Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
03. Hittekatter i media

Får man bete sig såhär?

2016-05-04 22:33 #0 av: vallhund

http://www.bukefalos.com/threads/vem-ar-juridiskt-ansvarig-for-katten.1398730/

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2016-05-05 08:27 #1 av: Uppkatten

Hade varit mkt intressant att få veta vilket katthem det här handlar om. Finns det ett avtal med stallägaren om att denne tar ansvar för katten (med allt vad det innebär) så är det naturligtvis helt i sin ordning alltihop. Men om katthemmet på eget bevåg (vilket låter märkligt!) skulle ha åkt tillbaka med katten och släppt ut den vid stallet så är det naturligtvis inte OK. Allt handlar således om vad som avtalats mellan stallägaren och katthemmet, och det framgår inte i länken ovan. Men HAR katthemmet tagit på sig ansvaret för katten och därefter agerat så här så uppfattar jag det som att man har dumpat katten och då strider det förstås mot gällande lagstiftning (med kravet på tillsyn minst 2 ggr/dygn mm). Men det som i första hand är viktigt att kolla upp här är alltså vad som har avtalats mellan katthemmet och stallägaren.

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2016-05-05 11:19 #2 av: vallhund

Det verkar som om det kan röra sig om en inhyrd hästägare kan ha OKat det utan stallägarens vetskap. Väntar med spänning. Jag kan pma TS o fråga vilken stad/region det handlar om via pm om du vill luska vidare.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.