Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
06. Kastrering, ID-märking, Vaccination

Äntligen ett bra reklambrev!

2016-02-04 12:37 #0 av: Katthemsmatten

Fick ett mail från Arken Zoo som tar upp kastration på ett bra sätt. Skulle önska att fler aktörer tog liknande initiativ så kanske vi skulle få en minskning av antalet hemlösa katter.

Har du kanske hört talas om marskatter?

"Marskatter” är ett vanligt begrepp som man använder för att beskriva en katts beteende då den härliga våren är på intåg. Begreppet är egentligen ett uttryck för hur en katt beter sig vid löp, vilket är mycket vanligt just i mars månad.

Även om våren känns långt borta dessa dagar, så är kastration av katt ett ämne som snart kan komma att vara aktuellt. Många frågar sig om man måste kastrera sin katt och många avstår i tron att djur mår bäst om de får vara okastrerade. Om du inte har tänkt använda din katt i avel, finns det flera skäl att överväga kastration. Det finns även en hel del nackdelar med att ha en katt okastrerad, både för ägare och för katten. I detta mail har vi samlat kort information om kastrering av katter.

Klicka här för att läsa hela Vettris artikel om Kastration katt.

Honkatt

När en honkatt är okastrerad löper hon. Vissa löper ofta och vissa mer sällan och om din katt delvis går utomhus finns risken att du drabbas av oplanerade kattkullar. Många honkatter blir dräktiga redan vid sex månaders ålder, en ålder då honan varken mentalt eller fysiskt är mogen att bli mamma.


Hankatt

En hankatt kan bli könsmogen redan vid sex månaders ålder. Man kan märka det genom att urinen på en hankatt som är inne får en mycket starkare och tydligare doft. En okastrerad hankatt som går ute får ett stort revir som den utökar hela tiden. Han är mer stridslysten än en kastrat. Risken är att du får en katt som ofta råkar i slagsmål och som är borta under långa perioder om han inte kastreras.


De flesta veterinärer rekommenderar att katten bör vara minst 6 månader vid kastrering, gäller både hon- och hankatter, men det går även att utföra ingreppet tidigare. Det viktigaste är att din katt är frisk och kan genomgå operationen.

Klicka här för att läsa hela Vettris artikel om Kastration katt.

Denna information har tagits fram i samarbete med Vettris. Besök gärna www.vettris.se

Anmäl
2016-02-04 12:49 #1 av: [Lummer]

Vill bara säga att det är lika viktigt att kastrera hundar.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.