Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
06. Kastrering, ID-märking, Vaccination

Katten sa var han bodde..

2015-11-26 09:22 #0 av: Jassan

Hurdå? 

Jo, genom ID-märkning o registrering så kunde katten tala om var han bodde o därmed få komma hem.Skrattar

http://blogg.kattcenter.se/?p=29363

Anmäl
2015-11-26 09:30 #1 av: Annielle

Härligt! Glad

Konstigt dock att den inte bara kunde gå hem själv, 1,5 km är ju ingenting för en katt!

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl
2015-11-26 12:42 #2 av: Katthemsmatten

#1 Det beror nog på flera olika faktorer. Hade han tagit sig dit själv och inte varit stressad? Hade han blivit transporterad dit av någon? Varför hade han tagit sig så långt bort? 1,5 km ligger långt utanför det en katt betraktar som sitt revir. Hade han blivit skrämd och sedan kommit längre och längre bort från kända trakter?

Det är möjligen i det första fallet han kanske kunnat hitta tillbaka. I alla andra fall är svaret: nej, han kunde inte gå hem själv. Han visste inte var han var och i vilken riktning han skulle gå. Människor har en otrolig övertro på hur långt en katt kan ta sig för egen tass normalt sett. Den gamla skrönan att det inte går att flytta en katt för den kommer alltid att gå hem är just en skröna och ingenting annat.

Anmäl
2015-11-26 19:57 #3 av: Annielle

Jaha, man har ju läst historier om katter som råkat komma med i en bil, eller till och med under en bil flera mil och sedan ändå har hittat hem mirakulöst förr eller senare.

Tog själv hand om en hemlös katt ett kortare tag en gång, den blev hämtad med bil och blev rätt skärrad.

Jag bodde ca 2 km i från stället där den hade hållit till ett bra tag och den lyckades i allafall smita tillbaka dit senare....

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl
2015-11-27 10:17 #4 av: Katthemsmatten

#3 Som sagt, det finns många faktorer som påverkar om en katt kan komma hem eller ej. Vill man som du tro att en katt alltid klarar sig så är det nog litet jag kan göra för att få dig att förstå att verkligheten ser annorlunda ut. De fall där katter efter flera år hittar sin ägare gör det i allmänhet genom att de är märkta och att de till slut stött på en människa som insett att katten haft en ägare.

Det finns just nu en tråd om en katt som på något sätt tagit sig från Skåne till sydfrankrike. Utan märkning hade den aldrig haft en chans att komma tillbaka.

Anmäl
2015-11-27 10:32 #5 av: Annielle

Nej, jag vill inte tro att det är så, tänker bara på dessa historier jag har läst och hört om.

Men det gäller väl inte alla katter då, japp läst om katten som hamnat i frankrike och lyckats få komma hem igen, speciell historia med ett härligt slut! Glad

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl
2015-11-27 15:38 #6 av: Uppkatten

Katter tycks orientera sig efter magnetfält i marken, och ibland läser man ju om katter som har letat sig hemåt, många många mil efter att ha åkt sträckan bara en gång. Andra katter kan bli bortjagade bara några kvarter och då vara vilsna. Är säkert många olika faktorer som spelar in. Kanske har katter olika bra medfödd förmåga att orientera sig. Kanske måste katterna vistas ute som små och träna upp sin orienteringsförmåga för att de möjligen ska kunna hitta hem om de kommer på avvägar? Men man kan aldrig förutsätta att en katt kan leta sig hem själv, för det ser vi ju dagligen att många katter inte klarar av. Därför ska alla katter vara id-märkta och ägarregistrerade så att de verkligen har möjlighet att få hjälp hem den dag som de behöver det.

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2015-11-27 15:47 #7 av: Annielle

# Det låter vettigt och tänkvärt alltihop!

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.