Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Ny kategori 000. Vanliga frågor - FAQ - ej för diskussion! 001. Kattambassadörer TNR/Skygga Katter 02. Hittekatter i Fokus 03. Hittekatter i media 04. Katthem, jour- & stödhem, föreningar 05. Kattens status 06. Kastrering, ID-märking, Vaccination 07. Djurskyddsfrågor 08. Bilder & Filmklipp 09. Goda ideér, råd och tips! 10. Huskatten 11. Kattsjukdomar & problem 12. Kattmats relaterat 13. Kattprat i allmänhet 14. Katter söker hem! / Katter sökes! 15. Bortsprungna/upphittade katter 16. Transporthjälp önskas/erbjudes 17. Solskens- och molnhistorier 18. Evenemang på Katthemmen/ Kampanjer 19. Insamlingar, Auktioner 20. Dagens Ros & Ris! 21. Till minnet av 22. OT Utanför ämnet 23. Utsatta djur av annat slag 24. Annonsdiskussioner 25. Information om Forumet & oss Medlemmar Ny kategori
11. Kattsjukdomar & problem

Bra veterinär i Stockholm?

2015-09-02 23:14 #0 av: Sehvrin

Hej!

Jag har använt sökfunktionen och inte fått fram nåt bra resultat, även om jag är ganska säker på att frågan varit uppe tidigare.

Vilka veterinärer i Stockholms-området skulle ni rekommendera om man har en katt som är ganska rädd (fd skyggis och inte helt bekväm med andra människor)?

Jag har fått tips om Ahlbergs Veterinärklinik på Södermalm och Sjöstadens veterinärpraktik, men söker nåt med lite kortare restid från Solna station. Jag kommer troligen åka kollektivt och vill att resan ska vara så kort som möjlig för att stressen ska bli så liten som möjligt. Men viktigast är att det är en veterinär som visar respekt mot katten. 

Katten som jag ska ta till veterinären har blivit lite smalare än vad jag tycker är okej utan att kolla upp (så lätt att var hemmablind)

//Johanna, medarbetare på miljö.ifokus, svensknatur.ifokus och studier.ifokus

Anmäl
2015-09-02 23:28 #1 av: Leffe

Mina katter har alltid gått direkt ur transportburen och gått direkt fram till veterinären på Bromma djurklinik. Några av dem har under åren varit väldigt blyga. Du tar tvärbanan från Solna station till Karlsbodavägen. Spårvagnen tar nästan 10 minuter. Sedan är det en promenad på cirka fem minuter

Anmäl
2015-09-03 13:35 #2 av: annakarin_li

Haninge djurklinik är suveräna. Har varit där med min rädda kisse. Tyvärr är det ju en bit från Solna...

Anmäl
2015-09-08 19:01 #3 av: Katthemsmatten

Ahlbergs är lätta att nå från Solna med pendeltåg till Södra station. Inte långt att gå. Anette på Sjöstadens veterinärpraktik har enormt gedigen kunskap om skyggisar och då menar jag skygg och inte blyg. Av de större djursjukhuset är Södra de som har bäst hand med skyggisar vanligtvis.

Har man en skyggis kan det vara värt att åka litet längre för att få rätt veterinär.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.