Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
15. Bortsprungna/upphittade katter

*HEMMA* HJÄLP FÖRSVUNNEN KATTUNGE!!!!

2015-09-14 20:51 #0 av: Sannatuulia

Snälla ifall någon ser min kattunge omkring bjärges ring direkt på 0763969280 hon är runt 4 månader hon är väldigt blyg! Jag har ingen aning vart hon är snälla hjälp mig!

Anmäl
2015-09-14 20:54 #1 av: Tjeja

och vart ligger bjärges?

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2015-09-14 21:19 #2 av: [Forest]

Efter googlat så verkar Bjärges vara på Gotland.

 har du kontaktat polisen och katthem om det finns det på gotland. Lättast att få igen en katt är att man pratar med folk som bor runt än, sätt upp lappar i ditt närmråde med lite info om kattungen och ditt nr. Har du fb så kan man även via detta göra inlägg har inte fb själv men troligen finns det säljessidor att lägga ut en efterlysning där på katten. Om du får tillbaka henne så håll henne inne tills hon är kastrerad, skulle tipsa om att du kasterar henne och idmärker henne och missa inte att skriva dig som ägare på henne på djurid lr skk veterinären brukar skicka in dessa papper i samma veva som man märker/chipar katten :) 

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2015-09-14 21:29 #3 av: Tjeja

#2 Ah ok! Tummen upp

Ts Läs #2 där får du väldigt goda råd!

Håller alla tummar och tår här för att kisse ska komma hem tryggt snart igen! Hjärta

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2015-09-14 21:46 #4 av: Uppkatten

Anmäl henne som bortsprungen till polisen på tfn 11414.

Sätt upp MASSOR av lappar minst 400 meter bortåt i varje riktning.

Lägg efterlysningslappar i folks brevlådor.

Efterlys henne på Facebook-sidor såsom Bortsprungna katter - djur.id, Vi längtar hem, Hittakissen mfl.

Mejla Gotlands katthem och be att de håller utkik efter henne, kanske kan de också hjälpa till att efterlysa henne på sin hemsida/facebooksida?

Det finns också en Facebook-sida som heter Förlorade och upphittade katter på Gotland där du bör lägga in en annons.

Du kan också lägga in en annons på Kattpolisen i Fokus.

Kolla på idhund.se om de har något sökekipage i din närhet. Idhundar är specialutbildade på att leta efter bortsprungna katter och hundar.

Är du säker på att din katt har försvunnit utomhus? Annars måste du se till att leta igenom hemmet noga. Det innebär att kolla noga i garderober, byrålådor, bakom kökslådor, under badkaret, i tvättmaskin och torktumlare,  - ja, kort sagt överallt. Tänk på att katter som blivit instängda av misstag vanligtvis inte ropar på hjälp. De reagerar istället med att bli tysta och stilla. Nyligen var det t ex ett reportage om en katt som satt instängd bakom kökslådorna i 17 dagar utan att berätta var den var...

Är katten van vid att vara ute eller har den kommit ut av misstag?

Ställ ut mat och vatten när det börjar mörkna ute. Får katten mat minskar risken att den vandrar iväg och den blir därmed lättare att hitta. Mat o vatten ska ställas skyddat t ex nära husväggen eller nära ett buskage.

Leta ffa i skymning-mörker-gryning. Var ute MÅNGA timmar i sträck så dags och sök efter katten. Ha med ficklampa ut och sök igenom buskage etc. Har du tur kan du få se kattögon glimma till i mörkret.

Kolla NOGA så att katten inte har blivit instängd någonstans av misstag. D v s kolla varje dörr, fönster  lucka som kan ha stått öppen och sedan stängts. Kattungar är dessvärre ofta alldeles för nyfikna för sitt eget bästa och blir därför lätt instängda. Det här innebär att du bör söka av uthus, garage, växthus, lekstugor, förråd, sophus, källare, vindar, bakom takluckor, i elskåp, i ev. stall och ladugårdar o s v.  Leta noga! En katt som gömmer sig kan bli mkt liten och "osynlig". Börja med att söka av er egen fastighet och be sedan att själva få söka av grannarnas fastigheter i en allt vidare cirkel.

Unga katter  blir ofta också ivägjagade av äldre och mer revirstarka katter. Då måste du leta lite längre bort. Börja i utkanten av ditt sökområde och gå hemåt medan du lockar på katten. Har du tur följer den efter dig hemåt. Vänta in katten hemma, eller låt ytterdörren stå på glänt någon timme sedan du kommit hem. Kolla också uppåt så att katten inte har blivit uppjagad i ett träd eller liknande.

Håller tummarna för att katten snart är hemma igen! Hjärta

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2015-09-14 21:56 #5 av: Sannatuulia

Åh tack för alla svar!! ❤️😻 hon är nu hemma igen hon hade smitit ut och lagt sig inne i ett stort traktor däck på gården! Gud sån tur att hon är oskadd! Tack igen för alla svar!!

Anmäl
2015-09-14 22:10 #6 av: Uppkatten

Vilken tur ni har, du och din kattunge, som hittat tillbaka till varandra igen Hjärta.

Se till att kastrera, id-märka och registrera henne innan hon får gå ut på egen tass igen.

Kastrerade katter håller sig närmare hemmet. ID-märkningen ihop med registrering i ett id-register (SKK eller SVERAK) hjälper den som hittar katten att också hitta dig.

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2015-09-14 22:13 #7 av: Uppkatten

Skriver *hemma" i rubriken.

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2015-09-14 23:03 #8 av: Tjeja

Åh vad skönt att hon kom till rätta igen! önskar alla "bortsprungna" kissar kom till rätta igen lika fort!

Snälla gör som du blivit tipsad om här i tråden. Se till att hon blir kastrerad och märkt och registrerad så har hon bättre förutsättningar om ifall att det förbjudna skulle ske och hon försvinner igen!

Hjärta

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2015-09-15 07:29 #9 av: Uppkatten

Och katter kommer dessvärre bort, det händer precis hela tiden. Även s k innekatter kommer ut av misstag, det finns hundratals sådana efterlysningsannonser på nätet - konstant. Innekatter smiter ut genom dörrar och vädringsfönster, ramlar ner från balkonger, tar sig ur transportburen på vägen till veterinären eller när man är på väg på semester... Kort sagt: varenda katt har behov av att vara id-märkt och registrerad. Det är s a s kattens "livlina" tillbaka hem.

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2015-09-15 11:33 #10 av: Sannatuulia

Tack för hjälpen och jag ska fixa id märkning och kastrering så fort tiden är inne för henne det är lite tidigt nu men snart så! Tack igen! ❤️

Anmäl
2015-09-15 13:08 #11 av: Tjeja

Varför är det "för tidigt" att kastrera och idmärka henne nu?

Hon är väl knappast di-kattunge längre? Är hon över 14 veckor? Då är det dags att märka och vaccinera och avmaska henne redan för länge sedan.

Kastrering mår hon dessutom bäst av om hon kan få en tidig kastrering, dvs innan hon kommer i "puberteten" och börjar löpa. Så försök att hitta en duktig kattkunnig veterinär som gör tidiga kastreringar så kan hon kastreras t o m innan hon är 6 månader gammal.  :)

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.