bara 55 kvar" (dvs av de av myndigheter tagna 90 katterna)? Hur kan de i så fall ha några alls kvar? Har myndigheter "stulit" 35 katter? Varför inte samtliga? Vart har Djurambulansen fört övriga - eller till en början samtliga 90? Innan 35 försvann? Så 35 katter avlivade av 90 infångade så långt (10 sprang iväg innan infångande enl artikel, och ska infångas av myndighet).

Menar att vi behöver fortsätta att tala klarspråk här på hittekatter. Inte alla vet eller förstår (se bara MissanTissans undran ovan). Annars kan vi inte få till någon ändring. Finns lite mer att läsa på hittekatters facebooksida, men vad tusan är detta för bild?

Så, 35 katter av 90 avlivade så långt. Välkomnar varje räddad.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.