Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
15. Bortsprungna/upphittade katter

Sissi försvunnen i Halmstad

2015-10-26 09:58 #0 av: Daniel_N

Min katt Sissi försvann natten till söndagen  från Klackerupsgatan 23 i Halmstad och jag har letat, satt in annons i HP etc. utan resultat. Hon är renodlad innekatt och har aldrig varit ute i ett helt dygn. Hon har svart-sköldpaddetäckning med vitt och beige - mycket svart i pälsen, vit päls på bröst, mage och tassar samt spetsen på svansen och beige päls på kinder samt insprängt i det svarta (se bilderna)

Jag har haft henne sen hon var 10 veckor och hon fyllde 15 i juni men är för sin ålder ovanligt frisk och kry (var hos veterinär förra året som aldrig sett en katt i den åldern med så friska tänder och kropp). Hon är steriliserad, ganska liten och inte överviktig.

Jag letar på kvällar/nätter, på dagtid ligger hon definitivt och gömmer sig någonstans (hon har förmodligen blivit bortjagad från Klackerups-området av alla de utekatter som går runt sina revir) samt att all trafik, människor och fåglar skapar så mycket ljud att det är nästintill omöjligt att lyssna efter jamande. 

Kanske ett rop ut i rymden men om någon i området utanför Klackerup (hon är inte kvar i absoluta närområdet; Kla) har sett henne eller råkar ropa sissi skulle jag vara tacksam. Hon är väldigt snäll och vänlig (men med största sannolikhet rädd och hungrig), är som sagt renodlat innekatt och är extremt saknad. 

Om ni kan kolla era källarutrymmen och/eller garage eller liknande kan de uteslutas.

Områden som hon kan befinna sig i: Östergård, Östra Lyckan, Carl Kuylenstjärnas väg, Maraton, Gustavsfält, Klotet, Nyatorp, ja i princip hela området på båda sidor om Wrangelsleden från Linehed till rondellen vid Enslövsvägen/Växjövägen till Laholmsvägen från Linehed till järnvägsviadukten. 

/Daniel

Anmäl
2015-10-26 14:34 #1 av: Katthemsmatten

Lägg in även på kattpolisen.ifokus. Lappa, lappa och lappa i ett stort område, minst 400 m, från platsen hon försvann. Hoppas du upprättat matställe. Även om säkert andra katter också kommer att äta där så finns det i alla fall en möjlighet att hon hittar maten. Om hon får mat så är risken mindre att hon begär sig längre bort för att få tag i föda.

Sedan kommer jag göra dig besviken. Det tillhör det mest ovanliga att katter som försvunnit ut av misstag jamar till svar om man ropar efter dem. En stressad och rädd katt håller sig dold och i det ingår att vara tyst, helt tyst. Du behöver alltså ficklampa och lysa i buskar och upp i träd för att möjligen få syn på blänket från ögonen.

Håller tummarna från Stockholm  för att du ska hitta henne snart.

Anmäl
2015-10-26 15:33 #2 av: Uppkatten

Kolla på idhund.se om de har något sökekipage i er närhet som ev. kan hjälpa till att söka.

Idhundar är utbildade på att hitta bortsprungna katter och hundar, och ska avbryta i tid så att de inte skrämmer djuret de letar efter. Har sett att de ofta är till stor hjälp i sådana här sammanhang.

När idhunden markerat i vilket område/i vilken buske katten befinner sig så kan det vara bra att ha en sk kattfälla till hands som man kan ladda och ställa ut nära där katten befinner sig. S k kattfällor kan ofta lånas/hyras från t ex ett katthem och laddas med väldoftande mat. De brukar vara ett bra hjälpmedel just när innekatter har kommit ut av misstag. Be om noggranna instruktioner för hur kattfällan ska placeras, användas och övervakas!

Innekatter som kommer ut på det här sättet blir ofta kvar alldeles i husets närhet de första dygnen. De gömmer sig och är helt tysta (för att undgå rovdjur). Som Katthemsmatten skriver så är det extremt viktigt att ställa ut mat nattetid (då fåglarna inte snor maten så dags) samt att man är ute MÅNGA timmar i sträck i skymning-mörker-gryning och väntar in katten (ffa i husets närhet första dygnen). Har man tur kan katten så småningom våga ge sig till känna.

En katt som gömmer sig i ett buskage kan bli mkt liten och näst intill "osynlig" och alltså svår att se även om man VET att katten befinner sig i buskaget.

Erbjud gärna en fri väg tillbaka in om det är möjligt, t ex genom en altandörr som får stå öppen till sent in på kvällen. Men tänk i första hand på er egen säkerhet.

Sätt upp MASSOR av efterlysningslappar + lägg lappar i folks brevlådor (minst 400 meter bortåt i varje riktning).

Efterlys gärna katten på Facebook på sidor som Vi längtar hem, Hittakissen mfl.

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2015-11-04 23:07 #3 av: eskils

Hur har det gått?


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.