Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
08. Bilder & Filmklipp

Spännande TV-dokumentär om katter & deras beteende

2016-01-03 16:43 #0 av: Uppkatten

Har ni sett de spännande programmen "Världens natur: katter" (3 delar)...?

Om inte så finns de på SVTplay  nu ytterligare några dagar till.

Passa på att kolla på dem. Intressant och lärorikt.

http://www.svtplay.se/sok?q=v%C3%A4rldens+natur+katter

Anmäl
2016-01-04 12:44 #1 av: evastar

Mycket intressant programserie!

Jag kommer ihåg att han som körde våra adopterade katter till oss från Sthlms katthem just sade att man inte lagt ned så mycket forskning på att lära sig om katters beteenden. Att man nu vetenskapligt studerar katters stressnivåer, hälsa och liv höjer deras status, tror jag. Att det inte bara blir "en katt klarar sig" ,typ, utan att de behöver omsorg, vilket vi kattägare naturligtvis redan vet! 

Som kuriosa kan jag tillägga att jag såg delar av programmen tillsammans med en mycket uppmärksam liten katt bredvid mig. Hon följde noga med vad som hände på tvskärmen, likt en uppmärksam idealstudent! 

Anmäl
2016-01-04 14:24 #2 av: burmamys

Även mina två satt och tittade med mig, särskilt Saga! 😊 Tycker också det var en bra serie, men skulle önska att de även tittat på innekatters beteende, nu jämförde de förvildade gårdskatter med bykatter med tillgång till lucka, så de kunde gå ut och in som de ville, i ett område med väldigt många ute/innekatter.

Och det finns viss forskning på katters beteende. Jag har läst sammanfattningar av rapporter på en portal som heter Messybeast, kompletterat med några andra källor och skrivit fyra artiklar som jag lagt på Burma ifokus. De handlar om kattens evolution och domesticering, naturliga beteende och uppfattning av världen, känsloliv och sociala behov, och intelligens och inlärning.

Vore jätteroligt och intressant att få feedback från er som har erfarenhet av skygga katter, eftersom jag bara har erfarenhet av mina väldigt sociala burmakatter. 😊

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.