Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
07. Djurskyddsfrågor

Katten Maja lämnades att svälta ihjäl...

2016-06-28 19:45 #0 av: Uppkatten

Katten Maja lämnades att svälta ihjäl sedan hennes matte tagits in på sjukhus... När frivilliga krafter erbjöd sig att ta hand om katten vägrade hemtjänsten dem tillträde till lägenheten. Det var inte förrän polis kallades in som katten fick hjälp. Då hade Maja varit utan mat och vatten i elva dygn och hennes liv gick inte att rädda... http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23081149.ab I fall som dessa behövs regler och riktlinjer så att något liknande aldrig mer kan hända...

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2016-06-28 19:53 #1 av: [Jennah]

Stackars stackars matte också, kan inte vara kul att komma hem från sjukhuset sen till detta.... 

Anmäl
2016-06-28 20:29 #2 av: vallhund

Såg också den artikeln o har funderat.

Eftersom katten blivit utsatt för vanvård så borde en anmälan till lst göras, så att de kan utreda vad som hänt, främst för att påpeka brister i systemet så det inte kan hända igen.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2016-06-28 20:48 #3 av: [Jennah]

Håller med #2. Det här är inte okej och bör uppmärksammas. Något är gravt fel om det kan gå till så här och ingen ens vill ta på sig skulden för det...

Anmäl
2016-06-29 11:07 #4 av: eskils

Så fruktansvärt illa gjort av den kommunala hemtjänsten! Hoppas de blir stämda för detta! Arg

De kunde väl åtminstone ha låtit de frivilliga personerna gå in och ställa fram mat och vatten åt katten.

Har man så dålig empati med levande varelser ska man inte arbeta med gamla och sjuka människor heller.

(Edit. Det var tydligen Bergviks Hemtjänst i Brunnsäng som gjorde detta. SKÄMS!)


Anmäl
2016-06-29 11:23 #5 av: Katthemsmatten

Det här är, sannolikt, bara en av många händelser där s.k. brukare (förfärligt ord) inte får hjälp. Det värsta är att man inte gör som kunden vill, trots att det fanns skriftligt att de skulle släppa in Södertälje Katthem.

Enligt kommunens biståndshandläggare i den kommun min dementa mor bor är hjälp att sköta katt inte något de ska utföra. Trots att det är det enda sällskapet hon har kontinuerligt. Tursamt nog finns det personer inom hemtjänsten som faktiskt hjälper till så att katten har rena lådor och håller koll på att det finns mat och vatten, vilket ännu så länge har fungerat. Arma gamla som inte har anhöriga som kan tala för dem.

Anmäl
2016-06-29 15:19 #7 av: eskils

#6 vallhund, du anser tydligen att jag har begått ett brott som  namnger hemtjänstföretaget som lät katten plågas ihjäl. (Stackars företaget.....)

Namnet på företaget hittade jag hos Svekatts facebooksida, i deras pressmeddelande från igår. Där skriver de bl a:

"Vi undrar hur Bergviks Hemtjänst i Brunnsäng totalt kunde ignorera att det fanns ett levande djur i lägenheten. Genom deras lathet, nonchalans och känslokyla plågades Maja till döds. De hade enkelt kunnat kontakta polis, djurpolis eller katthem och be om hjälp."

Jag har fullt förtroende för att Svekatt vet vad de gör när de skriver pressmeddelanden. Men om detta var brottsligt så litar jag på att sajtvärd eller medisar här åtgärdar det.

Tycker fortfarande mest synd om katten och matte.


Anmäl
2016-06-29 16:48 #8 av: Katthemsmatten

Vallhund, du läste tydligen inte att hemtjänstens kund skriftligen givit företaget tillstånd att öppna dörren för katthemmet för att rädda katten. Inte förrän man tog polisen till hjälp gjorde man detta. Vem är det som bestämmer om hur man ska använda nyckeln, bostadens ägare eller det företag som får betalt för att bistå kunden???

Eftersom namnet på företaget finns med i en press release ser jag ingen som helst anledning att redigera inlägget.

Anmäl
2016-06-29 18:43 #9 av: Uppkatten

http://lt.se/nyheter/sodertalje/1.4020697-katten-majas-dod-det-kan-handla-om-ett-brott-

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2016-06-29 23:11 #10 av: [Jennah]

Hatar att de i slutet typ säger att de inte gjort något fel men att det ju är tråkigt att det blev så. Som om det handlade om en vissen blomma.

Anmäl
2016-06-30 11:08 #11 av: Katthemsmatten

Som vanligt så skyller man på alla andra, för själv har man ju inte gjort något fel. Fy för den lede!!!!!!!

Anmäl
2016-07-09 09:14 #12 av: Uppkatten

Inför Lex Maja - nu! Viktig debattartikel i SvD undertecknad av SVEKATT och Djurens Rätt. http://www.svd.se/radda-lamnade-husdjur--infor-en-lex-maja-nu/om/debatt 

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2016-07-09 22:49 #13 av: [Wickedwoman]

Fy vad ledsen jag blir när jag läser detta!! Att det får gå till såhär! Hemtjänsten som jobbar med "brukaren" är väl inte blinda?? De har väl sätt att hon har katt eller sett matskålar eller kattlåda när de hjälpt henne tidigare? Alltså så ansvarslöst!! Någon borde ju reagerat långt tidigare!
Människor är ibland helt hjärtlösa!

Anmäl
2016-07-30 13:27 #14 av: eskils

#12 Puttar upp så fler kan läsa den viktiga artikeln. Vi glömmer inte Maja! Hjärta

Artikel i samma ämne från P4 Örebro:

"Åsa Heldemar är länsveterinär på Länsstyrelsen i Örebro. Hon menar man att vid fara för ett djurs liv bör man som personal anmäla missförhållandet till Länsstyrelsen.

– När det gäller att väga information som röjer att ett djur far illa, så illa att det till och med dör och ställa det mot sekretesslagstiftningen – då är det självklart att det ska anmälas.

Vi välkomnar om det blir nya regler i djurskyddslagen

Motstridigheten dessa lagar emellan kan dock komma att förändras. I ett förslag på en ny Djurskyddslag från regeringen är en förändring i sekretesslagen inskriven. Det skulle ge möjlighet för exempelvis hemtjänstpersonal att bryta sekretesslagen vid misskötsel av djur."

I väntan på en ev lagändring är det självklart så att man anmäler när man vet att djur far illa. Det går ju att anmäla som privatperson!


Anmäl
2016-08-11 11:56 #15 av: tortoise

Det var konstigt att hemtjänsten gjorde så, för i alla år som jag har arbetat inom vården så har jag alltid fått höra att om brukaren behöver och önskar hjälp med sitt husdjur så har man skyldighet att göra det. Fast jag jobbar som personlig assistent så det kanske är annorlunda, men konstigt att de inte låste upp för djurhemmet när det fanns papper på det.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.