Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
02. Hittekatter i Fokus

Norsk Skogkatt på rymmen Halmstad/Falkenberg

2015-10-20 12:44 #0 av: Garpe

Mack, en stor bruntigrerad Norsk skogkatt är försvunnen från Ugglarpsvägen 15 Ugglarp. Försvann vid åttatiden i lördags 17 okt. Är inte van att vara ute fritt o säkert mycket rädd o stressad nu.
Alla tips mottages tacksamt.
Dela gärna.
Karin Schlyter
0709 28 50 31

Mack är innekatt och inte van att vara ute alls. Förmodligen ligger han skrämd och trycker någonstans i närheten av där han försvann. Hjälp oss hitta Mack!

/Ingegerd

Anmäl
2015-10-20 13:50 #1 av: Katthemsmatten

Har ni upprättat matstation i närheten av platsen han försvann? Om han hittar mat kommer han att hålla sig i närheten. 

När en katt försvinner brukar den följa husväggen och vika av vid första möjliga tillfälle. Kolla om det finns någonstans han kan ligga och trycka. Om inte, fortsätt till nästa hörn och titta där. En katt behöver inte mer än en liten buske för att kunna gömma sig. Och de ligger helt stilla och tysta så även om ägaren är i närheten är det mycket sällsynt att de ger sig till känna. Ut på kvällen när det är mörkt och stilla. Ta med en ficklampa för att enklare kunna se speglingen från ögonen. Det är viktigt att ni är aktiva i letandet sena kvällar och tidiga morgnar för att få syn på honom. Och som sagt, mata! Det spelar ingen roll om det är skatorna som äter det mesta, det blir alltid mat till katten som äter om natten. Fåglarna är aktiva när det är ljust. Lägg gärna ut en filt eller annat som doftar "hemma". Allt för att katten ska hålla sig kvar.

Lappa grannskapet, prata med grannar och be dem kolla uthus, garage och liknande. 

Lägg upp din efterlysning på alla tänkbara sajter som t ex Kattpolisen.iFokus, facebook och liknande.

Hoppas han snart är hemma!

Anmäl
2015-10-20 20:11 #2 av: Uppkatten

Kolla också på idhund.se om de har något sökekipage i er närhet som ev. kan hjälpa er att ta reda på var katten uppehåller sig någonstans. Idhundar är utbildade på att spåra bortsprungna katter och hundar, och de ska avbryta i tid så de inte skrämmer iväg djuret man letar efter.

Överväg också att hyra/låna en s k kattfälla från t ex ett katthem. Kattfällor kan vara ett bra hjälpmedel när det gäller innekatter som har kommit ut av misstag. Be om noggranna instruktioner för hur fällan ska användas, placeras och övervakas.

Det kan också vara bra att erbjuda "en fri väg tillbaka in", t ex genom en altandörr som lämnas öppen till sent in på natten (med mat placerad en bit in i rummet), så katten själv kan slinka tillbaka in. Men tänk i första hand på er egen säkerhet!!!

Men annars är det att ställa ut väldoftande mat som gäller, och att leta - många timmar i sträck - i skymning, mörker, gryning (ffa i husets närhet).

Anmäl också katten som bortsprungen till polis och id-register. Sätt upp MASSOR av efterlysningslappar minst 400 m bortåt i varje riktning + lägg lappar i folks brevlådor.

Efterlys katten på Facebook på sidor såsom "Vi längtar hem", "Bortsprungna katter - djur.id", "Hittakissen" mfl.

Hoppas att ni snart har katten hemma igen! Hjärta

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2015-10-21 11:04 #3 av: Katthemsmatten

#2 Intressant information om id-hundar. Kände jag inte till tidigare.

Anmäl
2015-10-21 19:27 #4 av: Uppkatten

Id-hundar kan vara ett fantastiskt bra komplement. Verkar många ggr ge ett mkt bra resultat. Väl värt att testa!

Kan tydligen även spåra upp katter som blivit instängda av misstag.

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2015-11-12 11:26 #5 av: Garpe

Allt är testad inkl. ID-hund. Vi har observationer i området även om ingen kunnat ta i honom. Vi har varit där och sökt i omgångar och pratat med alla vi mött. Nu är det snart 4 veckor sedan han kom lös och han är förmodligen lätt förvildad vid det här laget. Hoppet står till att någon av de kontakter vi har på orten ska lyckas locka in honom i de skydd som gjorts i ordning där han även kan hitta mat. Om någon som läser här har kontakter i Ugglarp så är vi innerligt tacksamma och man fortsätter ha ögonen öppna om han dyker upp hos någon!

Anmäl
2015-11-12 17:20 #6 av: Uppkatten

Har ni även testat s k kattfälla?

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl