Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
TNR/Skygga Katter

Siames har rymt (innekatt) i Värnamo Flintgatan

2016-08-07 02:44 #0 av: bILLYTHEKID1971

Vår underbara katt Seat ramlade ur fönstret och har sedan dess varit borta(3/8-16)

Han är väldig skygg mot okända så det bästa är att ringa oss om ni har set honom. Han har även bror som lider av ensamhet här hemma utan honom. Vi skulle bli så tacksamma om någon har sett till honom. Vi bor på Flintgatan i Värnamo och det är et stort villaområde med mycket buskar och snår. Så han kan säkert ligga och trycka någonstans eftersom är väldigt skygg. 

Tel 0760407009

Linda

Anmäl
2016-08-07 10:28 #1 av: Uppkatten

Hej Linda! Lägg ut en efterlysning på www.vilse.nu om det inte redan är gjort. Det är landets största sökbara efterlysnings-sajt för katter.

På VILSE finns även många bra söktips samlade. Läs noga igenom de söktips som avser "Innekatt som kommit ut av misstag", och använd tipsen, så ökar chanserna att få hem katten igen rejält.

Det allra viktigaste är att du ställer ut mat och vatten till katten i närheten av där den kom ut. Mata ffa nattetid, och använd gärna mat som doftar mycket och gott (t ex tonfisk) men även den mat som katten är van vid att äta. Ställ maten lite skyddat, t ex intill husväggen. Genom att mata så håller du kvar katten i närområdet och den blir lättare att hitta (d v s du ska försöka förhindra att katten börjar vandra p  g a hunger).

Sök efter katten ffa i skymning-mörker-gryning. Var ute MÅNGA timmar i sträck så dags, och vänta in katten i husets närhet. Sätt dig gärna lugnt ner och sitt och prata i mobilen några timmar, så ökar chansen att katten vågar ge sig till känna. Innekatter som kommer ut på det här sättet blir ofta mycket stressade, och kan även bli osäkra inför sin ägare när denne dyker upp på "fel" plats.

"Jaga" inte katten om den dyker upp. Katten ska komma till dig. Ha med lock-godis + någon rolig leksak (t ex ett skosnöre).

Överväg att låna/hyra en s k kattfälla från t ex ett katthem. Det är ofta ett bra hjälpmedel sådana här gånger.

Om det är möjligt så erbjud en fri väg tillbaka in, t ex genom en dörr som lämnas på glänt.

Är du osäker på om katten är kvar i området så kan du höra med idhund.se om de har ngt sökekipage i närheten som ev. kan hjälpa er. De hundarna är utbildade på att söka efter bortsprungna katter och hundar, men ska avbryta innan de skrämmer bort djuret som de letar efter.

Innekatter som ramlat ut finns dock vanligtvis kvar i närheten den första tiden, OM de inte blir bortskrämda av något/någon. Har katten ramlat kan den emellertid vara skadad och då kan det vara bra att anlita id-hund/använda kattfälla av den anledningen för att få in katten så snart som möjligt.

Fler tips finns på VILSE.se. Sätt också upp galet många efterlysningslappar i området + lägg lappar i grannarnas brevlådor.

Håller tummarna för att katten snart är hemma hos er igen! Hjärta

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2016-08-07 11:43 #2 av: bILLYTHEKID1971

Tack snälla för dina råd...vi kommer att göra allt vi kan! kramHjärta

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.