Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
09. Goda ideér, råd och tips!

Hittekattunge ca 4-5 veckor

2016-07-10 16:12 #0 av: Guardianś

Hej, min granne kom över till mej med en liten kattunge som hade kommit till dem dagen innan, den skrek högt o ville komma in men då de trodde det fanns nån kattmamma som kanske flyttade runt dem så lät de den vara kvar ute och när de kom hem dagen efter var katten ändå ledsnare och ingen mamma eller kullsyskon där så de tog den till mej som då har mer erfarenhet av katter då jag är uppfödare av perser/exotic men har aldrig haft en katt jag inte vet nåt om i en så ung ålder.

Kattungen är säkerligen avsläppt av nån som inte vill ha den då det även veckan innan hittats kattungar i låg ålder i närheten men denna är semilånghår och verkar inte vara från samma kull iallafall men visar ändå att det inte är nån vildkatt utan relativt van med folk då den redan nu efter tre dagar kommer självmant och klättrar upp på våra fötter då vi sitter ner men är rädd om det kommer fort på men kan kurra i famnen, våra andra katter tydde hon sej till omedelbart, hon fick en gammelhona som alltid är med då det är smått i huset och pysslar att vara med i lugn o ro första dygnet.

Katten var något torr men efter att fått i henne KMR mjölkersättning och lite AD Hills så repade hon sej snabbt och nu är hon i faten själv utan att behöva matas. 

Men nu till sånt jag inte har erfarenhet är hanteringen av en katt som inte är uppvuxen eller fått den omvårdnad o kärlek som jag ger mina små. Vad är bäst, låta henne söka upp oss bara eller ska jag ta upp henne ett par gånger om dagen för gos stunder, hon gömmer sej mer än jag önskar egentligen, men iofs är allt nytt här.  Hur gör jag bäst för att få henne trygg och avslappnad som mina vanliga  katter eller ska man tro att det kommer? Tänkt behålla henne tills jag kan förmoda att hon är 12 veckor o väger över 1 kilo och ska vaccinera o chipmärka henne innan hon ska få ett stabilt fast hem men fram till dess ska vi göra allt vi kan och lite till för henne.

Anmäl
2016-07-10 17:48 #1 av: Aleya

På ögonen tycker jag att hon ser äldre ut. För kattungar brukar ha mer blå/grå ögon tills efter ca 12 veckor. Men det är bara nått jag märkt och inget vetenskapligt.
Så skulle säga att hon är äldre än 4-5 veckor.

Får hon umgås med era katter? För det är bra om hon har någon katt att ty sig till.

Låt hon komma till er, mrn försök ändå hantera henne så hon vänjer sig att bli hanterad. Och börja lära henne redan nu att klippa klorna osv. (Så blir det lättare då hon är vuxen)

Jag tror detta går bra.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2016-07-10 19:50 #2 av: Uppkatten

När det gäller hittekattungar av det här slaget så är det bara bra med lite "tvångsgos". Det kommer säkert att ta några dagar innan hon "landar" där hemma. Vilken tur hon haft som hittat en så bra tillfälligt hem, med äldre katter som kan hjälpa till att fostra henne, och en matte som har koll på läget! HjärtaHa för säkerhets skull lite extra koll så att det inte finns fler kattungar och en kattmamma kvar där ute.

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2016-07-10 23:09 #3 av: Guardianś

Hon är tillsammans med alla våra vuxna katter då vi inte har någon planerad avel under detta år. Hon leker mycket med en av de kastrerade hanarna. Åldern har jag trott pga hennes låga vikt, väger bara 445 gram men kan såklart vara något äldre om hon har haft en mycket dålig födotilgång

Anmäl
2016-07-12 08:13 #4 av: Katthemsmatten

Det du skriver om att hon redan från början söker kontakt tyder på att hon inte är utefödd. Utefödda katter i den åldern är rädda för människor och spottar och fräser allt de förmår när vi försöker plocka upp dem. Dessvärre är det någon empatilös j-l som slängt ut henne och sannolikt då syskon och mamman också. Säger som Uppkatten - håll koll i grannskapet! Tvångsgosa med henne för att få henne van vid hantering. Hon är ju i det optimala fönstret för socialisering, så hantera henne på samma sätt som du skulle göra med ungar i egen avel.

Det är helt perfekt att hon har kattsociala vuxna djur med erfarenhet av att fostra kattungar. Den här lilla tjejen hade verkligen tur som kom till dig!

Anmäl
2016-07-12 18:45 #5 av: gjsson

Kattungen råkar väl i te vara upphittad någonstans i närheten av Höör?

Anmäl
2016-07-13 13:54 #6 av: Guardianś

En uppdatering, allt går så otroligt bra, på morgonen är hon fortfarande lite småskygg men nyfiken men så fort vi haft vårt första gos så kommer hon fram igen och vill upp i knät och klias och kurrar då högljutt. Vi ska vaccinera henne denna veckan då vi faktiskt varken vet ålder eller vad hon kommer från för en miljö så vi tar det säkra framför och ger henne tidig vaccination även om det kanske kommer behövas tre innan hon ska flytta, mina vuxna barn slåss om att få ta hand om henne sen så hon och hennes öde har verkligen charmat familjen och det känns superfint.  Vi har letat runt efter syskon men inte varken sett eller hört nåt men vi är ute mycket och dessutom på tidiga mornar o kvällar men tyvärr är det nog så att har de släppt av ytterligare små så lär de nog inte leva då denna var väldigt uttorkad då de fann henne.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.