Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
07. Djurskyddsfrågor

Katträddning i Uppsala

2016-06-03 15:16 #0 av: Uppkatten

Efter en vecka i ett träd skulle katten få undsättning av arborister, polis och Uppsala katthem. Då händer det här... http://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/ska-radda-katten-da-intraffar-det-ovantade

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2016-06-03 15:18 #1 av: Katthemsmatten

Har du någon information om hur det gick för den stackars katten?

Anmäl
2016-06-03 15:26 #2 av: Uppkatten

Inte mer än vad som framkommer i filmen som finns i länken.

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2016-06-03 18:08 #3 av: Tjeja

Men det sägs ju i filmen och det syns redan från start. Kissen mår bra och är hemma hos sin familj igen Glad som förtvivlat letat efter kissen i över en vecka. 

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2016-06-03 18:51 #4 av: Uppkatten

#3 Möjligen kan man undra om det är hela sanningen. En katt som inte äter och dricker på en vecka och som tvingas klamra sig fast i ett träd och därför inte kan vila ordentligt mm mår sannolikt inte helt bra när den kommer ner. Dessutom har det varit mkt varmt flera dagar i Uppsala. Att klamra sig fast i ett träd ger ofta t ex muskelsmärtor hos katten. En katt sover väl normalt sett ca 75% av sin tid - vilket knappast går att göra i ett träd, det lär också påverka katten. Vill minnas att det stod/sas att katten var uttorkad (då den inte fått i sig tillräckligt med vätska), och frågan är om man har hunnit kolla upp inre organ ännu. Inte minst levern kan ju ta stryk när katten inte får mat på flera dagar.

#1 Det är möjligt att jag kan få mer info om katten framöver. Återkommer i så fall.

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2016-06-03 19:58 #5 av: Tjeja

Men har ni tittat på klippet igen? för det jag ser när jag klickar på länken innehåller den info ni letar efter..

Dem tog den ju till Ulltuna direkt när den kommit ner. I början när man ser den sitter den och äter och ser helt ok ut. Uttorkad sade dem att den var så den fick väl vätskepuckel på ulltuna antar jag... 

Sedan tar det förstås ett tag för den att återhämta sig helt men den filmen jag ser så tror jag att kissen har fått det den behöver akut och har det den behöver för att repa sig helt.

Eller ser ni något annat än det jag ser? Funderar

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2016-06-03 20:20 #6 av: Uppkatten

#5 Vad jag är fundersam kring är bl a hur de inre organen mår, och på just den här filmen ser man inte ut att ha kollat det ännu (jag ser inte att det är rakat på frambenen och ser inget bandage). Förklaringen kan vara att katten är uttorkad, för då vill jag minnas att provsvar kan bli felaktiga. Därför kan det vara bra att vätska upp katten etc först och ta prover lite senare. Rätta mig gärna om jag har fel.

Däremot håller jag med om att katten ser ut att må bra.

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2016-06-03 20:27 #7 av: Tjeja

Ja precis.. den ser ut att må bra, har kontrollerats av kunniga veterinärer på ett universitetsdjursjukhus. Jag förutsätter alltså att veterinärerna planerat en uppföljning med provtagning osv när kissen hunnit repa sig en smula. Därför jag skrev att jag tror kissen har de förutsättningar tillgängliga som behövs.

Inget av detta vet man förstås om det är säkert. Men eftersom man ser kissen och ser skicket den är i nu, och att den har kollats och omhändertagits av folk som bryr sig, så tror jag att de även ser till att kissen får den vård den behöver.

Och oavsett vad vi hoppas, tror och tänker, så ser man i alla fall att kissen kommit ner från trädet och fått komma hem efter veterinärbesöket, bara det är en bra början. Glad

Sedan vore det förstås kul att få veta fortsättningen och få veta att kissen mår bra och fortsätter att få må bra. Men historien talar i alla fall om hur situationen som var för tillfället löstes och att kissen kom både ner och hem helskinnad så långt. 

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.