Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
15. Bortsprungna/upphittade katter

Upphittad katt efterlyser sin ägare i tidningen

2016-01-07 19:01 #0 av: Uppkatten

Nyligen lämnades en liten social, kelig svart katthona in till Uppsala polisen. Den hade hittats på en kyrkogård i Uppsala, intill några utplacerade matskålar. En efterlysning lades ut på olika Facebook-sidor. I dag kom stadens gratis-tidning ut i brevlådorna, och där gick det att läsa om den lilla svarta "Kyrkogårdskatten" som letar efter sin ägare (se sidan 6 i länken). 

http://etidning.uppsalatidningen.se/utiuti/index.aspx

Det är ledsamt att så många katter inte är id-märkta och ägarregistrerade. Hade den här kattflickan varit det så hade man lättare kunnat spåra hennes ägare. Bara ca 40 % av de ägda katterna är i dag id-märkta (enl. scb 2012) och ännu färre är ägarregistrerade.

Men det är glädjande att en tidning som når ut till så väldigt många hushåll skriver om en liten svart kattflicka på det här sättet. Det ökar förstås möjligheten för katten att hitta hem, det ökar också hennes chanser att få ett nytt hem om så skulle behövas.

Tänk så bra det vore om lokala gratistidningar mer regelbundet kunde hjälpa till och informera om upphittade katter på det här sättet.

Sedan vet vi ju förstås att katter kan ta sig väldigt långt, och att den lilla kyrkogårdskatten mycket väl kan ha försvunnit på helt annat håll i landet...

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2016-01-07 19:42 #1 av: Tarotstollan

Ja, det vore en god gärning som också kanske skulle göra att fler blev intresserade av att annonsera i dessa tidningar och då göra den mer lönsam.   
Hoppas att de hittar ägaren eller att den får ett nytt hem.

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2016-01-07 22:14 #2 av: [Forest]

Får hoppas att någon saknar katten eller att någon har möjlighet att ta in henne liten miss ute i denna kyla. Hoppas verkligen att det löser sig. Härlig att tidningen hjälper till med efterlysningen av ägaren.

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2016-01-07 22:45 #3 av: Uppkatten

#2 Katten är i jourhem just nu, och Uppsala polisen är inkopplad, liksom Uppsala katthem om jag har förstått det rätt. Såg på polisens Facebook-sida att flera har erbjudit sig att ta emot katten, så för den här lilla katt-tjejen ordnar det sig nog. Men det bästa vore förstås om hon kom tillbaka hem till en ägare som älskar och saknar sin katt.

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2016-01-07 23:01 #4 av: Jassan

#3  Skönt den slipper frysa, lilla katten.Glad

Anmäl
2016-01-08 10:08 #5 av: [Forest]

3 Skönt att hon är inne, håller tummarna att ägaren ser henne och att hon är saknad. 

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.