Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
03. Hittekatter i media

Kattunge dumpad på Willys.

2015-12-26 20:44 #0 av: Tarotstollan

http://www.msn.com/sv-se/nyheter/inrikes/kattunge-dumpad-p%c3%a5-toalett-p%c3%a5-willys/ar-BBnVlVW?li=AA4WWW&ocid=HPCDHP

Visst är det hemskt men personligen tycker jag det är bättre att bli dumpad på ett ställe där det är varmt och kan bli hittad, än ute i en kall skog eller i ett dike någonstans.

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2015-12-26 20:49 #1 av: Mysan_

Vilken sjuk människa gör så?! Arg
Jag uttrycker mig fel och förbannat vid tillfällen som dom här, men det skiter jag fullständigt i! Djurplågeri är åt skogen!

Vilken tur att den lille sötnosen upptäcktes och får bo på katthem Hjärta


Anmäl
2015-12-26 20:57 #2 av: [LoveUnite]1

Är det verkligen så svårt att hitta hem till kattungar, även om man skänker bort dem... Är väl bättre än att dumpa dem ute (om detta inte var en vild kattunge.)

Men visst, om den som hade kattungen inte brydde sig om den skulle de säkert gett bort kattungen till vem som... kunde kanske slutat illa på det sättet.

Anmäl
2015-12-27 14:21 #3 av: majvi

UPPDATERING om Wille...  
De går trögt med maten... o han har separationsångest...vilket kanske inte e så konstigt då han e bara 8-10 veckor gammal...
(kattungar får inte skiljas från mamma enligt lag före 12 v ålder...)
De e MÅNGA som hört av sig o e intresserade av att adoptera honom...jag kommer inte o hinna återkoppla till er alla nu under helgen..
Först o främst ska magen fungera på lille Wille... han ska få besöka veterinären... o sen ska han till vårt katthem i Markaryd...Svegards Katthus...där vi har en kull i samma ålder... han får då 4 fostersyskon o vuxen fosterkatt ... i minst 4 veckor... Wille e inte klar för adoption förrän han e frisk pigg glad o trygg...

Vill ni hjälpa oss att hjälpa Wille så sätt in en julklapp till SmålandsKatten/KKS o märk den "Wille"
Alla gåvor går till hans veterinärvård o mjölkersättning 

https://www.facebook.com/kattkommandosyd

Anmäl
2015-12-27 21:40 #4 av: Tarotstollan

Vad underbart att han får en fosterfamilj som kommer att ta hand om honom och förbereda honom för ett liv som katt!Glad
J***a människa att ta en unge innan den är färdigutbildad av sin mamma och avvand från hennes mjölk!Gråter

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2015-12-28 18:02 #5 av: Katthemsmatten

Hur fanken kan man överge en unge som inte ens är gammal nog att skiljas från mamman?! Borde inte bli upprörd eftersom jag vet hur det står till ute i stugorna, men i alla fall.

#2, ja det är svårt att bli av med kattungar. Det går ungefär 14 st på ett dussin eftersom folk fortfarande inte fattat att man kastrerar sina katter åtminstone vid 6 månaders ålder. Dessvärre finns det folk som inte är läskunniga och fortfarande tror att en hona måste ha löpt en gång, eller ännu värre fått en kull, innan hon kastreras. Hankatt ägare tycker att det inte är deras problem om det blir ungar. Det är honans ägares problem. Och sist men inte minst, alla galningar som vill uppleva livets mirakel! Suck!!!!!

Medarbetare Hittekatter iFokus

Anmäl
2015-12-28 22:17 #6 av: Jassan

#5  Håller med dig  SUCK!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.